Свържете се с нас

ВИДЕО

ОбС на БСП Гоце Делчев, ще раздаде на над 3 400 домакинства биоразградими торбички

Публикувано

на

Одобрен е проектът на Общински съвет на БСП Гоце Делчев, „БСП за природата“, с който местната партийна структура кандидатстваха за финансиране от фонда „Политически инициативи“ към НС на БСП. Фондът подкрепя креативни инициативи като се финансират различни структури по места. С парите които Общинската организация на БСП Гоце Делчев ще получи по одобреният проект ще бъдат закупени 3 400 бр. торбички за пазаруване от нетъкан, биоразградим материал за многократна употреба. Това означава, че проектът ще обхване над 10 000 човека, каза членът на ръководството на ОбС на БСП Гоце Делчев, Димитър Бояджиев. Той представи още и доста тревожни за природата факти, предизвикани от прекомерната употреба на найлоновите торбички.

Идеята на проекта е да се намали замърсяването на природата, да  допринесат за ограничаване на дървесната сеч за производство на хартиени торбички. От друга страна се спестява замърсяването на природата от масовото използване полиетиленови торбички които са изключително вредни. Разграждането им отнема над 400 години при което се разпадат на микро частици които попадат чрез водата и храните в човешкия организъм с което предизвикват карциногенни заболявания.

Димитър Бояджиев представи проекта пред активисти на ОбС на БСП Гоце Делчев, а председателят на младежката структура на партията, Гергана Орманлиева, пое ангажимента от името на организацията, да раздадат закупените торбички на 3 400 домакинства от община Гоце Делчев.

коментара

ВИДЕО

Туристическата дестинация по долината на Места трябва да бъде инициатива на Гоце Делчев /ВИДЕО/

Публикувано

на

„Трябва да създадем един туристически онлайн портал който да се казва „Долината на Места“. Това каза днес собственикът на комплекса Uva Nestum Wine & SPA в Гоце Делчев, Иван Биларев. Това стана на работна среща по инициатива на ръководеното от него Билта ЕАД, по проект „Популяризиране на дестинации за винен туризъм чрез съвременни медийни платформи“

„В страната ни няма разбиране по този въпрос. В периода от 2008 до 2018 г. не е направено абсолютно нищо като държавна стратегия. Това което се случва обаче е инициатива на бизнеса , местните общности и общините“, каза Екатерина Христова, ръководител на проектите на компаниите управлявани от Иван Биларев.

Създаването на модерна медийна платформа не само за винен, а за всякакъв вид туризъм и то не само в неврокопския край но и за цялата страна е целта на проекта. Господин Биларев представи основните неща които са свършени заедно с общините и местния бизнес с които са работили заедно в района.

Проектът „Популяризиране на дестинации за винен туризъм чрез съвременни медийни платформи“ се финансира със средства от ЕС по програма Еразъм+.

 

 

коментара

Продължете с четенето

ВИДЕО

УНИКАЛНО ВИДЕО! Двама неврокопчани събраха погледите на хората във Видин

Публикувано

на

Неврокопчанинът, инж. Костадин Делиилиев, който от дълги години живее във Видин, изненада брат си Георги (Гофи), който тези дни му гостува, с разходка до крепостта „Баба Вида“, с конструираните от него триколесни велосипеди. „Да майстори екзотични велосипеди е стара страст на брат ми. Когато обиколихме целият Видин и отидохме до историческата забележителност хората ни ръкопляскаха, поздравяваха ни, спираха ни да се снимат с нас. Дори една германка пожела да свие кръгче с удивителният велосипед. Това бе за мене едно неповторимо емоционално преживяване“, сподели за Топ Преса, нашият кореспондент, Георги Делиилиев – Гофи.

 

 

коментара

Продължете с четенето
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

септември 2019
П В С Ч П С Н
« авг.    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

ПОПУЛЯРНИ