Търсят кандидати за патронажна грижа на възрастни и лица с увреждания

Продължава набирането на заявления от кандидат-потребители за здравно-социалната услуга „Патронажна грижа за върастни хора и лица с увреждания“, която се осигурява от община Дупница с финансовата подкрепа на ОП „Развитие на човешките ресурси“. Право на безплатна помощ получават лица на възраст над 65 години, лица с валидно експертно решение на ТЕЛК, лица с хронични заболявания, нуждаещи се от продължително наблюдение и здравни грижи, лица след оперативна интервенция и хоспитализация.

Общият брой на ползвателите на услугата по този проект е 123 лица, като прием на документи продължава и след достигане на броят им.

Ползвателите ще могат да разчитат в зависимост от нуждите си по 2 часа всеки ден на безплатни домашни посещения от специализиран екип от здравни специалисти – рехабилитатори, медицински сестри, арт-терапевти, лекари-специалисти и др.

За живущите в селата на община Дупница – мгат да получат повече информация при кметовете и кметски наместници, както и на телефон: 0876 321 066 или в центъра, намиращ се в жк.Дупница бл.8А, всеки работен ден от 9 до 17,30 часа. /Кмета.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене