Свържете се с нас

Разследване

Собственици на имоти в гърменското село Ковачевица, направиха за смях кмета на селото Кирил Жуглев! ВИЖТЕ КАК : ! СНИМКА!

Публикувано

на

Кирил Жуглев – кмет на Ковачевица. Не спира да се труди, но разултатите са неадекватни.

„КМЕТЕ РЕЧЕ: ДРЕМЕ МИ НА КУРА…“ Така табела с дъворезба и всички екстри, заковаха на хотелската власта на къщата за гости ва кмчетския наместник в село Ковачевиц;а – Кирил Жуглев. Причината – масово недоволство срещу него и управлението, заради нечовешкия воден режим който мъчи всички в селото от доста време насам. Топ Преса беше една от първите медии, които писаха за проблема.

Кметският наместник на гърменското село архитектурен резерват Ковачевица Кирил Жуглев е спипан в нерегламентирано ползване на вода. Констатацията е направена преди десетина дни при проверка на екип на контролен блок към отдел “Реализация” на ВиК ЕООД – Благоевград. Служителите на водното дружество открили в двора на имота на фамилия Жуглеви външна чешма без открита ВиК партида и без монтиран водомер. Общо пет констативни протокола са съставени при проверките на 20-ина имота в селото, от които 3 за кражба на вода, а 2 са с предписания.

Селото, в което живеят постоянно под 50 души, от няколко години през лятото минава на воден режим, а от това страда бизнесът на повечето собственици и управители на къщи за гости. Единствено малцината, които са си монтирали хидрофор и водосъдържатели (сред тях е и кметската фамилия Жуглеви), са независими от режима и осигуряват воден комфорт на гостите си.

Съществуващата водоснабдителна система на с. Ковачевица няма капацитет да осигури водоснабдяването след развитието на туризма в селото, в което по статистически данни посетителите са около 1000. Ковачовалии разказват как предците им сами, с доброволен труд на всяко семейство изградили водопровода си през 1947 г. с немски тръби, но през последните години всеки взел да се прави на майстор и с бургия да дупчи където му падне, за да свърже къщата си с централния водопровод. За канализацията местните твърдят, че в Ковачевица тя е направена още преди тази в Лондон. За водния режим през лятото преди време набеждавали бабите с градините, но вече няма кой да гледа зеленчук, а режимът не се отменя.

В момента от водоизточника за с. Ковачевица към населеното място постъпват около 2 л/сек, съобщиха от ВиК – Благоевград. Има изготвен проект за реконструкция на водопроводната мрежа на с. Ковачевица от 2010 г., в който е изчислено, че необходимото водно количество за питейно-битови нужди е 6.20 л/сек заради голямата посещаемост от туристи. Загубите на вода, които са измерени за с. Ковачевица от специалисти на водното дружество, са над средните за фирмата, като само част от тях са физически загуби от течове по водопроводната мрежа, останалото са търговски загуби – от нерегламентирано ползване или от неточност на измервателните устройства. За разрешаване на проблема с водоснабдяването на с. Ковачевица е необходимо да се реконструира вътрешната водопроводна мрежа, да се изгради нов резервоар и да се осигури допълнително водно количество за населеното място от нов водоизточник, обясниха от ВиК – Благоевград. Когато въпроса бил поставен на кмета, той категорично заявил на своите съселяни „Дреме ми на кура че няма вода…“ и те взели единодушно решение, да увековечят думите му на дърворезба и закачили произведението пред неговия дом.

коментара

Крими

Постоянен арест за сина на Гурвата, обвинен за разпространение на наркотици

Публикувано

на

Окръжният съд в Благоевград остави в ареста Веселин Тодоров от Благоевград, обвинен за разпространение на наркотици.

Той беше задържан от полицейски служители на 18 септември 2019 г. в дома му в Благоевград, заедно с още 7 лица, сред които и непълнолетно момиче./24часа

коментара

Продължете с четенето

Разследване

Дървен кенеф построен за 13 500 евро може да сдобие бившия кмет на Гърмен, Ахмед Башев с ново обвинение? СНИМКА!

Публикувано

на

Златният дървен кенеф на Башев построен с за 13500 евро!

Златният дървен кенеф на Башев построен с за 13500 евро!

Изградената с пари от Европейския съюз ектопътека, свързваща селата Горно Дряново, Ковачевица и Скребатно, може да сдобие с второ обвинение бившия кмет на Гърмен и депутат от ДПС – Ахмед Башев, научи иксклузивно Топ Преса.

Добилата скандална слава екопътека е една от проявите, посветени на 10-годишния юбилей на Община Гърмен, в далечната 2009 година.

Екопътеката в Гърменско бе направена по проект на стойност над 132 000 евро по програма на Европейския съюз, С КОИТО ПАРИ бАШЕВ НАПРАВИ ЕДНА ДЪРВЕНА ТОАЛЕТНА, МОНТИРА ДЕСЕТИНА ТАБЕЛИ  И ДВЕ БЕСЕТКИ, ДЪРВЕНИ ПАРАПЕТИ И ПРОЧИСТВАНЕ НА ГОРСКИ ПЪТИЩА. Проектът бе изпълнен преди около девет години, но заради множество сигнали за неправомерно разходване на средствата, бяха извършени специализирани проверки, които все ощ есе въргялят из бюрата на исституциите.

Недоброжелатели и мои врагове тръбят, че съм похарчил парите едва ли не само за една гола дървена тоалетна на „Бивака“ при архитектурното село Ковачевица. Трябва обаче да се знае, че по голяма част от парите за екопътеката бяха по договор насочени към така наречените „меки мерки“, а именно за обучение на хора, издаване на рекламни туристически брошури и за занаятчийска работилница в село Дъбница и за изграждане на артцентър в Гърмен. Построени бяха беседки, мостови съоръжения и други туристически атракции, поясни тогава Ахмед Башев. „Нека проверяват. Аз не се притеснявам. Проектът с пари на ЕС е изпълнен, но политическите ми опоненти не престават да пишат доноси“, заяви категорично Ахмед Башев. Местни жители н не скрита опозиционна насоченост към Башев, обаче питат днес, къде са „обучените хора“ с над 200 000 лева пари, къде е занаятчийската работилница в Дъбница, щото от онзи ден на интервют она Башев до ден днешен никой не я видял. Информирани сме че се готви да се внесе питане до ред институции, до къде стигна проверката за „златния дървен кенеф“ на Башев, защото таказателната давност за извършените деяния изтича тази година и било време да се активира разследване, което според вносителите ще стигне до обвинение.

коментара

Продължете с четенето
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

септември 2019
П В С Ч П С Н
« авг.    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

ПОПУЛЯРНИ