Награждават победителите в конкурса „Благоевград през погледа на младия фотограф”

purva-izlojba-blagoevgradski-fotografi151

Красотата на Благоевград ще бъде разкрита днес от 18.00 часа във фоайето на община Благоевград. Младите фотографи ще подредят изложба на своите снимки от конкурса „Благоевград през погледа на младия фотограф”. Ще бъдат наградени и най-добрите фотоси в конкурса. Ученици и студенти се конкурираха за красивите гледки, които Благоевград разкрива в категорията „Пейзаж”. В категориите „Портрет” и „Репортаж” художниците са вплели умения, въображение и проницателност. Участниците са използвали необичайни гледни точки, светлина и комбинации от елементи, за да покажат това, което ги е впечатлило като млади хора.

Печелившите снимки са селектирани от жури в състав: председател – проф. Павел Милков, преподавател по композиция и фотография в ЮЗУ “Н. Рилски”, и членове: доц. д-р Валентин Китанов – преподавател по история в ЮЗУ, гл. ас. Крум Иванов – преподавател филмово и телевизионно операторство в ЮЗУ, Венцеслав Гълъбов – фотограф, председател на СБФ – Благоевград, Юлиян Механджийски – фотограф , зам. председател на СБФ – Благоевград, Магдалена Уанли – фотограф-художник, Васил Пипев – фотограф, рекламна агенция “Имфакт”, и Красимир Матаров – фотограф.

Наградите са за първо, второ и трето място. Плакети и призове ще получат отличените в категориите за „Най-малък участник”, „Цялостно участие в конкурса” и „Най-харесвана снимка във фейсбук”.

www.blagoevgrad.eu

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене