Сидеров: Каракачанов да подаде оставка, ако правителството иска да оцелее

За някой нов бате Харо ли ВМРО променя цял закон?

Имаме министър на отбраната и вицепремиер, който трябва да подаде оставка, ако правителството иска да оцелее. Това заяви лидерът на „Атака“ Волен Сидеров от парламентарната трибуна по време на дебатите за ветото на президента относно Закона за изменение на Закона за военното разузнаване.

Сидеров критикува Красимир Каракачанов в качеството му на военен министър и силов вицепремиер, че е излъгал избирателите на Обединени патриоти за по-високи доходи, а с лека ръка изхарчи 2 милиарда за чертежи на самолети и в същото време превърна МО в агенция за недвижими имоти.

„Когато аз издигнах господин министъра за президент, когато му правих митингите и когато съдействах той да стане министър на отбраната и вицепремиер, нямаше обещание към избирателите да даваме 2 млрд. за ненужни скъпи самолети, а да ги даваме за пенсии. Нямаше обещания да продаваме парчета от българската земя незнайно на кого, на олигарси и чужденци, нямаше обещания да даваме военното разузнаване на някой нов бате Харо”, възмути се лидерът на „Атака“.

По темата – дали шефът на военното разузнаване може или не може да бъде цивилен, Сидеров каза, че за да има истински дебати и да се получат отговори, в пленарната зала трябва да присъстват и военният министър, и държавният глава.

Партийният лидер припомни, че цивилен вече е имало начело на обсъжданата институция, но сега не е ясно дали пак ще бъде назначен същият, който вече има опит, или мястото се готви за бате Харо, който е на свобода.

„Нужно е тук да бъде министърът на отбраната, за да го запитам кой ще бъде това”, каза Сидеров и отново призова Каракачанов да се яви пред депутатите и да даде отговори.

„Военното разузнаване съществува от 128 години, преживяло е всички превратности на българската трагична и драматична история, преживя и годините на прехода към хаоса, сега обаче при управлението на министъра на отбраната Каракачанов военното разузнаване е пред фалит, пред срив”, алармира лидерът на „Атака“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене