Connect with us

Интервюта

В. Алексиева: „В дупнишката библиотека работят хора с възрожденски дух“

Published

on

Г-жо Алексиева, забелязвам напоследък оживление в библиотеката при НЧ „Зора“. Почти винаги, когато идвам тук, има много хора. Има ли в действителност увеличение на посещаемостта при вас?

 

Да, ние наблюдаваме тази тенденция поне от около пет години. Днес, точно преди срещата ни, прочетох резултатите от едно социологическо проучване, което показва, че трайно расте интересът на хората към книги, театър, изложби, музеи, изобщо към култура. Това се отразява и при нас, в библиотеката. Нещо повече, вече има разлика не само в броя на читателите, но и в качеството на търсене на книги. Хората идват подготвени, информирани за определени автори, определени заглавия. Българинът вече иска по-високо качество на живот и според мен разбра, че това до голяма степен зависи и от досега му до култура. За много голяма част от нашите съграждани това включва посещението на библиотека, театър, музей, което е много хубава тенденция и още по-хубавото е, че тя не е нещо временно. Мисля, че се се развива, за което, разбира се, и ние полагаме не малко усилия. Нашата цел е библиотеката да се запази като консервативна институция, което го изисква нейния характер, но в същото време да бъде отворена към всичко ново. Стараем се и смятам, че успяваме да се адаптираме към новите тенденции и до голяма степен постигаме това благодарение на различните инициативи, благодарение на политиката, която налага нашата професионална библиотечна асоциация и най-вече благодарение на работата и усилията на библиотекарите. В нашата библиотека работят хора, които имат възрожденски дух и въпреки всякакви външни влияния, все още запазват разбирането, че работата в библиотека е мисия. Нашата мисия е да просвещаваме, възпитаваме и помагаме на цялото гражданство. Ние имаме, включително социална функция.

 

 

 

Успявате ли да отговорите на търсенето на всички свои читатели?

 

До голяма степен успяваме, но затова трябва най-вече да се купуват нови книги. Затова една от основните ни цели е именно обновяването на фонда. Но това не става безразборно, а след сериозно проучване, особено на колегата Наталия Павлова от отдел „Обработка“. Защото ние имаме своя политика на комплектуване, наблюдаваме състава на нашите читатели и съобразно техните искания и това, което смятаме, че би издигнало нивото на библиотеката. Подпомагат ни българските автори. Те през последните 10 години станаха много и като имена, но и като качество на издаваната литературата. Така че ние сме облагодетелствани и откъм издателската продукция. Издава се и прекрасна преводна литература. Това нас много ни улеснява, но и ни затруднява, защото от това разнообразие се опитваме да изберем авторите, които са подходящи точно за нашата библиотека и за нашите читатели. Защото, мога да кажа, че вече не може да се говори общо за библиотеките. Всяка библиотека си е с конкретните проблеми, с конкретния облик и трябва да се подхожда към читателите прецизно и след наблюдение и проучване на техните интереси, което при нас е утвърдено и се прави вече години наред. Разбира се, винаги може да се желае повече. Затова миналата година по наше настояване средствата за нова литература бяха двойно завишени.  Над 3 300 лв. бяха отделени за тази цел от средства на читалище „Зора“. Освен това ние поддържаме и доста заглавия от периодичния печат. Абонаментът за вестници и списания струва близо 2000 лв. Искам специално да обърна внимание, че нашата библиотека от много години е със статут на читалищна, но гражданите на Дупница помнят времето, когато това беше Градската библиотека. Писателите в автографите в книгите, които ни подаряват, все още се обръщат към нас с названието „Градска библиотека“. И нашата функция е именно на градската и дори бих казала, на общинската библиотека на Дупница. Ние обаче нямаме собствен бюджет, а разчитаме изцяло на бюджета на читалището.

 

Смятате, че по-добре би било този статут да се промени и да се отделите като самостоятелна институция?

 

Не. Статутът не е важен, важно е отношението на гражданите, на местната власт, на работещите в библиотеката. Слава Богу, получихме разбиране и по наше настояване се осъществи увеличението на средствата за нови книги. Но все пак, разбирате, че не може напълно да се задоволят всички търсения, особено в днешно време, когато книгите са много скъпи, а държавната политика не помогна за облекчаването на издателската дейност. Така ние сме оставени да се справяме сами и със закупуването на скъпа литература и с безкрайно много друга работа. Защото целите на една библиотека не включват само нови книги. Ние искаме да сме автоматизирана библиотека и вече при нас процесите се автоматизират –  имаме автоматизирана обработка на книги, автоматизирано обслужване на читателите. Съответно софтуера, компютрите и други средства са закупени пак само с читалищни средства. Ние не можем да изоставаме от времето и от водещите библиотеки в нашата страна, в които даже голяма част от литературата вече е дигитализирана. За всичко това са необходими финансови средства.

 

Казвате, че библиотекарите пазят възрожденския дух и разбирането на професията като мисия. А получавате ли необходимото отношение и признание от страна на местната власт и обществеността?

 

Ние сме доволни , че нашите читатели ни обичат и уважават. Доказателства за това намираме ежедневно, защото те непрекъснато ни благодарят. Това е най-важната оценка за нас. Колкото до местната власт, надявам се, че ни оценяват. А ако желаят, управляващите могат и да ни помогнат. Или най-малкото могат просто да дойдат да видят какво работим ние, да се разходят из библиотеката, може да поостанат час-два, за да проследят процесите на работа,  пътя на книгата. Ето това пожелавам да се случи близките години. Защото мисля, че тогава, когато човек опознае естеството на една работа, той може да се изказва компетентно и може да помогне. Ако не познава естеството на дадена работа, той  и да иска, не може рационално да помогне.

 

А бизнесът сеща ли се за градската библиотека? Имате ли спонсори и дарители?

 

Преди години имаше такава тенденция, която се насърчаваше и от Министерството на културата –  да търсим спонсори за абонамент и за закупуване на нова литература. Ходили сме, търсили сме, но за нас това  беше един доста унизителен процес. Слава Богу, добре, че сега можем да си позволим обновяване на фонда със собствени средства. Спомням си, че имахме едно дарение от българка в чужбина, която ни подпомогна с парични средства. А иначе дарения от граждани на Дупница имаме много. Те ни подаряват личните си библиотеки, както и библиотеки на свои роднини. Разбрах, че някои колеги не приемат такива книги, защото обработката и картотекирането им наистина коства много труд. Въпреки това и независимо че повечето от тези дарения са на литература, издадена преди 2000 година, ние ги приемаме. От една страна за нас това е добре, тъй като така подменяме и физически остарелите книги. От друга страна, ние имаме нужда от нова литература. Такава, макар и по-рядко, също получаваме като дарения от граждани. Те идват с чантите тук, оставят ги, не искат да си казват имената, не искат никакви свидетелства за дарения, просто оставят ни ги и си тръгват, за което ние сме им много благодарни.

 

Споменахте, че всяка библиотека си има свой облик. Какъв е обликът на нашата библиотека?

 

Нашата библиотека има облика на една достойна 160-годишна културна институция. Ние се гордеем с голям и ценен фонд. Разполагаме с фонд от  121 старопечатни книги, професионално обработен от бившия главен библиотекар Снежана Дикова, който ние надлежно продължаваме да съхраняваме. Защото освен да обновяваме фонда, ние трябва и да съхраняваме ценната литература, а и да я обновяваме. И до момента фондът със старопечатни книги (от периода след Освобождението до 1944г.) продължава да се обновява. Такива книги откриваме сред даренията от граждани, за които вече споменах. Така ние непрекъснато повишаваме стойността на нашата библиотека, защото можем да се похвалим както с нови книги, така и с ценни старопечатни издания.

 

Какво четат дупничани? Какви са техните предпочитания според вашите наблюдения?

 

В жанрово отношение предпочитанията на дупничани са най-разнообразни – от строго научна литература, каквато ние много ограничено комплектуваме, през класиците в българската и чуждата литература до най-леките развлекателни четива, с които хората искат да изкарат леко свободното си време.

 

Расте ли интересът към българската литература?

 

Да, изключително голям интерес. Тази тенденция започна преди 6-7 години, набра скорост, а сега категорично може да се каже, че българската литература е предпочитана. Авторите са познати, хората са информирани за всяко ново заглавие и търсенето е голямо. Ние пък имаме възможност буквално няколко дни до една седмица от деня на издаването да ги купим и предоставим на читателите си.

 

По едно време имаше масов интерес към книгите на здравна тематика, както и такива за себепознание и тези от типа „как да забогатеем“, „как да сбъднем мечтите си“ и други щуротии. Съществува ли още тази тенденция?

 

Да, така беше, но този момент отмина. Пак се търсят, особено тези от категория „Психология“, но сега забелязвам, че много се търсят биографични книги на успели политици и други общественици от нашето съвремие. Търсят се биографиите на Макрон, Бойко Борисов, Стефан Данаилов и други, които напоследък бяха издадени. Има подчертан интерес към лидерите на днешния ден. Има обаче и много голям интерес към историческите книги. Благодарение на автори като Милен Русков, Георги Божинов, които върнаха интереса към историята. Всъщност, този интерес може би никога не се е губил напълно, но сега историята е поднесена по нов начин и може би хората имат любопитство към новата интерпретация. Стефан Цанев също е сред много четените автори – неговите „Български хроники“ не спират да се четат. Така че, много интересни и много положителни тенденции и процеси се развиват и си заслужава да бъдат изследвани.

 

 

 

Следващият ми въпрос може да прозвучи реторично предвид всеобщото мнение, но все пак любопитно ми е какви са Вашите наблюдения. Младите хора четат ли?

 

Нормално е да има отлив на млади хора от библиотеките, защото времето е друго. Те четат, но четат по друг начин и с други средства. Сега много от подрастващите четат от интернет, търсят други по-кратки форми на информиране. Ние не бива да ги обвиняваме, а трябва да се стараем да ги привличаме като допълваме традиционните форми със съвременните. Разбира се, те вече никога няма да бъдат толкова многобройни, колкото бяха през годините, през които нямаше интернет. Между другото обновяването на детската литература е сред приоритетите ни. Това, което ние се стараем да правим, е да привлечем с различни инициативи в библиотеката най-малките деца. Стараем се да направим връзка с тях и когато те дойдат за първи път в библиотеката, да ги насочим към хубава книга, която да им предизвика интереса. След това с общи усилия –  и на родителите, и на училището, може би ще се види ефекта. Защото това усилие е съвместно. Не може да бъде усилие на само една институция. Изключвам в момента държавата, която сравнително малко помага, но знам, че училището прави много, защото виждам усилията на учителите, с които работим съвместно.

 

А какво четат подрастващите?

 

Четат българските класици, приказките продължават да са най-търсени от по-малките, а тийнеджърите вече търсят най-новите автори. Искат да четат и за техни кумири. Ето например Криско написа книга за себе си.  Аз не приемам това критично. Прочетох книгата и смятам, че така или иначе той е любимец на много тийнеджъри и до голяма степен може да ги насочи и в правилна посока. Така че гледаме да не слагаме табута и ограничения. В момента най-много усилия полагаме да издирим автори и заглавия, както на българския, така и на световния пазар, с които да уцелим предпочитанията на т. нар. поколение Z. Имаме една групичка от много активни читатели в тийнейджърска възраст, които ни помагат с подбора на новите заглавия. За най-малките пък се стараем да организираме повече срещи с детски писатели.

Вестник “ Топ Преса“

коментара

Интервюта

ЕКСКЛУЗИВНО! ГОРЕЩА ТЕМА! Говори шефът на Горското Гоце Делчев: Пращам в съда лицето Ана Желязкова, заради доказани клевети, откровени лъжи, набедяване и гавра с институциите!

Published

on

Инж. Тодор Гюров е роден в град Гоце Делчев. Специалист по горско стопанство. Завършил висшето си образование в град София. Опитът му в сферата в горския сектор е дългогодишен. Изпълнявал длъжностите от лесничей, началник участък, до директор. Последните седем години инж. Гюров бе извън горския сектор. От няколко месеца е директор на ТП на ДГС град Гоце Делчев.

След дълги преговори инж. Гюров с неохота се съгласи да застане пред репортерския диктофон на нашия колега Веселин Стаменов по повод събитията около ръководената от него институция, свързани с една дърводобивна фирма от региона на град Гоце Делчев.

– Господин Гюров, миналата седмица пред сградата на ТП на ДГС гр. Гоце Делчев имаше протест от една дърводобивна фирма и нейните служители. Направи впечатление вашата липса. Умишлена ли беше?

Не. Бях в отпуск и бях в чужбина. „Необясним“ и доста странен е изборът на въпросните протестиращи да фиксират ден за протест, който уж е срещу мен, когато съм в отпуск и това е публично известно. Във въпроса ви има лека неточност, протестиращите не са представители на една фирма, а на две. Недоумявам какво търси представителят на фирмата на Кръстьо Веселинков на протеста, тъй като в момента управляваното от мен горско стопанство няма никакви юридически отношения с него. Същият е работил на територията на ТП на ДГС Гоце Делчев преди да бъда назначен на работа. Не разбирам наистина неговото присъствие на така наречения „протест“.

– В публичното пространство усилено се говори за „особената близост“ между въпросния бизнесмен Веселинков и вечната ви опозиция – бизнес дамата Ана Желязкова. Може ли да се каже, че вие пречите на „семейния“ им бизнес?

– Съгласих се да дам това интервю от уважение към многочислената ви аудитория, но, моля ви, не ме карайте да коментирам лични отношения. Далеч съм от тази материя. На територията на ТП на ДГС гр. Гоце Делчев работят още 17 /седемнадесет/ фирми. С всички тях горското има сключени договори, в които са описани двустранно правата и задълженията на страните. Всички тези фирми спазват закона, изпълняват договорите си. Благодарение на тях горското изпълнява разчетите си и реализира добри печалби, за което искрено им благодаря. Единствената фирма, която създава проблеми и има претенции, е фирмата на Желязкова и може да отнесе исканията си към съда. Но понеже е ясно, че при евентуално изгубено дело в съда, се нови отговорност, явно избира да използва институциите за безплатна бухалка.  Всичко останало е цирк, който цели да опетни името ми, името на българските институции и на бранша като цяло.

– Логично. Но бизнес дамата Желязкова навсякъде тръби, че „бори мафията“….?

– Аз, за разлика от госпожа Желязкова, уважавам и вярвам в българските институции. Няма да коментирам думите й и внушенията, които се опитва да прави. Ще говоря само с факти. За времето, откакто заех поста на директор на ДГС Гоце Делчев, към мен постъпиха четири жалби от мои служители, които се жалваха от действия и обидни квалификации срещу тях и управляваната от мен институция. Говоря за откровени заплахи за убийство, заплахи за уволнения, институционални репресии, лични обиди, опозоряващи епитети, нападки, телефонен тормоз, вербални заплахи… Всичко това съм счел за мое задължение и съм предал на компетентните органи. През цялото това време госпожа Желязкова е подавала срещу мен и управляваната от мен институция множество жалби и сигнали, извършени са множество проверки от различни институции, за което са съставени констативни протоколи. Всички проверки удостовериха, че няма извършени нарушения и не се потвърди нито едно от твърденията на Желязкова. Единственото нарушение, открито от проверяващите, е извършено от фирмата на Ана Желязкова, за което има съставен акт за административно нарушение.

– Да, но въпреки тези факти, които изнесохте, госпожа Желязкова не спира да лее жлъч срещу вас и дори да се самообявява за жертва!?

– Фактът, че нито едно от твърденията на Желязкова не се потвърди, доказва, че всичко, което говори тя, са клевети, откровени лъжи и грозни внушения. Бих си замълчал, уважавайки правото на всеки да говори това, което си иска, но, когато в това говорене има откровено набедяване в престъпления, което по силата на НК е наказуемо престъпление, не мога да остана безучастен. Ето защо завеждам серия дела срещу нея. Правя го, понеже смятам, че е недопустимо един човек, служейки си с клевети, обиди и набедяване, да разиграва по толкова долен начин българските институции. Нека широката общественост знае, че за въпросните проверки, които не констатираха нарушения по жалби и сигнали от госпожа Желязкова, са изразходвани огромен ресурс на държавата. Визирам командировки, заплати, транспорт, експертен потенциал и други разходи, което, според мен, е откровена гавра с държавата.

ОТ КЪДЕ ТРЪГНА ЦЕЛИЯ СКАНДАЛ ГЛЕДАЙТЕ ТУК:

коментара

Continue Reading

Интервюта

Испански медици на пресконференция: Тестовете са ненадеждни, а мерките ненужни и дори вредни

Published

on

Пресконференция в Мадрид – „Медици за истината“.

Повече от 120 лекари и учени от Испания, застават зад позицията, че Ковид истерията е преекспонирана, налагана от правителствата и медиите, която дори не отговаря на докладите на СЗО, и настояват за още изследвания.

Тестовете са неточни и подвеждащи, а маските за здравите ненужни. Стоенето по домовете също води до сериозни вреди върху психическото здраве на децата.

Д-р Наталия Прего

Епидемията в Испания

Вече няма пандемия  в клиничната реалност, която да оправдае много от мерките, които се вземат. СЗО декларира  в документите си, че в света пандемията не е свършила ,но това няма нищо общо с медицинските критерии за това, както е било преди 10 г. например, когато критерии са били смъртността и тежестта на болестта. Като пандемия СЗО  определя степента на разпространение  в страните, а не броя смъртни случаи както преди 20 години при испанския грип, бубонната  чума и т.н. Сега, като епидемия се описва броят  на страните ,в които е разпространена болестта. Според СЗО не е свършила, но от гледна точка на заразност и смъртност, според графиките  в Испания, епидемията е приключила. Графиките, които илюстрират епидемията показват, че според тежестта на протичане и броя смъртни случаи, които са критериите за епидемия, тя е започнала през февруари и май месец изчезва. От доклад  с номер 33 от 29 май,  перфектно се вижда, че според епидемиологичната крива на смъртност и заразност, епидемията не само, че не в плато, но е изчезнала. Април е, когато реално имаше максимален пик, хоспитализации, но към 11 май вече не съществува. Горе долу към 21 февруари започва де се качва малко , към 14-16 март започват смъртните случаи.
Това е кривата на смъртност и заразност, които са критериите, които ние медиците използваме, за да опишем епидемия. Медицинският речник казва, че епидемия е масово увеличаване на една точно определена болест, от това определение, да, имаше епидемия която започна края на февруари според епидемиологичната крива. Но към 1 май кривата изчезва .
Според епидемиологичните критерии, няма такива, които да оправдават санитарни и социални мерки, които да засягат здравото население. На медицинско ниво според клиничните критерии базиращи се на смъртност и брой заразени, епидемията е изчезнала.  Да, епидемия в Испания имаше с оглед заразност и брой смъртни случаи, но от началото на май клиничните основания  да се смята, че страната е в епидемия изчезват.

Месец след това се изработи нов доклад в болница Карлос Трети (в Мадрид) издават общо три доклада от 15 юли до сега, с номера 34,35 и един от преди няколко дни. Критериите ,които се посочват там са еднакви, но тотално различни от тези на последния доклад от 29 май, където се говори за данни до към 10 май. От 15 юли, това което се описва като епидемия са епидемиологични криви с критерии  начало на  симптоми и тежест на протичане, но не посочва като критерий  за епидемия смъртността. Това е, което се  описва като епидемия, като реално  ние знаем, че принципно при епидемия трябва да има широко разпространение, бързо и масирано повишаване на болни на общо ниво и смъртност. За епидемиологичните криви в тези доклади се вземат като критерии данни според тежестта и симптоматиката. Смъртността и широкото разпространение не се споменават като критерии за епидемията!
На медицинско ниво, ние никога не сме използвали тези критерии (тежестта и симптомите) като критерии за епидемиологична крива. Това е, за което научната и медицинска общност претендираме и искаме да представим днес.

Във връзка с маските:
На 6 април СЗО излезе с  доклад, в който счете маските за задължителни само  за медици, санитари, медицински сестри, болни и тези, които се грижат за болните и са в контакт с тях, но задължение за носене от здравите няма описано. Така го потвърди на 8 април и Центъра за превенция и контрол на заболяванията в своя документ като също добави вредния ефект от маските. Министерството на Здравеопазването също предупреди за  това в един от своите документи.
Накрая, на 5 юни СЗО описа вредните ефекти  от общата употреба на маските от здравото население: затруднения в дишането, респираторни заболявания, автозамърсяване, замърсяване на околната среда, риск от носенето им от деца и хора с психични заболявания, трудности в места с висока температура и влажност (като Андалусия, цялата южна зона), провокиране на вредни ефекти за здравото население.

На 5 юни 2020 се подписа този документ, който е един научен документ с валидност от две години и в него се ратифицира и удостоверява, че маските за само за болните и тези, които се грижат за тях; че се препоръчват само в болниците и зоните с висок риск от заразяване и то само за лицата, които се грижат директно да болните. Относно административният персонал в болниците  се казва ,че който може да пази 1 метър разстояние не трябва да носи маски .В  доклада на СЗО не се говори нито за 1.5 метра разстояние, нито за 2 метра, това което се казва  е ,че не съществува никакъв риск когато има 1 метър разстояние,  носенето се споменава като препоръчително, но не и задължително.

Всички тези документи на СЗО са достъпни за всички. Всичко което твърдим тук е буквално копирано от документите на СЗО. От доклада на СЗО от 5 юли се декларира, във връзка с маските, че не  съществуват научни доказателства за защита на здравото население  и добавя, че няма проучвания на високо ниво, които да налагат   употребата на маски от здравото население .

На  9 юли СЗО  казва, че от пробите на веригата на полимераза (PCR тестовете) , не съществува инфекциозен вирус. Специалистът в тази област е професор д-р Мария Хосе Мартинез, която ще обясни повече за полимеразата:

Доктор Мария Хосе Мартинез:

На какво се е базира тази пандемия и тези скокове на случаите според проучванията?

Всяка епидемия се базира на главно на  клиниката  тоест на симптомите които показват болните и диагностичните тестове служат, за да се потвърди произхода, причината за една възможна болест, за да бъде това една диференциална диагноза. Но никога една епидемия без клинични изследвания , базирайки се само на една  диагностична проба, не може да се категоризира, публикува и разпространява така преувеличено .

Относно тази пандемия, както каза моят колега доктор Шьонинг, има много лъжи, най-малкото липсва научна прецизност .Ще дам  кратък анализ на какво се базира тази пандемия. Предполагаемото изолиране  на SAR COV 2, който е коронавирус, на който се базира болестта позната като Ковид 19,се публикува  като  проучване на 24 януари 2020 в британското списание „New England Journal of Medicine“, относно една възможна пневмония от непознат произход, която се е появила в Китай. И след това тази информация се разшири с публикация от 3 февруари в британското списание “NATURE“: две престижни британски медицински списания. Но какво е посочено там и как се узна, че е открит нов вирус? Това, което се направи е,  че се взе секрет от бронхите е  на болни от тази нова и тежка пневмония и от там е направен опит за изолиране  на генетичен материал. Но ако това проучване се чете внимателно, детайлно и задълбочено, се вижда, че изолирането на генетичен материал не е изчерпателно защото болните клетки произвеждат извънклетъчни везикули  или екзозоми. (Бел. прев.:везикули са секреторни мехурчета, които изпълняват разнообразни функции в клетката като разнасяне на различни вещества, изхвърляне на непотребните, вътреклетъчен пренос и др.; екзозоми са миниатюрни мехурчета пълни с белтъци и РНК – основните градивни и функционални елементи на клетката) Много от  тях съдържат протеин и РНК, която може да се сбърка с РНК вирус  или ретровирус. (Ретровирусите са вируси, при които молекулата, носеща генетичната информация, не е ДНК, а РНК).
За да се раздели  това, трябва да се приложи според учебниците по вирусология, една много фина техника на центрофугиране  на плътността . Винаги обаче ще остане една смес от вариони и клетъчен материал (бел.прев.: вирусите се срещат в две основни състояния едното от които е извънклетъчно (вирион),което не е активно. То се превръща в активно едва след като попадне в жива клетка). След това в списание ‘’NATURE” е описано че се култивират  клетки, но това са болни клетки, които  също излъчват тези  екзозоми  и извънклетъчни везикули ).
Тогава целият този  генетичен материал на части, който  не е една подредена РНК верига, дълга и перфектна, и която може да се види, а е просто фрагменти от тази верига, които  после посредством компютърна програма се сглобяват.
Чрез електрофореза протеинът  като известния протеин ‘’SPIKE’’и други протеини  също се разделят и сглобяват https://www.livescience.com/coronavirus-spike-protein-structure.htm)l .С всичко това посредством компютър  се прави една композиция  и след това се класифицира в библиотеката на геномите (геном: биологията геном на даден организъм е цялата негова наследствена информация. Наследствената информация се кодира в ДНК (или при някои вируси в РНК) на организма и включва както гените, така и некодиращите последователности от ДНК).

Това се сравнява  с корона вирус и се вижда че много прилича на корона вирус, но освен това много прилича и на 80 процента по своите генетични последствия,  съвпада със SAR COV  1, който причини птичия грип.
На базата на това съмнително изолиране започват да се поставят диагностични проби, които се базират на този  вирус. Но, не на пълният вирус, тъй като пълният вирус има 29 903 нуклеотида, почти 30 000.  (Бел. Прев.: нуклеотидът е органична молекула,  структурна единица на полинуклеотидните вериги на нуклеиновите киселини, както при РНК и ДНК).PCR  които се правят отбелязват едва 200 бр. От 200 до 30 000…. Това е много мъничък фрагмент!

За успокоение: Това е един обратен PCR,  тоест тъй като вирусa първо е РНК, първо трябва да се повтори като ДНК и после да се удължи и допълни. Поради това при тази стъпка на обратно повторение от РНК на ДНК, тъй като количествата, които се вземат са много малки  и са с много клетъчни фрагменти, това може да заприлича на РНК от друг  тип, но тъй като фрагмента не е абсолютно специфичен, понеже е много малък, може да се удължи и друг материал.
Освен това, за да се направи един PCR тест, е необходим т. нар. грунд, тоест малки фрагменти от нуклеотиди, които са част от веригата на ДНК повторена на обратно, за да се разшири чрез един ензим наречен полимераза. Според  дизайна на тези грундове ще удължим едни фрагменти или пък други, понеже грундовете също могат  да се удължат.(бел. прев.:  PCR тестовете. shorturl.at/bdH16

За успокоение ни казват ‚че SAR COV 2 е на 80 процента подобен на SAR COV 1,тогава ако вземаме един толкова мъничък фрагмент като 200 нуклеотида, какво удължаваме?! SAR COV 1, SAR COV 2, коронавирус  този, коронавирус онзи?!
Какво става със скоковете на случаите?
Всеки ден телевизията ни смазва  казвайки за не знам колко хиляди случая, но това дори не са тестове за антитела, а PCR.
Тоест те могат да дадат позитивен резултат, на който и да е фрагмент РНК на един коронавирус ,но включително и на други неща. Но се казва, че е на Коронавирус.
За завършек казвам че има проблем с коронавирусите и той е, че коронавирусите произвеждат един феномен наречен “по-добра имунология в зависимост от антителата“. Това е много добре проучено при епидемията от ДЕНГА.

https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%B5%D0%BD%D0%B3%D0%B0.Тоест при втори контакт с болестта се предизвиква  кръвоизлив.
Но внимавайте, това също може да се предизвиква и от грип! По- специално грип  А. Тази година имаше ваксина Н1,N 1.
Има статистически проучвания които правят доста вероятна връзка  между ваксината за грип и тежката форма на Ковид 19.
Не отричаме болестта Ковид 19, имаше една висока смъртност от тази болест, но включително не можем да потвърдим, нито отречем ,но нито да твърдим, че е бил изолиран нов вид коронавирус. Не отричаме, имаше болест, видно е, че  я имаше, но  тази болест е неразличима от синдром на ADE (antibody dependent enhаnsement https://en.wikipedia.org/wiki/Antibody-dependent_enhancement), по своята „по-добра имунология в зависимост от антителата“ които сме произвели. Тоест ако сме произвели множество антитела, които не се  неутрализират с една ваксина за грип H 1 или N1 ,плюс  една серия от съсирващи като полисорбат 80 или триолеат, които са препарати и благоприятстват това да влиза в клетките. Не е същото да се приемат фрагменти от един вирус посредством един феномен, който се казва „представяне на антигена“, при който вируса се пъха директно между клетките.

http://medbiology.meduniversity-plovdiv.bg/wp-content/uploads/2019/04/%D0%9F%D1%80%D0%B5%D0%B4%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B2%D1%8F%D0%BD%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%B8%D0%B3%D0%B5%D0%BD%D0%B0..-%D0%9A%D0%BB%D0%B5%D1%82%D1%8A%D1%87%D0%BD%D0%B8-%D0%B2%D0%B7%D0%B0%D0%B8%D0%BC%D0%BE%D0%B4%D0%B5%D0%B9%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B8%D1%8F-%D0%BF%D1%80%D0%B8-%D0%B8%D0%BC%D1%83%D0%BD%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D0%BE%D1%82%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%80..pdf

Това ще провокира една буря от цитокин  и това ще провокира на свой ред тежкия феномен на Ковид 19. https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A6%D0%B8%D1%82%D0%BE%D0%BA%D0%B8%D0%BD

Това което казваме е, защо не се изследва това? Защото освен това една втора ваксина ще провокира една много по-тежка болест и след това ще ни кажат, че това е втора вълна, ново огнище на болестта или нещо друго.
Последно, за да завърша понеже нямаме много време искам да кажа, че има лечение на Ковид 19, но това  не е лекарството „ Ремдесивир“ ,моля ви не го използвайте, защото той е боклук, извинете този израз,  но той за нищо, за нищо  не служи при тежкото протичане на болестта.
Това, което е видно, е че  Ковид 19  започва с една лека форма и след седмица при някой може да се влоши много. Докато е в леката форма, може да се третира много добре с хидроксихлорин (на бг. хинин). За хидроксихлорина има много възражения, но той е наистина полезен при леката форма на протичане, не при при тежката форма.
В тежката форма поради бурята от цитокин , това което може да се направи е поддръжка на живота (изкуствено дишане). СЗО не съветваше да се правят аутопсии, докато едни смели италиански лекари не започнаха да ги правят (при тях се видяха тромбите и  които предизвиква вируса)  и започнаха да дават противовъзпалителни и противосъсирващи, и започнаха да спасяват животи.
Респираторите  не вършат работа при един разрушен бял дроб, който не работи. Така че какво лечение има? Лечението е превантивно с окислители, които разрушават всеки един вирус, и те са озон, хлорен диоксид  и водороден пероксид. Проверено!

Д-р Д-р Анхел Руиз Валдепеняс

Всичко това, което ни обясниха можем да го занесем вкъщи като един  полезен инструмент за хора, които не разбираме от медицина. Тази фраза е от този документ на  СЗО където пише:“ Присъствието на вирусна РНК, не е еквивалентно на един жив вирус, тоест вирус способен да се размножава, и инфектира, да се пренася, да съставлява инокулат, достатъчен за започване на инфекциозна инвазия“.
Тоест с  позитивен тест PCR, се открива само една мъничка частна РНК,  но не се доказва,  че човека е болен, заразен и няма защо  да се затваря.

Д-р Прего: ние молим правителството да се отворят центрове за  изследвания на цялата тази ситуация с Ковид 19 и също на това лечение с хлорен диоксид, Министерството да започне изследвания, клинични и лабораторни проучвания с потвърждения  от независими лаборатории и нека науката да напредне.
Ние не се страхуваме от това че сме игнорирани, искаме да преодолеем  това със знание.

Линк към видео от конференцията на испански:
https://www.youtube.com/watch?v=aiD4fxY9ujA

коментара

Continue Reading
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

септември 2020
П В С Ч П С Н
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

ПОПУЛЯРНИ