В Симитли – значими са хората, а не партийните водачи

Точно както камъкът си тежи на мястото, така значими на място са местните в Симитли. Госпожо Нинова, извинете понеже сте дама, но не е от значение за мен като кмет и кандидат за пети мандат личното ви мнение и авторитарното ви налагане за оттегляне подкрепата на партията ви в Симитли към кандидатурата ми. Значими и важни за мен са мнението и настроенията на партийния актив и симпатизантите на партията ви. Важно за мен е, че тези хора, с които работим заедно вече 16 години, остават в Коалицията ни и ще бъдат част от кандидатската листа за общински съветници. И да ви споделя една добра практика, с която община Симитли е разпознаваема: 4 мандата общината се управлява от коалиция „Бъдеще за община Симитли“.

Моята кандидатура винаги е била безпартийна и винаги е била издигана от Коалиция „Бъдеще за община Симитли“, която аз и мои съратници създадохме още през 2000-та година. В коалицията са участвали леви, десни, центристки формирования и винаги е била отворена за всички партии, които имат желание да дадат от себе си за настоящето и бъдещето на община Симитли. Присъствието на широк спектър от идеи и идеологии в Коалицията е естествено и логично. Нормално е по-голямата част от партийните активи да подкрепят тази коалиция, от името на която, както и с доверието на мнозинството в общината, съм кмет на община Симитли вече 4 мандата. Има и напуснали коалицията през годините. Но те са били изключително лица и фракции, водени към политиката от користни и лични интереси. Винаги съм казвал и потвърждавам: Моята партия е община Симитли. И успяхме в община Симитли да изградим и наложим надпартиен модел на управление и участие в местното самоуправление. Именно чрез отворената за всяка партия и за всеки човек Коалиция „Бъдеще за община Симитли“.

Мотивите ви за незачитане мнението на организацията ви в Симитли, че съм бил кандидат от различни партии са израз на емоционална нестабилност в политически задълбочения поглед и наблюдения, които трябва да има всеки партиен лидер. Прощавайте, но за мен персоналната подкрепа от партийна централа е несъществена на фона на широката подкрепа от общинския партиен актив и симпатизанти на местно ниво в Симитли. Ще допълня: Никога не съм държал на подкрепата на висшите партийни номенклатури. А такива не важат и не отиват на демократичното ни общество. Още повече когато се демонстрират от партийни централи с претенции за демократичност в управлението и политиките си. Едноличното ви незачитане на единодушното решение на партийната организация в Симитли кореспондира с похвати, познати от тоталитарното и авторитарно минало на партията ви и страната ни.

И накрая: преди да влезете в партийната централа на БСП, в коя партия бяхте вие, госпожо Нинова? Аз партии не меня. Моето е кауза: Бъдеще за община Симитли.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене