Прогноза за времето – 8 септември (неделя)

През нощта над по-голямата част от страната беше предимно ясно и почти тихо. Главно над крайните западни райони имаше временни увеличения на облачността и на отделни места там преваля.

Сутринта в източните райони и на места в котловините ще се образуват мъгли, но денят ще е слънчев. Преди обяд над Източна България ще има значителна ниска облачност, а следобед над планините ще се развива купеста и на отделни места ще превали. Ще духа слаб до умерен вятър от източната четвърт. Максималните температури ще се между 27° и 32°. Атмосферното налягане е близко до средното за месеца и ще се задържи почти без промяна. Това съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Георги Цеков от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Времето за Гоце Делчев днес ще е с променлива облачност и максимална температура 31°.

Над Черноморието преди обяд облачността ще е значителна – предимно ниска, като на места сутринта ще има и мъгли. Около пладне облачността ще се разкъса и намалее и до края на деня ще преобладава слънчево време. Ще духа до умерен изток-североизточен вятър. Максимални температури на въздуха между 24° и 26°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време, но ще се развива купеста облачност и на места, главно в следобедните часове, в масивите от Югозападна България ще превали и прегърми. Вятърът ще е предимно от север и североизток – слаб до умерен. Максимална температура на височина 1200 метра около 21°, на 2000 метра – около 14°.

През първите дни от следващата седмица ще преобладава слънчево време, с максимални температури в повечето места между 27° и 32°. В началото на седмицата купеста облачност ще се развива в следобедните часове над планинските райони от Западна България, но само на отделни места ще има краткотрайни превалявания. Ще продължи да духа слаб до умерен вятър от източната четвърт.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене