Свържете се с нас

Новини

В Симитли – значими са хората, а не партийните водачи

Публикувано

на

Точно както камъкът си тежи на мястото, така значими на място са местните в Симитли. Госпожо Нинова, извинете понеже сте дама, но не е от значение за мен като кмет и кандидат за пети мандат личното ви мнение и авторитарното ви налагане за оттегляне подкрепата на партията ви в Симитли към кандидатурата ми. Значими и важни за мен са мнението и настроенията на партийния актив и симпатизантите на партията ви. Важно за мен е, че тези хора, с които работим заедно вече 16 години, остават в Коалицията ни и ще бъдат част от кандидатската листа за общински съветници. И да ви споделя една добра практика, с която община Симитли е разпознаваема: 4 мандата общината се управлява от коалиция „Бъдеще за община Симитли“.

Моята кандидатура винаги е била безпартийна и винаги е била издигана от Коалиция „Бъдеще за община Симитли“, която аз и мои съратници създадохме още през 2000-та година. В коалицията са участвали леви, десни, центристки формирования и винаги е била отворена за всички партии, които имат желание да дадат от себе си за настоящето и бъдещето на община Симитли. Присъствието на широк спектър от идеи и идеологии в Коалицията е естествено и логично. Нормално е по-голямата част от партийните активи да подкрепят тази коалиция, от името на която, както и с доверието на мнозинството в общината, съм кмет на община Симитли вече 4 мандата. Има и напуснали коалицията през годините. Но те са били изключително лица и фракции, водени към политиката от користни и лични интереси. Винаги съм казвал и потвърждавам: Моята партия е община Симитли. И успяхме в община Симитли да изградим и наложим надпартиен модел на управление и участие в местното самоуправление. Именно чрез отворената за всяка партия и за всеки човек Коалиция „Бъдеще за община Симитли“.

Мотивите ви за незачитане мнението на организацията ви в Симитли, че съм бил кандидат от различни партии са израз на емоционална нестабилност в политически задълбочения поглед и наблюдения, които трябва да има всеки партиен лидер. Прощавайте, но за мен персоналната подкрепа от партийна централа е несъществена на фона на широката подкрепа от общинския партиен актив и симпатизанти на местно ниво в Симитли. Ще допълня: Никога не съм държал на подкрепата на висшите партийни номенклатури. А такива не важат и не отиват на демократичното ни общество. Още повече когато се демонстрират от партийни централи с претенции за демократичност в управлението и политиките си. Едноличното ви незачитане на единодушното решение на партийната организация в Симитли кореспондира с похвати, познати от тоталитарното и авторитарно минало на партията ви и страната ни.

И накрая: преди да влезете в партийната централа на БСП, в коя партия бяхте вие, госпожо Нинова? Аз партии не меня. Моето е кауза: Бъдеще за община Симитли.

коментара

Новини

Тъжна вест: Почина професор Вучков

Публикувано

на

„Преди малко, на 83 годишна възраст във военна болница почина професор Юлиан Вучков.“ За тъжната вест съобщи журналистът Мартин Карбовски на личния си профил във „Фейсбук“. „Бог да те прости, професоре, за мен беше разкош да те познавам. Пиша тази жалейка със ясна цел – след като напоследък нашият екип се грижеше за професора (благодарим ви Алина и Виктор !) днес ние се питаме дали ще има кой да организира изпращането му. Надяваме се да не останем сами в тая трудна задача. Просто защото не знаем какво да правим“, написа още той.
Юлиан Вучков е роден на 31 януари 1936 г. в град Варна. Работи дълги години в Канал 1 (в предаването „Всяка неделя“), 7 дни ТВ, където създава рубриката „Храна за душата“ – предаване, посветено на проблемите и философията на човешкото съществуване.
Първото си предаване „Ум робува, ум царува“ води по Канал 2001 в продължение на три години. По-късно води култовото предаване „Размисли и страсти“ по телевизия СКАТ.
До февруари 2009 г. Вучков е водещ на предаването „Времена и нрави“. Предаването е на живо, гостуващите музиканти свирят и пеят на живо, без плейбек или сингбек. Води рубрика „Посланията на Юлиан Вучков“ във „Вестник за жената“.
В края на февруари 2009 г., Юлиян Вучков е отстранен от телевизия ТВ2, както и неговото предаване „Времена и нрави“ е свалено от ефир. Впоследствие е преместено в телевизия ББТ, където се излъчва за 4 месеца, а впоследствие напуска канала.
Вучков продължава да работи в Нова телевизия в предаването „Здравей България“ като „Морален наблюдател“ един път седмично, в което 10 минути той дискутира относно морала в обществото.
От 7 септември 2010 г. стартира предаването „Времена и нрави“ по телевизия „Канал 3“.
През март 2012 г. напуска Канал 3 заради получени по-добри предложения от други телевизии. През 2013 г. се подвизава в предаването „Гореща точка“.
През март 2014 г. предаването му „Времена и нрави“ е преместено в телевизия Евроком.
През 2017 г. Евроком снима документалния филм за Юлиан Вучков „Студиото на живота“.

коментара

Продължете с четенето

Крими

Ето ги шефовете на измамната фирма „Нова Грийн Енерджи“ ООД – Благоевград!

Публикувано

на

На гурбет в Саудитска Арабия срещу 400 лева заплата

Потърпевшите проговарят пред Топ Преса!

Ето го, мераклията за общински съветник в Община Благоевград Георги Мавродиев и един от шефовете на измамната фирма „Нова Грийн Енерджи“ ООД Благоевград! Припомняме, че Георги Мавродиев е бивш юрист във фирмата НЕК на Иван Чапов, зам. председател на партия ДБГ в Благоевград и беше кандидат за общински съветник от Реформаторския блок за Благоевград на Местните избори 2015г., когато Калоян Ханджийски се кандидатира за кмет на Благоевград!

Другият съдружник – Димитър Стойков е известен благоевградски бизнесмен с редица фирми с различна насоченост, сред които фабрика за принтиране на модни облекла и фабрика за бутилиране на изворна вода „RILANA“ и бира. На която общинският съветник и общинският лидер на ДСБ в Благоевград Калоян Ханджийски е дистрибутор.  Обикаля магазините с баничарка и разнася от изворна вода „RILANA“. Стойков притежава яхта за милиони, с която се разхожда по крайбрежието на Монако и Италианската Ривиера, както и голям парк луксозни автомобили, последният от които е а наскоро си купи и първия електромобил на „Тесла“ от най-високия клас – Tesla Model S. Автомобилът разполага с два електромотора с 224 и 476 коня, съответно за предния и задния мост. Четирите задвижващи колела осигуряват ускорение от 0 до 96 км/ч за 3.2 секунди. Цената на този модел варира от 70 000 до 110 000 евро. При демонстрирането на такъв висок жизнен стандарт от страна на г-н Стойков , странно е как се е стигнало до ситуацията с бедстване на работниците на една от фирмите му, при това в страна като Саудитска Арабия.

Срещаме се с хората, които са излъгани от Георги Мавродиев и Димитър Стойков. Фирмата се казва „Нова Грийн Енерджи“ ООД – гр. Благоевград. Давам им думата…

Откога започнаха проблемите в тази фирма?

– От отиването в Саудитска Арабия. От самото начало проблеми, които продължават и до днес.

Какво ви беше обещано и какво не беше спазено още от началото?

– Лично на мен ми беше обещано, че ще бъда на ставка, тоест на час. От 8 до 10 долара на час. Имаше хора, които отидоха там като супервайзъри, а им даваха по 6 долара на час. Въпреки първоначалната уговорка от 8 до 10 долара на час. При условие, че супервайзър е по-голяма длъжност и носи по-голяма отговорност.

Значи сте излъгани още от самото начало?

– Именно…

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

 

 

 

коментара

Продължете с четенето
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

септември 2019
П В С Ч П С Н
« авг.    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

ПОПУЛЯРНИ