Свържете се с нас

Новини

Цирк и много музика с Кеба на панаира в Гоце Делчев

Публикувано

на

“Цирк на сцена” в компанията на много екзотични животни. Така ще стартира на 16 септември традиционният есенен панаир в град Гоце Делчев. Шоуто ще започне в 19,30 часа, за настроението на участници и гости на събитието ще се погрижи Оркестър „Европа”, с ръководител Георги Георгиев и солист Марио Караилиев.

Панаирът дава възможност на хилядите посетители да разгледат десетки сергии и щандове през деня в района на бившата казарма. Голям интерес на търговци и гости се очаква и към тазгодишното издание на събитието. Хора от всички краища на страната ще дойдат, за да продават стоката си.

Вечерите пък ще се насладят на музикалните изпълнения на известни певци. Всяка вечер ще има концерти с участието на оркестри, солисти и гост-изпълнители. Оркестър „Фолк мания”, с ръководител Георги Попов, ще е на сцената на 17 сетември от 19,30 часа. Специално участие ще има фолк пвицата Андреа.

На 18 септември по същото време ще свири Оркестър „Щуро маке”, с ръководител Здравко Георгиев и солист Ирина Паскалева, специален гост ще е Николай Учкунов. Следващата вечер е ред на Оркестър „Уникат”, с ръководител Димитър Стефанов и солист Боряна Карпузова, както и на Оркестър “Ивелия”, с ръководител Лефтер Георгиев – Лефко и солист Мариана Георгиева,

със специалното участие на сръбската звезда DRAGAN KOJIC-КЕБА. На 20 септември ще се изяви оркестърът на Панчо Иванов и солистите Джемиле Стамболиева и Наум Странджев, със специалното участие на Десита. На 21 септември ще свири Оркестър “Импулси”, с ръководител Добри Тешовски, със специалното участие на фолк певеца Константин.

Предпоследната вечер, 22 септември, на сцената ще е Оркестър “Неврокоп”, с ръководител Петър Воденов и солисти Цветанка Воденова и Георги Жбантов, със специалното участие на ДИОНА.

Финалът на музикалните вечери на 23 септември е за Оркестър  “Боги Бенд”, с ръководител Божидар Лефтеров, и за Оркестър “Галакси”, с ръководител и солист Румен Камбуров.

Снимката е илюстративна

коментара

Крими

Спипаха 25-г. от Лъжница с нерегистриран автомобил

Публикувано

на

На 14.09.2019г. около 16:40 часа по бул.“Г. Делчев“ в гр.Гоце Делчев, 25-годишен мъж от с.Лъжница, е управлявал специален автомобил /вишка/, който не е регистриран по надлежния ред.

.

.

 

коментара

Продължете с четенето

Политика

233 присъди са издадени след обвинителни актове на Гешев

Публикувано

на

233-ма души са били осъдени по актове на кандидата за главен прокурор Иван Гешев от 2006 до 2016 г.

Това е периодът, в който той е работил в Софийската районна и Софийската градска прокуратура. Пак за тези 10 години той е написал 4218 постановления по досъдебни производства и 2969 акта по преписки, също и 230 обвинителни акта. Участвал е и в 711 съдебни заседания.

Данните бяха представени от Даниела Машева, която е шеф на Комисията по атестирането и конкурсите (КАК) към Прокурорската колегия на ВСС, предаде „24 часа“.

Комисията се събра днес, за да подготви проект за доклад за професионалните качества на заместник-главния прокурор Иван Гешев. На 22 юли тази година той единодушно (с 11 гласа „за“) бе номиниран за главен прокурор от Прокурорската колегия. Част от процедурата е КАК да изработи проект за доклад за професионалните му качества, който на 9 октомври ще бъде представен на Прокурорската колегия.

Пак от статистическите данни става ясно, че по времето, когато е бил начело на Специализираната прокуратура от 2016 до 2018 г. той се е произнесъл по 1793 административни преписки, 729 писма на граждани, и е направил 62 предложения за законодателни промени до главния прокурор. Също така е издал и 44 113 заповеди от административен характер.

Изводът в доклада е, че Гешев притежава високи професионални качества и стриктно изпълнява задълженията си. Той също така е носител на изключителни умения за работа в екип и успява да ги мотивира. Получил е и признания от редица институции, с които е работел. Иван Гешев присъства на заседанието на КАК.

„Тези, които очакваха негативни резултати, ще останат разочаровани и трябва да си намерят други сегменти“, заяви той. Кандидатът за главен прокурор благодари на тези, които са го подкрепили, както и на тези, които не са.

„Моето разбиране е, че за да се постигнат резултати, трябва да има взаимодействие и колегиалност“. При представянето на проекта за доклад стана ясно, че до ВСС са изпратени 73 становища относно кандидатурата на Гешев, като в 68 от тях той е бил подкрепен. Пак в проекта за доклад става ясно, че докато е бил в Софийска районна и в Софийска градска прокуратура, той е наблюдавал дела с голяма правна и фактическа сложност. Много добре е работел в екип. През годините той е усъвършенствал своите професионални качества, минавайки през 3 курса на обучение в Националния институт за правосъдие. Проектът за доклад единодушно бе приет от 10-имата присъстващи членове на КАК.

Иван Гешев отказа да коментира след заседанието с аргумента, че в момента е в процедура по избор на главен прокурор. Той съобщи обаче, че до края на седмицата може да станат ясни резултатите от проверката за спирането на програма „Хоризонт“ в петък сутринта.

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

септември 2019
П В С Ч П С Н
« авг.    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

ПОПУЛЯРНИ