Свържете се с нас

Политика

Владимир Москов е кандидат – кмет на Гоце Делчев, ще се бори за седми мандат

Публикувано

на

Вчера в Гоце Делчев се състоя 44-та конференция на Общинската партийна организация, на която бяха номинирани кандидатите за кмет на общината, кметове на кметства и общински съветници.

Конференцията започна с анализ на Европейски избори – 2019, направен от председателя Общинския съвет на БСП – Валери Сарандев. Докладчикът говори за преференциалното и машинното гласуване, сравни изборните резултати в общината с тези в областта и страната, направи изводи.

Отчет за постигнатото през  мандата 2015 – 2019 година направи кметът на община Гоце Делчев – Владимир Москов. Той посочи конкретните резултати в различните сфери на дейност – инфраструктура, здравеопазване, образование, култура, спорт, туризъм. Спря се и на социалните и младежките дейности.

През отчетния период е извършена реконструкция и рехабилитация на 25 улици в западната част на града и на близо 6 километра  улици в селата на общината.  Сменена е 15 км водопроводна мрежа в Мосомище, Брезница, Господинци, Борово и Гоце Делчев. Санирани са всички сгради, които са отговаряли на условията на Националната програма.

Изградени са детски градини в Корница, Буково, Лъжница, пристроена е тази в Брезница, а в Мосомище е ремонтирана.  В момента изцяло се обновяват детските градини „Калинка“ и „Радост“ в града, както и сградата на Второ основно училище. Подобрения са направени и на училищата в Борово, Брезница, Буково и на Трето основно училище в града.

Напредък е постигнат и в сферата на здравеопазването, социалната дейност и туризма.

„Имаме чист и спокоен град, с добри условия за развлечение, търговски и селски туризъм. Подобри се чистотата и в селата“, каза докладчикът.

Макар и накратко, той посочи и подпомаганите от общината младежки дейности, спортни изяви и мероприятия от културния календар. Отбеляза пускането в експлоатация на спортната зала „Неврокоп арена“ с 1 100 места за сядане, както и създаването на Спортна академия, в която безплатно тренират над 300 деца.

Кметът посочи, че до края на мандата ще бъдат завършени още обекти. Той уточни и какво предстои да бъде направено, за което е осигурено финансиране – както национално, така и европейско.

В края на словото си Владимир Москов благодари на целия екип, с който е работил, на общинските съветници от БСП, на всички членове и симпатизанти на партията за подкрепата и доверието. Той благодари и на Общинския съвет на партията и лично на председателя Валери Сарандев.

Отчети на своята работа направиха и кметовете на селата Мосомище и Баничан.

Конференцията продължи с прочитане на Предизборна платформа на БСП – Гоце Делчев.  В нея се предвиждат мерки за продължаващо благоустрояване поотделно на всяко селище – асфалтиране на улици, ремонти на училища, обновяване на паркове, набавяне на допълнителни количества вода, ремонт на молитвени храмове, изграждане на спортни площадки, велоалеи и т. н.

По предложение на Изпълнителното бюро и решение на Общинския партиен съвет, на предстоящите местни избори общинската партийна структура ще се яви във формат БСП – „Коалиция за България“. Ще издигне самостоятелна партийна кандидатура за кмет на община Гоце Делчев.

След проведени събрания в основните партийни организации са направени три предложения за кмет на община Гоце Делчев – Владимир Москов, Валери Сарандев и Димитър Балтаджиев., но последните двама на партиен съвет са си дали отвод. Кандидат-кмет на общината е досегашният кмет Владимир Москов.

За кмет на Мосомище беше предложен Тодор Либяховски – независим кандидат, подкрепен от БСП, за кмет на Баничан – Младен Тропчев –  също независим кандидат, подкрепен от БСП, и за кмет на Борово – Йордан Катранджиев – кандидат, излъчен от партийната организация на БСП в Борово.

Листата на кандидатите за общински съветници се състои от максималния брой – 29 души. Тя е подредена по възходящ ред на получените номинации. Неин водач е Владимир Москов, следван от: генерал Атанас Самандов от гражданската квота, Димитър Балтаджиев, Иван Геров, Гергана Орманлиева, Георги Мишев, д-р Ангел Тонгов, Димитър Сохулов, Ангел Поюков от гражданската квота, Магдалена Пиринска, Димитър Бояджиев, Петър Москов, Петър Янев, Веселин Камбуров от гражданската квота, Павел Петелов от ПП „Атака“ – коалиционен партньор на изборите, Кенан Тюмбелекчиев, Мария Чолакова, Мария Дерменджиева, Елка Пирнарева, Николай Пиргов, Таня Мегданева, Росица Трендафилова, Андрей Катранджиев от БЗНС „Ал. Стамболийски“ – коалиционен партньор, Костадин Халембаков, Румен Чифлигаров, Илиана Гущераклиева, Живко Тарев – гражданска квота от Баничан, Елена Лефтерова, Любен Димитров от гражданската квота.

Продължилата почти три часа конференция завърши с единодушно приемане на всички предложения.

коментара

Политика

Премиерът Бойко Борисов идва на посещение в Благовград и Петрич

Публикувано

на

Премиерът Бойко Борисов идва на посещение днес в Благовград и Петрич

Премиерът Бойко Борисов ще вземе участие в церемония по откриването на завод за производството на продукти ниско напрежение в Петрич.

Поканата към министър-председателя Бойко Борисов е от ръководството на компанията, изградила завода и от кмета на община Петрич Димитър Бръчков. Освен министър-председателят на церемонията ще присъстват кметът на община Петрич Димитър Бръчков, посланиците на Швейцария, Швеция, Германия и Италия, народни представители, както и Mapceл вaн дep Xyĸ – изпълнитeлeн диpeĸтop, Дecиcлaвa Mиxтapcĸa- yпpaвитeл, ĸлoн Πeтpич и Oливъp Илтиcбepгe- изпълнитeлeн диpeĸтop Πpoдyĸти зa eлeĸтpocнaбдявaнe и eлeĸтpooбзaвeждaнe, Умни cгpaди).

Компанията, която открива завод в Петрич прави втopaтa си инвecтиция нa зeлeнo в града и пeтaтa пpoизвoдcтвeнa бaзa нa ĸoмпaниятa в Бългapия. Зaвoдът, c плoщ oт 7 400 ĸв. м щe пpoизвeждa пpoдyĸти ниcĸo напрежение. B нeгo щe бъдaт paзĸpити oщe 420 paбoтни мecтa. Πъpвaтa пpoизвoдcтвeнa бaзa на компанията в Πeтpич e пocтpoeнa пpeз 1996 г. въpxy oбщa плoщ oт 5 000 ĸв. м.

Πeтpичĸият ĸлoн нa ĸoмпaниятa пpoизвeждa пpoдyĸти зa yпpaвлeниe ниcĸo нaпpeжeниe и мoнтиpaнe въpxy DІN шинa. Събитието ще започне в 11.00 часа.

От 13:00 часа премиерът Бойко Борисов ще вземе участие в церемония по откриването на депото за отпадъци в село Бучино.

коментара

Продължете с четенето

Политика

233 присъди са издадени след обвинителни актове на Гешев

Публикувано

на

233-ма души са били осъдени по актове на кандидата за главен прокурор Иван Гешев от 2006 до 2016 г.

Това е периодът, в който той е работил в Софийската районна и Софийската градска прокуратура. Пак за тези 10 години той е написал 4218 постановления по досъдебни производства и 2969 акта по преписки, също и 230 обвинителни акта. Участвал е и в 711 съдебни заседания.

Данните бяха представени от Даниела Машева, която е шеф на Комисията по атестирането и конкурсите (КАК) към Прокурорската колегия на ВСС, предаде „24 часа“.

Комисията се събра днес, за да подготви проект за доклад за професионалните качества на заместник-главния прокурор Иван Гешев. На 22 юли тази година той единодушно (с 11 гласа „за“) бе номиниран за главен прокурор от Прокурорската колегия. Част от процедурата е КАК да изработи проект за доклад за професионалните му качества, който на 9 октомври ще бъде представен на Прокурорската колегия.

Пак от статистическите данни става ясно, че по времето, когато е бил начело на Специализираната прокуратура от 2016 до 2018 г. той се е произнесъл по 1793 административни преписки, 729 писма на граждани, и е направил 62 предложения за законодателни промени до главния прокурор. Също така е издал и 44 113 заповеди от административен характер.

Изводът в доклада е, че Гешев притежава високи професионални качества и стриктно изпълнява задълженията си. Той също така е носител на изключителни умения за работа в екип и успява да ги мотивира. Получил е и признания от редица институции, с които е работел. Иван Гешев присъства на заседанието на КАК.

„Тези, които очакваха негативни резултати, ще останат разочаровани и трябва да си намерят други сегменти“, заяви той. Кандидатът за главен прокурор благодари на тези, които са го подкрепили, както и на тези, които не са.

„Моето разбиране е, че за да се постигнат резултати, трябва да има взаимодействие и колегиалност“. При представянето на проекта за доклад стана ясно, че до ВСС са изпратени 73 становища относно кандидатурата на Гешев, като в 68 от тях той е бил подкрепен. Пак в проекта за доклад става ясно, че докато е бил в Софийска районна и в Софийска градска прокуратура, той е наблюдавал дела с голяма правна и фактическа сложност. Много добре е работел в екип. През годините той е усъвършенствал своите професионални качества, минавайки през 3 курса на обучение в Националния институт за правосъдие. Проектът за доклад единодушно бе приет от 10-имата присъстващи членове на КАК.

Иван Гешев отказа да коментира след заседанието с аргумента, че в момента е в процедура по избор на главен прокурор. Той съобщи обаче, че до края на седмицата може да станат ясни резултатите от проверката за спирането на програма „Хоризонт“ в петък сутринта.

коментара

Продължете с четенето
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

септември 2019
П В С Ч П С Н
« авг.    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

ПОПУЛЯРНИ