Прогноза за времето – 5 септември (четвъртък)

Днес ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността – преди обяд на места в низините с ниска, а следобед на планинските райони с купеста облачност. Само на отделни места ще превали. Ще духа слаб, в Източна България до умерен изток-североизточен вятър. Максималните температури ще са предимно между 26° и 31°, в София около 27°. Атмосферното налягане през деня слабо ще се понижи и ще бъде малко по-ниско от средното за месеца. Това съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Христо Христов от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Времето за Гоце Делчев днес ще е с променлива облачност и максимална температура 32°.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време с повече облаци преди обяд, главно по северното крайбрежие. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максимални температури 24-26°. Температурата на морската вода е 25-26°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала, но през деня ще отслабне малко.

Над планините ще бъде предимно слънчево, следобед с купеста облачност, но само на отделни места ще превали. Ще духа слаб, по високите части на Рила и Пирин умерен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра – около 21°, на 2000 метра – около 13°.

През следващите дни до края на седмицата ще преобладава слънчево време, с максимални температури в повечето места между 27° и 32°. Купеста облачност ще се развива в следобедните часове над западните райони от страната, но само на отделни места, главно в планините и планинските райони там, ще има краткотрайни превалявания.

През почивните дни и над Източна България ще има временни увеличения на облачността, но почти без валежи. Вятърът ще се задържи с източна компонента, слаб до умерен.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене