Свържете се с нас

Таблоид

Нашенци мизерстват измамени в Саудитска арабия заради измами на благоевградска фирма! Скандал! /СНИМКИ/

Публикувано

на

Отворено писмо от група работници от благоевградската фирма „Нова Грийн Енерджи“ ООД, работещи в Саудитска Арабия, оставени без възнаграждения и възможност за прибиране у дома бе разпратено днес до десетки медии в Югозапада и страната.

Публикуваме текста на писмото и исканията на работниците без редакторска намеса.

До

Посолството на Република България в Кралство Саудитска Арабия

До Омбудсманът на Република България

До Всички медии в Република България

До

Нова Грийн Енерджи ООД гр.Благоевград

Уважаеми Господа,

Ние сме група работници на „Нова Грийн Енерджи“ ООД гр.Благоевград. Работим по изграждането на соларен парк гр.Сакака КСА и молим за вашето съдействие.

Причините да се обърнем към Вас са че, не са ни изплатени трудовите възнаграждения вече трети месец, между нас има болни хора, които се нуждаят от спешна медицинска помощ, която не могат да получат поради невъзможността да се плати от самите тях. Фирмата отказва да плати медицинските услуги на работниците си.

Нашето искане е да ни бъдат изплатени сумите които сме заработили до момента плюс самолетните билети до България, връчени на ръка от страна на фирмата.

Даваме срок на фирмата за изпълнение на нашите искания до 05.09.2019година.

Прилагаме копие на писмото и собственоръчно написани имена и подпис.

Фирмата за която работим е Нова Грийн Енерджи. ООД гр.Благоевград тел. +359 877405054, собственост на Георги Викторов Мавродиев и Димитър Стойков!

Телефонът на който може да ни откриете е 0546081640 мислиме че трябва да се добави само кода на Кралство Саудитска Арабия.

Засега имаме контакт единствено с консула на България в Рияд КСА.

Надяваме се да ни обърнете внимание!

Лек и ползотворен ден.

ПРОБЛЕМИ И ИСКАНИЯ НА РАБОТЕЩИТЕ ВЪВ ФИРМА НОВА ГРИИН ЕНЕРДЖИ В САУДИТСКА АРАБИЯ

1.БОЛНИ

– САМИ СИ ПЛАЩАТ ПРЕГЛЕДИТЕ И НЯМАТ НИКАКВО АДЕКВАТНО ЛЕЧЕНИЕ

–             ЗАСТРАХОВКИТЕ КОИТО СА НИ НАПРАВЕНИ И СМЕ СИ ГИ ЗАПЛАТИЛИ РЕАЛНО НЯМАТ СТОЙНОСТ ТУК

2.ЗАПЛАТИ

– РАБОТИМЕ НА ЧАС СЪС ИНДИВИДУАЛНИ СТАВКИ ОТ 7.5 ДО 10 ДОЛАРА.ОСНОВНАТА ЗАПЛАТА ОТ 610 ЛЕВА ПО ДОГОВОР Е ВКЛЮЧЕНА В ТЕЗИ ПАРИ.ВЕЧЕ 2 МЕСЕЦАИ ВЛИЗАМЕ В ТРЕТИ, НЕ СМЕ ПОЛУЧАВАЛИ ЗАПЛАТИ.

РАБОТИМ ПО МИНИМУМ 10 ЧАСА НА ДЕН.

3.ХРАНОДЕН

– ПОЛАГАТ НИ СЕ ПО 15 ДОЛАРА НА ДЕН ЗА ХРАНА.ВСЕКИ ПОНЕДЕЛНИК ТРЯБВА ДА ГИ ПОЛУЧАВАМЕ.

–             ИМА ПОЧТИ ПОСТОЯННО ЗАБАВЯНЕ НА ХРАНОДНИТЕ ОТ ПОРЯДЪКА НА 2 ДО 5 ДЕНА.

4. РАБОТНИ УСЛОВИЯ

– РАБОТИ СЕ МИНИМУМ 10 ЧАСА БЕЗ ПОЧИВКА И ЧАСТ ОТ КОЛЕГИТЕ ГИ ЗАДЪЛЖАВАТ ДА РАБОТЯТ ИЗВЪНРЕДНО. РАБОТИ СЕ ПРИ ТЕМПЕРАТУРИ ОТ НАД 50 ГРАДУСА, КАТО ПОНЯКОГА СМЕ ПО 2–3 ЧАСА БЕЗ ВОДА. НАЛАГАТ СЕ ГЛОБИ ДОРИ КОГАТО ПИТАШ ЗА ВОДА И СПРЕШ ЗА 5 МИНУТИ.

НАШИТЕ ИСКАНИЯ СА

1.НЕЗАБАВНО ИЗТЕГЛЯНЕ НА БОЛНИТЕ В БЪЛГАРИЯ

2.ДО 05/09 2019Г.ДА СЕ ИЗПЛАТЯТ ДЪЛЖИМИТЕ ТРУДОВИ ВЪЗНАГРАЖДЕНИЯ ДО 31.08.2019Г.

3.ИСКАМЕ ИНДИВИДУАЛНА РАЗБИВКА НА ВСЕКИ РАБОТНИК СЪС ЗАРАБОТЕНИТЕ ЧАСОВЕ И ИНДИВИДУАЛНАТА МУ СТАВКА, СЪС ПОДПИС И ПЕЧАТ НА ФИРМАТА.

4.ДА ИМА ЯСНОТА ДО КОГА ЩЕ РАБОТИМ НА ОБЕКТА И ДА СЕ ГАРАНТИРА ТРУДОВОТО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ.

АКО ДО ПОСТАВЕНИЯТ ОТ НАС СРОК НЕ БЪДАТ ИЗПЪЛНЕНИ ИСКАНИЯТА НИ,ЩЕ УВЕДОМИМ КОМПЕТЕНТНИТЕ ЗА ТОВА ОРГАНИ В САУДИТСКА АРАБИЯ И БЪЛГАРИЯ. ЩЕ БЪДАТ УВЕДОМЕНИ И МЕДИИТЕ.

04.09.2019г.

Гр.Сакака КСА.

коментара

Таблоид

Жесток инцидент в Югозапада! Шофьор помете 10-г. велосипедист

Публикувано

на

На 13.09.2019г. около 18:15 часа в района на кръстовище, образувано между ул.“Иван Михайлов“ и ул.“Александър Фон  Хумболд“, лек автомобил „Фиат Браво“ с 55-годишен водач от гр.Благоевград не пропуска  и блъска 10-годишен велосипедист, пресичащ по пешеходна пътека. Детето е пострадало с охлузна рана на крака.

Пробата за наличие на алкохол в издишания въздух на водача на автомобила е отрицателна.

.

 

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Ликвидираха пожара в Рила

Публикувано

на

Пожарът, който възникна на 14 септември в местността „Сухото езеро” на територията на природен парк „Рила“, е ликвидиран тази сутрин. Това съобщиха от полицията в Кюстендил, цитирани от БТА.

 

Огънят е обхванал площ от около 10 дка. Горяха клек, бял бор и мура, а пожарът беше гасен от екипи на пожарната , Югозападно държавно предприятие, служители на Рилски манастир, на природен парк „Рила“ и Национален парк „Рила“, доброволци, хеликоптер от авиобаза „Крумово“. В момента на място все още са около 45 души пожарникари, горски служители, служители на природния парк, посочиха от полицията.

 

Причините за възникването на пожара са в процес на установяване, допълниха от ОДМВР в Кюстендил и уточниха, че в края на миналата седмица в Кюстендилска област са възникнали общо 18 пожара.

При друг пожар, възникнал в края на миналата седмица в землището на с. Богослов, община Кюстендил, са били унищожени дървена барака, ограда, 20 овощни дръвчета, 15 лозници. Пожарът е обхванал площ от 20 дка и е угасен от два противопожарни екипа на РСПБЗН – Кюстендил. Спасени са били пет къщи и 60 дка смесена гора, няма пострадали хора.

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

септември 2019
П В С Ч П С Н
« авг.    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

ПОПУЛЯРНИ