Кметът на Белица Радослав Ревански уверено върви към втори мандат

Радослав Ревански е готов да обяви решението си да се кандидатира отново за градоначалник и да помоли съгражданите си за подкрепа.

Много вероятно е това да се случи тази вечер, когато официално той, десетки гости от цялата страна и, разбира се, всички местни жители ще преражат всички заедно лентата на изцяло преобразения и ремонтиран по европейски модел площад в планинското градче.

Всяка година на 7 септември Белица отбелязва своя празник, а днес планинската община посреща това събитие обновена, изпълнена с млади хора, многообразна и единна. Тази вечер на площада ще грейне съвсем официално и най-дълго очакваната придобивка от местните жители – пеещият фонтан, който всяка вечер ще озвучава и осветява центъра с мелодия и светлина.

Точно месец и половина отне на кмета Радослав Ревански да реализира най-мечтания от самия него, а и от съгражданите му проект – мащабен ремонта на центъра на градчето. Всичко е преобразено – плочките в центъра са подновени, поставено е модерно осветление, засадена е декоративна зеленина, а фонтанът е доставен специално от Барселона.

„Това е една сбъдната мечта за всички нас. Вярвах, че всичко това ще се случи, макар че мнозина се съмняваха, че ще успеем да изградим толкова прекрасен площад. Всичко е проектирано по мой вкус – от най-малката плочка до фонтана. Благодаря на всички работници, които се включиха в строителството и ремонта. От 25 юли до днес сутринта буквално всички работиха неуморно“, заяви кметът Ревански.

„За този проект смятах да кандидатствам за финансиране по фонд „Земеделие“, но се оказа, че целевата група за парково озеленяване е насочена основно към Северозапада. Макар че не искам да намесвам тук политиката, но е факт, че всичко се случи благодарение на лидера на ДПС Мустафа Карадайъ. Говорих се него, казах му, че имам готов проект за подобряване на градската среда и селата и всичко стана факт с постановление на МС. Общо проектът бе за 850 000 лева, но реално за ремонт на площада в Белица са инвестирани около 400 000 лева, останалите са насочени към селата. Тоест похарчени са сравнително малко средства за този прекрасен резултат, който сега имаме“, подчерта кметът.

Ревански не скри радостта си от постигнатото. „През последната седмица имаше много напрежение и много вълнение, но ето сега с огромно желание идвам на празника на града“, призна градоначалникът.

По думите му, всичко, което през този мандат е имал като програма, е успял да реализира, но големите проекти предстоят.

Радослав Ревански е категоричен, че има още много работа и няма да жали сили, за да превърне Белица в най-доброто място за живеене.

„Снощи една жена ме трогна с думите си. Каза ми: „Кмете, искам да те поздравя за всичко, което правиш. Благодарение на теб  моите синове идват да ме видят. По-рано не стъпваха в Белица, но сега вече с нетърпение се прибират в родния град и идват и мен да виждат“. Няма по-голямо удовлетворение за един кмет от подобни думи“, призна Ревански.

Той е категоричен, че предстоят и други хубави неща за общината. В началото на октомври ще бъде завършено асфалтирането на десетки улици в града и селата. Догодина ще се полага нова настилка на пътя от Белица за Семково, както и на най-проблемния в момента участък – от Краище за Лютово.

Сред новите идеи на кмета е да покрие реката и там да създаде уютен и модерен пазар по европейски модел, за да може всеки ден местните производители да предлагат продукцията си.

„Ще има нови санирани сгради. Голямата ми цел е изоставеният в момента хотел в центъра на Белица, който стои като кръпка. Сградата се води на НОИ и е предназначена за социален център за възрастни хора. Постройката обаче се руши и са необходими милиони левове за ремонт. Затова ще настоявам за помощ от държавата, така че да можем да ползваме въпросната сграда. В миналото тя е функционирала като хотел и искам да запазим това предназначение, независимо дали ще бъде общински или ще търсим публично-частно партньорство. Ще търсим и минералната вода, която категорично я има като ресурс в общината“, коментира Ревански.

Скоро официално трябва да бъде открита и най-новата туристическа придобивка в Белица – новият Фън парк, който е изграден съвсем близо до Парка за танцуващи мечки. Инвестицията е за над 7 милиона лева и е дело на местен бизнесмен.

Успешно работи и новият завод за преработка на плодове и зеленчуци в село Дагоново. Това лята предприятието е дало работа и поминък на над 100 души.

„Общината е готова да подаде ръка на подобни инвестиции. Създал съм необходимия бизнес климат и всеки инвеститор ще получи адекватна и навременна административна подкрепа, за да разкрива работни места. Защото най-важният капитал в държавата в момента са хората“, подчерта Радослав Ревански. /IlindenPress/

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене