Митрополит Серафим въведе в Христовата вяра сина на председателя на сдружение „Активна съвест” А. Балтаджиев – Георги

Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим кръсти сина на председателя на сдружение „Активна съвест“ Андон Балтаджиев и чаровната му половинка Мариела Янева от Разлог. Кръстник на малкия Георги, който дойде на този свят с името и се роди на един от най-светлите християнски празници – Гергьовден, стана приятелят на гордия баща, който също носи святото име Георги Караилиев.

Светото кръщене бе извършено в храма „Успение Богородично“ в центъра на Гоце Делчев и водено лично от митрополит Серафим, който въведе малкия юнак в Христовата вяра. Дядо Владика дори подари сребърен кръст на малчугана с пожелание да носи винаги вярата в сърцето си.

Кръстникът също спази традицията и подари на кръщелника си златен кръст. Той изненада родителите и гостите с подбраното за повода облекло, дрешки, избродирани с традиционни български шевици, с които премени малкия Георги след ритуала.

Близки, роднини и приятели на младото семейство уважиха един от най-важните празници в живота им. Специално за светото кръщене от САЩ пристигна и братовчедката на Андон Балтаджиев – Любка Попова, която живее и работи в Чикаго. Сред гостите бяха и кметът на Гоце Делчев Владимир Москов и заместникът му Валери Сарандев заедно със съпругата си.

Празненството продължи в местен ресторант до малките часове на нощта. Гостите – над 70 души, отрупаха малкия Георги с много подаръци и вдигаха тостове с най-сърдечни пожелания за здраве и щастливо детство.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене