Свържете се с нас

ГЕРБ

Андрей Новаков поиска 45 млн. евро от бюджета на ЕС за справяне със свинската чума

Публикувано

на

Андрей Новаков, евродепутат от ГЕРБ/ЕНП, внесе искане за отпускане на допълнителни 45 млн. евро от европейския бюджет в подкрепа на мерки за справянето със свинската чума. Тази сума удвоява средствата, предвидени за извънредни случаи, а част от помощите ще бъдат използвани за компенсиране на засегнатите животновъди. Предложението получи подкрепата на евродепутати от Полша, Румъния, Гърция, Чехия и Словения. Бюджетните изменения касаят два фонда – за извънредни случаи и за превенция, като до края на октомври се очаква Европейският парламент да одобри искането. Окончателното решение за бюджет 2020 на ЕС трябва да бъде взето до 18 ноември.

коментара

ГЕРБ

ПП ГЕРБ – Кюстендил уважи честването по случай 111-тата годишнина от Независимостта

Публикувано

на

Общинското ръководство на ПП ГЕРБ – Кюстендил уважи честването по повод 111 години от обявяване на Независимостта на България. Венец от името на политическата сила бе положен пред паметника „Булаир“ на пл. „Велбъжд“. На събитието присъстваха също областният координатор на ГЕРБ Виктор Янев, общинският ръководител Михаела Крумова, досегашният кмет и кандидат за четвърти мандат Петър Паунов.

Тържественото отбелязване в областния център започна с издигане на българския трибагреник под звуците на националния химн. Бе произнесено и кратко слово, посветено на тази паметна дата от историята ни. Десетки бяха гражданите, представителите на институции и организации, които се поклониха и положиха венци и цветя по повод годишнината от Независимостта.

С раздаване на трибагреници и поднасяне на венец от МГЕРБ – Кюстендил отбелязаха Деня на Независимостта

Младежката структура на ГЕРБ – Кюстендил отбеляза с инициатива 111-годишнината от обявяване на Независимостта на България. Заедно с областния им координатор Мая Илиева, младите хора раздадоха стотици български трибагреници по повод празника. „Денят на Независимостта ни дава самочувствие и увереност на горди българи, равноправни до другите европейки народи. Именно това пожелахме и на нашите съграждани: да бъдем единни, горди с историята си и да съхраняваме националното ни самосъзнание“, сподели областният координатор на МГЕРБ.

Младежите се включиха и в тържественото честване по повод годишнината от Независимостта. В областния център празникът започна с издигане на българския трибагреник под звуците на националния химн. Венец от името на българските евродепутати от ГЕРБ/ЕНП бе положен от младежите и информационния офис на евродепутата д-р Андрей Ковачев.

На честването в Кюстендил присъстваха също областният координатор на политическата сила Виктор Янев, общинският ръководител Михаела Крумова, част от ръководството на партията, както и досегашният кмет и кандидат за четвърти мандат Петър Паунов.

 

коментара

Продължете с четенето

ГЕРБ

Икономов и Мацурев заедно регистрираха листата на ГЕРБ в ОИК-Банско

Публикувано

на

Икономов: Влизам в битката за трети мандат само с едно обещание – да продължа да работя

Кметът на Банско, Георги Икономов, общинският ръководител на ПП ГЕРБ – Банско, Александър Мацурев, и кандидатът за кмет на Добринище – Петър Галчев, заедно регистрираха в Общинската избирателна комисия в Банско кандидатите на ГЕРБ за участие в местните избори.

Това официално постави края на моя втори мандат като кмет на Банско. Равносметката е отдавна направена – щастлив съм да живея и да се разхождам в Банско днес. Ако съдя по ежедневните си случайни и планирани срещи с вас, моите съграждани – харесвате го и вие. Все повече го харесват и гостите на града. Изграждането на всяка цветна алея, улица и сграда не просто съм планирал и следил внимателно, а съм преживявал със сърцето си. Защото красиво и проспериращо Банско беше моя цел като кмет, но и моя потребност като банскалия.

И понеже, както старата поговорка гласи „На хубавото лесно се свиква“, знам, че много повече ще се очаква и изисква занапред. И съм го планирал. Влизам в битката за трети мандат само с едно обещание – да продължа да работя. Прозрачно, ефективно и амбициозно, коментира Георги Икономов.

Той призна, че ще разчита на подкрепата и конструктивната дискусия с новия състав на Общински съвет, в който вярва, че ГЕРБ ще има мнозинство.

Листата е с пълен брой кандидати за общински съветници, общо 17. В нея намират място изявени общественици, просветни дейци, представители на бизнеса и млади хора.

„Радвам се, че проф. Румен Пандев, един от най-известните ендокринни хирурзи в Европа, също е кандидат за общински съветник от ПП ГЕРБ, община Банско“, каза още Икономов.

Ето и целия състав на листата на ГЕРБ-Банско:

Георги Иванов Икономов

Благой Георгиев Кишев

Костадин Иванов Загорчин

Евгения Йорданова Тренчева

Малин Иванов Бистрин

Иван Георгиев Тонин

Румен Любенов Пандев

Димитър Георгиев Даутов

Десислава Петрова Клечерова

Кадри Юсеин Туталъ

Елена Петрова Байракова

Марио Иванов Шопов

Емил Георгиев Терзиев

Сашка Димитрова Тодорова

Петър Славчов Сакарев

Елеонора Кирилова Барякова

Димитър Николаев Проданичин

коментара

Продължете с четенето
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

септември 2019
П В С Ч П С Н
« авг.    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

ПОПУЛЯРНИ