Свържете се с нас

Таблоид

НОВИ ОМОВЦИ СЕ ПОКАЗАХА ОТ МИШИТЕ СИ ДУПКИ!

Публикувано

на

За пореден път десетина македонисти от Пиринско правят опит да получат регистрация като сдружение с нестопанска цел, но Агенцията по вписванията им отказва. Радетелите за македонска нация и език у нас, водени от Стоян Василев, са се събрали в „Дружество на репресираните македонци в България жертви от комунистическия терор“.

Преди дни те получиха отказ от регистрация, който обжалваха в окръжния съд в Благоевград, но решението на АВ бе потвърдено.

Под това дълго име всъщност стоят активисти на някогашната ОМО „Илинден“, която така и не успя да се регистрира като партия и вече години наред пробва като сдружение.
Последното учредително събрание е било на 16 юни т.г.

Съдът е категоричен, че от документите не е ясно с каква стопанска дейност ще се занимават, за да постигат набелязаните идеални цели. В Устава им се предвижда, че членове могат да са всички граждани на България, но репресирани заради своето „македонско самосъзнание и самоопределение“. Сред основните цели е защита правата и законните интереси на македонците, репресирани по време на комунистическия режим „заради тяхното македонско самосъзнание и самоопределение, както и заради дейността им в защита на правата и свободите на македонците в България“, а също опазване и популяризиране на „македонското културно и историческо наследство“.

Тези цели щели де се постигат чрез съхраняване, възстановяване и изграждането на паметници, „свързани с македонското минало и наследство“, чрез работа за защита „правата на македонците – жертви на репресии по време на комунистическия режим“ и др.

Предвиждат сдружаването не изобщо на репресираните от комунистически режим, а само тези с „македонско самосъзнание и самоопределение“. Имали идея и да изграждат паметници, свързани с „македонското минало и наследство“, да защитават правата на „македонците, жертви на комунистическите репресии и др.“

Като средства за постигане на целите си сдружението е посочило мероприятия, присъщи за дейността на класическа политическа партия, което не е допустимо по Закона за юридическите лица с нестопанска цел, категоричен е съдът.

Вестник “ Топ Преса “

коментара

Новини

Тъжна вест: Почина професор Вучков

Публикувано

на

„Преди малко, на 83 годишна възраст във военна болница почина професор Юлиан Вучков.“ За тъжната вест съобщи журналистът Мартин Карбовски на личния си профил във „Фейсбук“. „Бог да те прости, професоре, за мен беше разкош да те познавам. Пиша тази жалейка със ясна цел – след като напоследък нашият екип се грижеше за професора (благодарим ви Алина и Виктор !) днес ние се питаме дали ще има кой да организира изпращането му. Надяваме се да не останем сами в тая трудна задача. Просто защото не знаем какво да правим“, написа още той.
Юлиан Вучков е роден на 31 януари 1936 г. в град Варна. Работи дълги години в Канал 1 (в предаването „Всяка неделя“), 7 дни ТВ, където създава рубриката „Храна за душата“ – предаване, посветено на проблемите и философията на човешкото съществуване.
Първото си предаване „Ум робува, ум царува“ води по Канал 2001 в продължение на три години. По-късно води култовото предаване „Размисли и страсти“ по телевизия СКАТ.
До февруари 2009 г. Вучков е водещ на предаването „Времена и нрави“. Предаването е на живо, гостуващите музиканти свирят и пеят на живо, без плейбек или сингбек. Води рубрика „Посланията на Юлиан Вучков“ във „Вестник за жената“.
В края на февруари 2009 г., Юлиян Вучков е отстранен от телевизия ТВ2, както и неговото предаване „Времена и нрави“ е свалено от ефир. Впоследствие е преместено в телевизия ББТ, където се излъчва за 4 месеца, а впоследствие напуска канала.
Вучков продължава да работи в Нова телевизия в предаването „Здравей България“ като „Морален наблюдател“ един път седмично, в което 10 минути той дискутира относно морала в обществото.
От 7 септември 2010 г. стартира предаването „Времена и нрави“ по телевизия „Канал 3“.
През март 2012 г. напуска Канал 3 заради получени по-добри предложения от други телевизии. През 2013 г. се подвизава в предаването „Гореща точка“.
През март 2014 г. предаването му „Времена и нрави“ е преместено в телевизия Евроком.
През 2017 г. Евроком снима документалния филм за Юлиан Вучков „Студиото на живота“.

коментара

Продължете с четенето

Новини

Батман стана на 80 години

Публикувано

на

Прожектираното лого на популярния комиксов супергерой Батман се появи по сградите на 13 града по света, сред които фигурираха Мелбърн, Токио, Йоханесбург, Берлин, Ню Йорк и др., предаде ДПА.

Тази чест беше оказана на Тъмния рицар по повод неговата 80 годишнина. Той за пръв път се появява в 27-и брой на поредицата „Детектив комикс“ през 1939 година.

Характерното лого на Батман беше прожектирано и на фасадата на зданието в нюйоркския квартал Бруклин, където се е помещавала захарната фабрика „Домино шугър“, а финалът беше направен с осветяването на символа върху студиото на „Уорнър Брос“ в Калифорния.

В съобщение за медиите от издателството „Детектив комикс“ съобщиха, че са координирали отбелязването на юбилея с много издатели, книжарници и училища по цял свят.

От появяването си преди 8 десетилетия Батман се превърна в един от най-популярните комиксови супергерои.

Той вдъхнови голям брой филмови продукции, като в неговия образ се превъплъщаваха известни актьори, сред които фигурираха имената на Адам Уест, Джордж Клуни, Крисчън Бейл и др.

коментара

Продължете с четенето
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

септември 2019
П В С Ч П С Н
« авг.    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

ПОПУЛЯРНИ