Свържете се с нас

ВМРО

Атанас Стоянов: Тодор Александров ще остане завинаги в паметта ни. Той ни завеща да продължим борбата за национално единение

Публикувано

на

Народният представител Атанас Стоянов, припомни част живота и делата на легендарния водач на ВМРО. Стоянов категорично заяви, че Тодор Александров е една от най-значимите личности в историята ни и именно на него дължим националното си обединение. „Това е един живот отдаден за българщината. Това е човека, който живя и се бори до последните си дни за свободата на българите в Македония. Неговия пример трябва да бъде заразен за всички нас и никога да не забравяме, че за да сме всички ние живи днес, умря Тодор Александров, и стотици знайни и незнайни герои.“…

Целият материал четете в печатното издание на Топ Преса!

коментара

ВМРО

Ангел Джамбазки: За пореден път ЕП се подиграва с работещите в транспортния бранш от Източна и Централна Европа

Публикувано

на

Днес на извънредно заседание на комисията по транспорт и туризъм в Европейския парламент беше отхвърлено искането за връщане на текстовете от Мобилния пакет в Европейската комисия. Така за пореден път Европейският парламент се подиграва с интересите на работещите в транспортния бранш от Източна и Централна Европа.

Това написа от страницата си във Фейсбук европейският представител от ВМРО/ЕКР Ангел Джамбазки. Той е озаглавил публикацията си „Как умира демокрацията“.

Ето какво написа още българският евподепутат по повод скандалното решение на транспортната комисия на ЕП:

Днешното гласуване дойде след положените усилия на група европейски представители от страните от региона, представляващи различните политически групи. Самата процедура беше проведена по чл. 61 от правилника за дейността на Европейския парламент, който се отнася до повторното сезиране на Парламента след произвеждането на парламентарни избори. До този момент никой не беше използвал тази процедура, но благодарение на нашите усилия, успяхме да я използваме.

За съжаление нашите колеги от Западна Европа за пореден път бяха абсолютно решени да се изплюят върху демокрацията, правото на движение и свободна икономическа инициатива и върху самата идея за единния пазар. Новите депутати в комисията ТРАН, бяха наплашени от председателя Карима Дели, че повторното сезиране на Парламента ще означава започване от нулата. Сякаш няма нужда точно от това.

Това досие е скандално от самото начало и така ще остане докрай. Гласуването днес беше шанс да се даде едно ново и разумно начало на трите документа от Мобилен пакет I. Заради безпринципността на зелените (които подкрепиха ненужното разкарване на стотици хиляди камиони), германските християндемократи (които уж защитават свободния пазар) и социалистите (които искат повече Европа, само когато става въпрос за правата на хомосексуалните калинки) стотици хиляди работници в сектора от Източна Европа са в риск да загубят работата си и да емигрират.

Вероятно на следващото заседание на комисията по транспорт и туризъм ще бъде даден мандат за влизане в преговори с другите две институции. Сега топката е в Съвета, който по време на междуинституционалните преговори трябва да завърши финалната версия на текстовете. Апелирам българските представители да се борят със зъби и нокти за отпадането на проблемните за нас текстове.

коментара

Продължете с четенето

ВМРО

Ангел Джамбазки срещу Пакета „Мобилност“ и завод на „Фолксваген“ в Турция

Публикувано

на

Ако Пакетът „Мобилност“ бъде приет, той ще е в изгода на транспортния бранш в западноевропейските държави. Целта на тези предложения е да бъдат фалирани фирмите от периферните държави.

Това заяви българският евродепутат от ВМРО/ЕКР Ангел Джамбазки в „Референдум“ по БНТ като коментар по темата с Пакета, който предстои в четвъртък да бъде гласуван на ресорната комисия в Европейския парламент.

От втората половина на миналия мандат в ЕП работим активно за защита на българския интерес по отношение на Пакета „Мобилност“, декларира той.

Джамбазки е категоричен, че ако някой каже, че Пакетът „Мобилност“ е настройване на работодатели срещу работници, всъщност адвокатства на средите в част от западноевропейските държави, които се опитват да фалират бизнеса в източноевропейските и да им привлекат работниците.

Статистически – у нас големите транспортни фирми са 5-6 на брой. Всички останали са дребни и средни предприятия, в които работят самите собственици. Става дума за десетки, стотици, хиляди работни места. Ако позволим това противоречащо на пазарната идея законодателство да бъде прието, ще е в изгода само на транспортния бранш във Франция, донякъде в Германия, Белгия, Италия, Австрия. Целта на тези предложения, вкарани лобистки през Европейската комисия, е да бъдат фалирани фирмите от периферията и работниците да бъдат привлечени там. Това не засяга само нас, а и Литва, Латвия, Естония, Испания и Португалия, посочи българският евродепутат.

Нашата задача е да защитим първо интереса на българското общество, като в случая това парадоксално и иронично е и битка за запазването на върховенството на закона и идеята за единен пазар, коментира още той.

Ангел Джамбазки със задоволство отбеляза, че за разлика от вътрешната политика в България, в ЕП всички наши представители работят заедно в защита на националния интерес, без значение политическата партия, към която принадлежат.

Относно изграждането на завод на „Фолксваген“ в Турция Джамбазки коментира:

Голям германски концерн с публично участие е на път да изгради извън Европейския съюз – в Турция, голям завод. Турция, която нарушава човешките права, арестува журналисти и ги вкарва в затвора. Защото ако в България спират радиото, то там директно ги прибират, бият ги и ги вкарват в затворите. Турция, която не спазва никакво екологично законодателство, замърсява въздуха както си иска. Турция, която се готви да наруши Споразумението за асоцииране, което е подписала за държавна помощ. И тези, които ни учат на защита на човешките права и ни карат ние да си закрием въглищните централи, което ще остави 60 хил. човека без работа, сега се готвят да изнесат европейски пари и работни места в Турция. Ние сега искаме Европейската комисия, старата и новата, да се произнесе – кога са искрени и какви мерки ще вземат. Когато ни казват, че ние ще се борим за нисковъглеродна икономика и против замърсяването на околната среда, но изнасят производство в Турция, която нарушава тези правила и замърсява, или когато ни казват, че трябва да защитаваме правата на журналистите и не виждат, че Ердоган държи журналисти в затвора. Тук има и друго много голямо лицемерие и двуличие. Непрекъснато се съобразяват с президента на Турция, който заплашва, че ще пусне нелегални мигранти към Западна Европа.

Обръщам се към сегашната комисия и председателя Урсула фон дер Лайен, като настоявам ЕК да се произнесе и да не допусне тази сделка да се осъществи и европейски пари да бъдат изнесени в една ислямизираща се държава и да бъде финансиран режимът на Ердоган, заяви категорично българският евродепутат и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки.

коментара

Продължете с четенето
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

септември 2019
П В С Ч П С Н
« авг.    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

ПОПУЛЯРНИ