Владимир Москов е кандидат – кмет на Гоце Делчев, ще се бори за седми мандат

Вчера в Гоце Делчев се състоя 44-та конференция на Общинската партийна организация, на която бяха номинирани кандидатите за кмет на общината, кметове на кметства и общински съветници.

Конференцията започна с анализ на Европейски избори – 2019, направен от председателя Общинския съвет на БСП – Валери Сарандев. Докладчикът говори за преференциалното и машинното гласуване, сравни изборните резултати в общината с тези в областта и страната, направи изводи.

Отчет за постигнатото през  мандата 2015 – 2019 година направи кметът на община Гоце Делчев – Владимир Москов. Той посочи конкретните резултати в различните сфери на дейност – инфраструктура, здравеопазване, образование, култура, спорт, туризъм. Спря се и на социалните и младежките дейности.

През отчетния период е извършена реконструкция и рехабилитация на 25 улици в западната част на града и на близо 6 километра  улици в селата на общината.  Сменена е 15 км водопроводна мрежа в Мосомище, Брезница, Господинци, Борово и Гоце Делчев. Санирани са всички сгради, които са отговаряли на условията на Националната програма.

Изградени са детски градини в Корница, Буково, Лъжница, пристроена е тази в Брезница, а в Мосомище е ремонтирана.  В момента изцяло се обновяват детските градини „Калинка“ и „Радост“ в града, както и сградата на Второ основно училище. Подобрения са направени и на училищата в Борово, Брезница, Буково и на Трето основно училище в града.

Напредък е постигнат и в сферата на здравеопазването, социалната дейност и туризма.

„Имаме чист и спокоен град, с добри условия за развлечение, търговски и селски туризъм. Подобри се чистотата и в селата“, каза докладчикът.

Макар и накратко, той посочи и подпомаганите от общината младежки дейности, спортни изяви и мероприятия от културния календар. Отбеляза пускането в експлоатация на спортната зала „Неврокоп арена“ с 1 100 места за сядане, както и създаването на Спортна академия, в която безплатно тренират над 300 деца.

Кметът посочи, че до края на мандата ще бъдат завършени още обекти. Той уточни и какво предстои да бъде направено, за което е осигурено финансиране – както национално, така и европейско.

В края на словото си Владимир Москов благодари на целия екип, с който е работил, на общинските съветници от БСП, на всички членове и симпатизанти на партията за подкрепата и доверието. Той благодари и на Общинския съвет на партията и лично на председателя Валери Сарандев.

Отчети на своята работа направиха и кметовете на селата Мосомище и Баничан.

Конференцията продължи с прочитане на Предизборна платформа на БСП – Гоце Делчев.  В нея се предвиждат мерки за продължаващо благоустрояване поотделно на всяко селище – асфалтиране на улици, ремонти на училища, обновяване на паркове, набавяне на допълнителни количества вода, ремонт на молитвени храмове, изграждане на спортни площадки, велоалеи и т. н.

По предложение на Изпълнителното бюро и решение на Общинския партиен съвет, на предстоящите местни избори общинската партийна структура ще се яви във формат БСП – „Коалиция за България“. Ще издигне самостоятелна партийна кандидатура за кмет на община Гоце Делчев.

След проведени събрания в основните партийни организации са направени три предложения за кмет на община Гоце Делчев – Владимир Москов, Валери Сарандев и Димитър Балтаджиев., но последните двама на партиен съвет са си дали отвод. Кандидат-кмет на общината е досегашният кмет Владимир Москов.

За кмет на Мосомище беше предложен Тодор Либяховски – независим кандидат, подкрепен от БСП, за кмет на Баничан – Младен Тропчев –  също независим кандидат, подкрепен от БСП, и за кмет на Борово – Йордан Катранджиев – кандидат, излъчен от партийната организация на БСП в Борово.

Листата на кандидатите за общински съветници се състои от максималния брой – 29 души. Тя е подредена по възходящ ред на получените номинации. Неин водач е Владимир Москов, следван от: генерал Атанас Самандов от гражданската квота, Димитър Балтаджиев, Иван Геров, Гергана Орманлиева, Георги Мишев, д-р Ангел Тонгов, Димитър Сохулов, Ангел Поюков от гражданската квота, Магдалена Пиринска, Димитър Бояджиев, Петър Москов, Петър Янев, Веселин Камбуров от гражданската квота, Павел Петелов от ПП „Атака“ – коалиционен партньор на изборите, Кенан Тюмбелекчиев, Мария Чолакова, Мария Дерменджиева, Елка Пирнарева, Николай Пиргов, Таня Мегданева, Росица Трендафилова, Андрей Катранджиев от БЗНС „Ал. Стамболийски“ – коалиционен партньор, Костадин Халембаков, Румен Чифлигаров, Илиана Гущераклиева, Живко Тарев – гражданска квота от Баничан, Елена Лефтерова, Любен Димитров от гражданската квота.

Продължилата почти три часа конференция завърши с единодушно приемане на всички предложения.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене