Свържете се с нас

Политика

Кметът на Белица Радослав Ревански уверено върви към втори мандат

Публикувано

на

Радослав Ревански е готов да обяви решението си да се кандидатира отново за градоначалник и да помоли съгражданите си за подкрепа.

Много вероятно е това да се случи тази вечер, когато официално той, десетки гости от цялата страна и, разбира се, всички местни жители ще преражат всички заедно лентата на изцяло преобразения и ремонтиран по европейски модел площад в планинското градче.

Всяка година на 7 септември Белица отбелязва своя празник, а днес планинската община посреща това събитие обновена, изпълнена с млади хора, многообразна и единна. Тази вечер на площада ще грейне съвсем официално и най-дълго очакваната придобивка от местните жители – пеещият фонтан, който всяка вечер ще озвучава и осветява центъра с мелодия и светлина.

Точно месец и половина отне на кмета Радослав Ревански да реализира най-мечтания от самия него, а и от съгражданите му проект – мащабен ремонта на центъра на градчето. Всичко е преобразено – плочките в центъра са подновени, поставено е модерно осветление, засадена е декоративна зеленина, а фонтанът е доставен специално от Барселона.

„Това е една сбъдната мечта за всички нас. Вярвах, че всичко това ще се случи, макар че мнозина се съмняваха, че ще успеем да изградим толкова прекрасен площад. Всичко е проектирано по мой вкус – от най-малката плочка до фонтана. Благодаря на всички работници, които се включиха в строителството и ремонта. От 25 юли до днес сутринта буквално всички работиха неуморно“, заяви кметът Ревански.

„За този проект смятах да кандидатствам за финансиране по фонд „Земеделие“, но се оказа, че целевата група за парково озеленяване е насочена основно към Северозапада. Макар че не искам да намесвам тук политиката, но е факт, че всичко се случи благодарение на лидера на ДПС Мустафа Карадайъ. Говорих се него, казах му, че имам готов проект за подобряване на градската среда и селата и всичко стана факт с постановление на МС. Общо проектът бе за 850 000 лева, но реално за ремонт на площада в Белица са инвестирани около 400 000 лева, останалите са насочени към селата. Тоест похарчени са сравнително малко средства за този прекрасен резултат, който сега имаме“, подчерта кметът.

Ревански не скри радостта си от постигнатото. „През последната седмица имаше много напрежение и много вълнение, но ето сега с огромно желание идвам на празника на града“, призна градоначалникът.

По думите му, всичко, което през този мандат е имал като програма, е успял да реализира, но големите проекти предстоят.

Радослав Ревански е категоричен, че има още много работа и няма да жали сили, за да превърне Белица в най-доброто място за живеене.

„Снощи една жена ме трогна с думите си. Каза ми: „Кмете, искам да те поздравя за всичко, което правиш. Благодарение на теб  моите синове идват да ме видят. По-рано не стъпваха в Белица, но сега вече с нетърпение се прибират в родния град и идват и мен да виждат“. Няма по-голямо удовлетворение за един кмет от подобни думи“, призна Ревански.

Той е категоричен, че предстоят и други хубави неща за общината. В началото на октомври ще бъде завършено асфалтирането на десетки улици в града и селата. Догодина ще се полага нова настилка на пътя от Белица за Семково, както и на най-проблемния в момента участък – от Краище за Лютово.

Сред новите идеи на кмета е да покрие реката и там да създаде уютен и модерен пазар по европейски модел, за да може всеки ден местните производители да предлагат продукцията си.

„Ще има нови санирани сгради. Голямата ми цел е изоставеният в момента хотел в центъра на Белица, който стои като кръпка. Сградата се води на НОИ и е предназначена за социален център за възрастни хора. Постройката обаче се руши и са необходими милиони левове за ремонт. Затова ще настоявам за помощ от държавата, така че да можем да ползваме въпросната сграда. В миналото тя е функционирала като хотел и искам да запазим това предназначение, независимо дали ще бъде общински или ще търсим публично-частно партньорство. Ще търсим и минералната вода, която категорично я има като ресурс в общината“, коментира Ревански.

Скоро официално трябва да бъде открита и най-новата туристическа придобивка в Белица – новият Фън парк, който е изграден съвсем близо до Парка за танцуващи мечки. Инвестицията е за над 7 милиона лева и е дело на местен бизнесмен.

Успешно работи и новият завод за преработка на плодове и зеленчуци в село Дагоново. Това лята предприятието е дало работа и поминък на над 100 души.

„Общината е готова да подаде ръка на подобни инвестиции. Създал съм необходимия бизнес климат и всеки инвеститор ще получи адекватна и навременна административна подкрепа, за да разкрива работни места. Защото най-важният капитал в държавата в момента са хората“, подчерта Радослав Ревански. /IlindenPress/

коментара

Политика

Официално! Борислав Пръков е кандидатът за кмет на град Гоце Делчев от ПП ГЕРБ! Ето и първото му обръщение:

Публикувано

на

Уважаеми съграждани,

Аз съм Борислав Пръков

Кандидат съм  за кмет на община Гоце Делчев, издигнат от ПП ГЕРБ.

 

Ето моята кратка визитка:

 

Имам юридическо образование.

През последните 4 години съм общински съветник и успях да натрупам административен опит, свързан с местното самоуправление.

В същото време продължавам и традицията на семейния бизнес, където придобих рутина и управленски умения.

Аз и моят екип разработваме „Програма за управление на Гоце Делчев 2019-2023 г.“ В нея се акцентира на сферите, които трябва да бъдат подобрявани, осъвременявани и оптимизирани.

Да,  има неща, които са направени в Общината през последните години, но те са  недостатъчни за бъдещето и бита  на хората от региона.

Едни от приоритетите, върху които ще работя със своя екип, са насочени към създаване на нова индустриална среда и подобряване на финансовото състояние в общинското здравеопазване, концентрирано  в болница „Иван Скендеров”.

 

Ще представим  Програмата си в началото на предизборната кампания.

 

Аз и моят екип сме убедени, че ще допринесем за увеличаване на доходите на гражданите в региона, за завръщане на младите хора в града и за едно смислено, съзидателно бъдеще за всички.

 

Пожелавам успех на всички участници в политическата надпревара!

коментара

Продължете с четенето

Политика

СКАНДАЛЕН БАНСКАЛИЯ ИЗЛАГА МАЯ МАНОЛОВА!

Публикувано

на

Скандална история има зад гърба си небезизвестният „активист“ Никола Вапцаров, който оглави инициативния комитет, издигнал кандидатурата на Мая Манолова за кмет на София.

Припомняме, че миналия вторник омбудсманката на България хвърли оставка и официално се впусна в борбата за кметския пост на столицата. Малко след това пък на брифинг стана ясно, че Никола Вапцаров ще бъде председател на инициативния комитет, който издига Манолова за кмет.

Името на Никола Вапцаров предизвика редица полемики, когато стане дума за политическата му кариера.

Никола Вапцаров е наследник на близък до комунистическата власт род. Неговият дядо Борис Вапцаров – брат на поета Никола Вапцаров, успява да се домогне до всички възможни привилегии, недостъпни по това време за простосмъртните в страната. Редица анализатори изтъкват като причина за възхода на Борис Вапцаров разстрела на неговия брат.

Въпреки че съпругата на поета Вапцаров се отказва от всички привилегии, които властта й е предлагала, неговият брат Борис получава всичко възможно от комунистическия режим.
Семейството му се превръща в част от червената буржоазия и получава безвъзмездно огромно жилище от партията, повече от 300 кв.м., в центъра на София – кв. „Лозенец“. Децата му учат в чужбина и се внедряват във всички възможни етажи на властта. Синът на Борис – Никола Борисов Вапцаров, дълги години е сътрудник на тайните служби и като такъв получава поста на консул на България в Канада. Дейността му се е изразявала предимно в следене и вербовка на сънародниците ни там, пишат медиите в годините.

След промените през 1989 г. консулът Вапцаров се възползва до близостта си до комунистическите олигарси и започва бизнес с внос на бронирани коли, които често се опитва да търгува с държавни институции. Почти всичките му опити за това са завършвали със скандали, измами и съдебни дела, но по някаква странна причина всички те умело са потушавани от близки до комунистическата власт.

В семейството се ражда и днешният Никола Вапцаров. През 2013 г. той става част от още една сделка в стил „кланът Вапцарови“. БНБ обявява обществена поръчка за 2 бронирани автомобила, като само една фирма отговаря на изискванията. Това е „ЕКО-ЛОЗЕНЕЦ“ ЕООД, собственост на фамилия Вапцарови, в която е включен и самият Никола Вапцаров. Фирмата иска повече от милион за двата бронирани автомобила, въпреки че банката е предвидила сума, която е значително по-малка – около 700 000 лв. В крайна сметка след няколко месеца, при липса на конкуренция и изгодни за банката условия, сделката е мистериозно сключена.

Паралелно с печалните бизнес схеми родът Вапцарови полага огромни усилия да внедри младия Никола Вапцаров във властта. Успява да го направи съветник на външния министър Вигенин, но семейството така и не може да го наложи на по-сериозна позиция или да го издигне като кандидат за евродепутат.

Въпреки това младият Никола Вапцаров не се отказва от амбициите си и докато семейството му е замесено в нестихващи скандали и съдебни дела, той се явява като независим кандидат в местни избори и то не къде да е, а в град Банско. Получава едва 25 гласа, което недвусмислено показва какво мислят банскалии за него и семейството му.

Възползвайки се от краткотрайната памет на обществото, Никола Вапцаров се впуска в политически активности като част от партията на напусналия БСП Георги Кадиев. Припознава и съмнителния ИК Лозенец, което пък му дава възможност да сътвори несъществуващо гражданско недоволство и така да се легитимира в обществения живот чрез ефирно време в медиите, като дори се среща с министър-председателя.

Същият Никола Вапцаров е и зам.-кмет на район „Младост“ в мандата на печално известната Десислава Иванчева, но остава в историята на квартала като зам.-кмета, който 6 месеца не се явява на работното си място.

И така до днес, когато оглавява инициативния комитет, издигнал Мая Манолова за кмет на София.

Вестник “ Топ Преса “

коментара

Продължете с четенето
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

септември 2019
П В С Ч П С Н
« авг.    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

ПОПУЛЯРНИ