/ВИДЕО/ Борислав Вълчев – най-добър състезател от Югозапада в турнира по тенис в Гоце Делчев

Неврокопчанинът Борислав Вълчев бе обявен за най-добър състезател от региона в провелия се през уикенда турнир по тенис на маса в зала „Неврокоп Арена“в  Гоце Делчев. Да участват във второто издание турнира по тенис на маса за купа „Неврокоп“ се записаха тенисисти от Гоце Делчев, Смолян, Велинград, Девин, Разлог, Дупница, Петрич, Якоруда, София, Брацигово и Пещера.

Те бяха разделени в 8 предварителни групи по 8 състезатели, които се бориха в надпреварата. Турнирът бе организиран със съдействието на община Гоце Делчев, зала „Неврокоп Арена“,  Спортен клуб по тенис на маса Неврокоп, и една от големите фирми  в България в своя бранш, чийто представител в лицето на Галя Менова, награди призьорите. „Получи се добър турнир, в който е видимо, че надграждаме и увеличаваме популярността му, за което говори повишеният брой на състезатели в сравнение с миналата година. Жалко, че не успяха да дойдат някои от състезателите, които предварително бяха заявили участие, но в последния момент непредвидени пречки не им позволиха да пътуват за Гоце Делчев. Турнирът бе силен, а и много полезен за местния тенис на маса.

Добра новина за тениса в града край Места е, че доста от младите надежди като Борислав Вълчев, Тони Маламов,  Михаил Дарев, Ерай Нафузчи и Христо Дарев показаха отлична игра и повишаване на формата си. „Това  ни прави оптимисти, че заедно с треньора си Николай Тонев може някой ден от тях да играе за националния отбор, а защо не и в чужбина. Важно бе и друго – показахме, че миналогодишното ни обещание е спазено и направихме второ издание и направихме добра крачка към това да го направим традиционен,“ коментира главният отганизатор и председател на местния СКТМ Илия Терзиев.

 

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене