„Зеленото е родолюбие“ – акция на ВМРО в Пирин

През уикенда структурите на ВМРО от София Благоевград, Сандански и селата в района се включиха в акцията от дългогодишната патриотична инициатива на ВМРО „Зеленото е родолюбие“, водени от заместник-председателя и депутат от ВМРО Атанас Стоянов.

Една част то доброволците поставиха табелки за ориентиране към гроба на Тодор Александров над село Сугарево. Указателни табели бяха сложени и от село Карланово към гроба на Александров и от хижа Пирин и Рожен в посока Сугарево.

Друга част от участниците в акцията почистиха гроба на легендарния водач на ВМРО Тодор Александров, както и пътеката от село Карланово до параклиса „Свети Илия“.

Акцията вече е част от календара на „Зеленото е родолюбие“ и се прави в дните преди 31 август. На тази дата се покланяме пред паметта на Тодор Александров, който пада убит в Пирин на 31 август 1924 година. За да почетат годишнината всяка година членове и симпатизанти на ВМРО се събират на гроба на великия войвода, а новоприети членове тържествено полагат клетва пред Евангелието, камата и револвера.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене