Свържете се с нас

ВМРО

Атанас Стоянов: Тодор Александров ще остане завинаги в паметта ни. Той ни завеща да продължим борбата за национално единение

Публикувано

на

Народният представител Атанас Стоянов, припомни част живота и делата на легендарния водач на ВМРО. Стоянов категорично заяви, че Тодор Александров е една от най-значимите личности в историята ни и именно на него дължим националното си обединение. „Това е един живот отдаден за българщината. Това е човека, който живя и се бори до последните си дни за свободата на българите в Македония. Неговия пример трябва да бъде заразен за всички нас и никога да не забравяме, че за да сме всички ние живи днес, умря Тодор Александров, и стотици знайни и незнайни герои.“…

Целият материал четете в печатното издание на Топ Преса!

коментара

ВМРО

Ангел Джамбазки: Германия, Белгия и Франция се опитват да фалират нашите превозвачи

Публикувано

на

Внесени са две български петиции, които засягат дискриминацията на нашите превозвачи от властите в Германия, Белгия и Франция. Те са срещу целия тормоз, организиран и вдъхновен от президента Макрон, който цели да фалира този български бизнес, каза в „Още от деня“ по БНТ на живо от Брюксел евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки минути преди изказването си в Комисията по петициите в ЕП.

Петициите засягат селективното спиране на български камиони, дълги и ненужни проверки, изискване на документи, които не са необходими. Всичко, което правим, е да се спре Макрон, който иска да фалира този български бизнес, уточни той.

Продължаваме да се противопоставяме с всички възможни средства, категоричен бе Джамбазки.

По думите му той ще призове Европарламента да остави отворени двете български петиции и да изиска от Европейската комисия да притисне президента Макрон, за да престане дискриминацията на българския бизнес. Джамбазки увери, че аргументите му ще бъдат правилни, човешки.

Когато френските, белгийски и германски катаджии спират само български и румънски камиони, това е дискриминация. Когато френските, белгийски и германски полицаи и катаджии изискват документи, които не са необходими по законодателството, това е дискриминация. Целта на тази дискриминация е пределно ясна – да бъдат забавени българските превозвачи, да не могат да доставят стоката си навреме, да бъдат глобени, да бъде разстроен начинът, по който работят, обясни заместник-председателят на ВМРО.

Според българския евродепутат целта е ясна – французите, германците и белгийците се опитват да фалират българските фирми и да откраднат шофьорите, които да работят като гастербайтери, като черноработници, бекяри при тях.

Припомняйки случая с българския камион във Великобритания, в който бяха открити мъртви виетнамци, Джамбазки запита защо Еврокомисията не обръща внимание на фирмите, които се възползват от българското законодателство – регистрират фирми „пощенски кутии“ и извършват престъпна дейност в рамките на ЕС.

Ангел Джамбазки сподели, че вместо това са се захванали да спират българските и румънските шофьори, да ги тормозят и да се опитват да откраднат и разрушат български бизнес.

Запитан на кои държави страната ни може да разчита за подкрепа, Джамбазки обясни, че това са от пътния алианс – Румъния, Унгария Литва и Латвия, Испания и Португалия – до голяма степен влизат в него, за да запазят бизнеса си. Българският транспортен бизнес се е развил сам, не е субсидиран и дава 17 % от БВП. Тук е ролята на държавата ни да ги защити. За какви пенсии ще говорим, ако няма вноски в бюджета. Те трябва да бъдат защитени от лицемера Макрон, категорично заяви Джамбазки и допълни:

Очакваме комисията да остави петицията отворена и да се работи по поставените въпроси за дискриминация от страна на френските, германските и белгийските власти по отношение на българските превозвачи.

Целия разговор гледайте във видеото >>>

В комисията по петиции на Европейския парламент, заедно с колегата Андрей Слабаков, изразихме категоричната си подкрепа за две български петиции, свързани с двойните стандарти в областта на международния транспорт. Петиция № 0098/2019 и петиция № 0226/2019 засягат проблем, който е изключително наболял и за който получаваме десетки сигнали всеки месец. Става въпрос за абсолютно незаконните и нарочни проверки на български камиони във Франция, които изискват от водачите да представят фактури за хотели, написа по-късно евродепутатът Ангел Джамбазки.

Ето и целия текст на публикацията му във Фейсбук:

Националните правоприлагащи органи не могат да изискват от водачите да представят документи, доказващи че тяхната редовна седмична почивка, която предхожда пътната проверка, не е прекарана в превозното средство. Това е в съответствие с член 36 от Регламент (ЕС) № 165/2014. Ето защо тази практика е чист произвол от страна на държави членки на ЕС, чиито лидери биха предпочели африкански мигранти пред законно работещи източноевропейци. Това е потресаващ двоен стандарт.

В настоящия момент се водят тежки междуинституционални преговори относно бъдещето на злополучния Мобилен „Пакет I“. Изключително важно е върху Европейската комисия да бъде упражняван натиск, за да бъдат уважени възраженията на страните от Източна Европа. В противен случай 30 години след краха на Берлинската стена икономическите бариери за източноевропейците остават непроменени.

Видео от изказването на Ангел Джамбазки и на Андрей Слабаков >>>

коментара

Продължете с четенето

ВМРО

Джамбазки: Германия, Белгия и Франция се опитват да фалират нашите превозвачи

Публикувано

на

Внесени са две български петиции, които засягат дискриминацията на българските превозвачи от властите в Германия, Белгия и Франция. Те са срещу „целия тормоз, организиран и вдъхновен от президента Макрон, който цели да фалира този български бизнес“. Това каза в ефира на БНТ евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки минути преди изказването си в Комисията по петициите.

Петициите „засягат селективното спиране на български камиони, дълги и ненужни проверки, изискване на документи, които не са необходими“, уточни той. По думите му той ще призове Европарламента „да остави отворени двете български петиции и да изиска от Европейската комисия да притисне президента Макрон, за да престане дискриминацията на българския бизнес“. Джамбазки увери, че аргументите му ще бъдат „правилни, човешки“.

„Когато френските, белгийски и германски катаджии спират само български и румънски камиони, това е дискриминация. Когато френските, белгийски и германски полицаи и катаджии изискват документи, които не са необходими по законодателството, това е дискриминация. Целта на тази дискриминация е пределно ясна – да бъдат забавени българските превозвачи, да не могат да доставят стоката си навреме, да бъдат глобени, да бъде разстроен начинът, по който работят“, поясни Джамбазки.

Според българския евродепутат „целта е ясна – французите, германците и белгийците се опитват да фалират българските фирми и да откраднат шофьорите, които да работят като гастербайтери, като черноработници, бекяри при тях“.

Припомняйки случая с българския камион във Великобритания, в който бяха открити мъртви виетнамци, Джамбазки запита защо Еврокомисията не обръща внимание на фирмите, които се възползват от българското законодателство – „регистрират фирми пощенски кутии и извършват престъпна дейност в рамките на ЕС“. „Вместо това, са се захванали да спират българските и румънските шофьори, да ги тормозят и да се опитват да откраднат и разрушат български бизнес“, каза евродепутатът.

коментара

Продължете с четенето
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

ноември 2019
П В С Ч П С Н
« окт.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

ПОПУЛЯРНИ