Интензивен ще бъде трафикът в последния почивен ден

В последния почивен ден се очаква засилен трафик в цялата страна. Най-натоварено към този момент е движението по автомагистралите и основните пътища в България. Пътна полиция разположи стотици екипи с мобилни камери, за да облекчи трафика към големите градове.

Очаква се в следобедните часове движението да се засили основно към София и големите градове на страната.

Най-натоварено е движението по автомагистралите „Тракия“, „Хемус“, „Струма“ и главен път Е-79.

В 10 ч. на АМ „Струма“ при км. 62-и край Дупница, където преди месец горяха отпадъци, бяха отворени две ленти за движение в посока София и една лента в посока „Кулата“ за улеснение на шофьорите. Организацията важи за леките автомобили и товарните до 12 тона.

Превозните средства над 12 т, включително и автобусите, пътуващи към Кулата, се отбиват от АМ „Струма“ при пътен възел „Долна Диканя“, ще преминават по път I-1/Е-79 и при пътен възел „Бобошево“ ще продължават по АМ „Струма“. За пътуващите към София отбиването по път Е-79 ще става при пътен възел „Бобошево“, а качването на магистралата ще бъде при пътен възел „Дупница Север“.

На АМ „Хемус“ продължават ремонтите на 19-ти, 36-ти, и 37-и километър, както и на тръбата за София в тунел „Витиня“. В участъците с ремонти също има отворени по две ленти към столицата. Реверсивно движение с две ленти към столицата днес ще има и в прохода Владая на главен път Е-79.

Интензивно е и движението на ГКПП-та: „Капитан Андреево“ на изход към Турция, както и на границата с Румъния при ГКПП „Дунав мост – Видин“ – на вход за товарни автомобили.

От 14 до 20 часа се забранява движението на камионите над 12 тона, напомниха от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Автор: БНТ, E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене