МВР засилва мерките по пътищата за почините дни около Деня на Съединението

Натоварен трафик и повече мерки за сигурност по магистрали и основни пътища в страната въвеждат от Пътна полиция във връзка с почивните дни около Деня на Съединението. Пътни полицаи ще бъдат концентрирани и в малките населени места като всички нарушители ще се следят с над 200 камери. Призивът е шофьорите да спазват правилата и да не забравят,че носят отговорност не само за себе си, а и за останалите хора на пътя.

Засилване на трафика по магистралите и главните пътища на страната заради отбелязването на Деня на Съединението – 6-ти септември. Натоварване и съответно повече екипи на пътна полиция ще бъдат разположени по „Хемус“, „Тракия“ и по пътя в посока Перник. В пиковите часове между 16:00 и 20:00 часа ще се спира движението на камиони над 12 тона по автомагистралите и най-натоварените пътища. Тежкотоварните автомобили ще бъдат спрени и в последния от серията почивни дни – 8 септември- неделя.

Обект на проверка ще бъдат и водачите на мотоциклети предвид зачестилите инциденти. Нарушителите на скоростта пък ще се следят със 150 мобилни, 25 стационарни и 30 камери тип тринога.

По отношение на електрическите тротинетки главен инспектор Георгиев заяви, че се полагат усилия за регламентиране на движението им.

Работи се по въпроса да бъде регламентирано къде да се движат те. От Пътна полиция и от Института за пътна безопасност призоваха за повече мерки за безопасност.

Пътна полиция започва да санкционира водачите на електрически тротинетки по главните пътища и булеварди. По думите на вътрешния министър Младен Маринов вече се създават работни групи, които търсят най-добрата законова регламентация за движението на електрическите тротинетки.

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене