Очаква се Фандъкова да поиска днес нов мандат, с нов екип

Йорданка Фандъкова ще обяви кандидатурата си по обяд по време на проверка на участък от третата линия на метрото на бул. „България” и бул. „Акад. Ив. Гешов”

Столичният кмет Йорданка Фандъкова казва днес: Искам още един мандат. Тя ще обяви кандидатурата си по обяд по време на проверка на участък от третата линия на метрото на бул. „България” и бул. „Акад. Ив. Гешов”.

Фандъкова зае пост № 1 през 2009 г., когато довърши мандата на Бойко Борисов, след като той стана премиер. Преди това – от 2005 г. бе зам.-кмет по култура и образование.

На парламентарните избори на 5 юли 2009 г. Йорданка Фандъкова е избрана за народен представител от ГЕРБ. Двайсетина дни по-късно е избрана за министър на образованието, младежта и науката.

През септември 2009 г. ГЕРБ обявява кандидатурата на Фандъкова за освободения от лидера на партията Бойко Борисов пост на кмет на Столичната община. Печели изборите с 67% от подадените гласове.

През октомври 2011 и 2015 г. Фандъкова отнова печели изборите за кмет на София. През октомври тя ще стане най-дълго управлявалият кмет на София в историята на града.

Досега Фандъкова винаги е печелила битката за столицата на първи тур, за първи път обаче вотът ще бъде провеждан без Цветан Цветанов.

Фандъкова вече обяви, че съставът на ГЕРБ в Столична община и в Столичният общински съвет ще бъде обновен./big5.bg/

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене