Престъпленията в Благоеврадско намаляват, РУ Разлог – лидер по разкриваемоста им

 220 престъпления са регистрирани през месец август на територията, обслужвана от Областна дирекция на МВР – Благоевград.

Това каза на брифинг комисар Антон Доклев, временно изпълняващ преназначен в длъжността началник отдел „Охранителна полиция“ при ОДМВР – Благоевград.

По думите му спрямо предходния месец юли, когато са били регистрирани 238, се наблюдава намаление в броя на престъпленията.

„Разкрити са 62 броя престъпления срещу 69 за месец юли. Процентът на разкриваемост е 28.18 % срещу 28.99 % за месец юли“, каза още комисар Доклев.

По видове извършени престъпления през месец август данните на полицията показват, че е бил извършен 1 грабеж, който е бил разкрит, а кражбите са 52 броя, от които 16 са разкрити.

„Измамите са 3 броя, от които 1 е разкрит. Престъпленията, свързани с наркотични вещества са 19 броя, от които 5 броя са разкрити. Посегателствата на моторни превозни средства са 3 броя, палежите са 11 броя като от тях няма разкрити престъпления“, поясни комисар Доклев.

Той отбеляза, че за отчетния период с най-много разкрити престъпления е РУ – Разлог, което е с 45 % разкриваемост, а на второ място е 1 РУ – Благоевград с 38.46 % разкриваемост.

„На трето място е РУ – Петрич с 37.93 % разкриваемост. На четвърто място е 2 РУ – Благоевград с 35.71 % разкриваемост. На пето място е РУ – Сандански с 30.77 % разкриваемост. На шесто място е РУ – Гоце Делчев с 18.06 % разкриваемост. На последно място е РУ – Банско с 11.11 % разкриваемост“, отбеляза комисар Доклев./Фокус/

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене