Прогноза за времето – 1 септември (неделя)

През нощта ще бъде ясно и почти тихо, а утре отново слънчево. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от изток-североизток. Максимални температури между 30° и 35°, в София около 30°. Това съобщи за Агенция „Фокус“ Христо Христов, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Времето за Гоце Делчев днес ще е слънчево и максимална температура 34°.

Атмосферното налягане през деня слабо ще се понижи и ще бъде малко по-ниско от средното за септември.

Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максимални температури на въздуха 27°-29°. Температурата на морската вода 26-27°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините също ще бъде слънчево. Ще духа слаб, по високите части умерен вятър от изток-североизток. Максимална температура на височина 1200 метра около 23°, на 2000 метра – около 15°.

В началото на следващата седмица времето ще се задържи без съществена промяна – предимно слънчево, в следобедните часове с временни увеличения на облачността, без валежи. Ще духа слаб до умерен източен вятър. Максималните температури ще останат между 30° и 35°.

Към сряда след обяд ще има повече купеста облачност и на отделни места е възможно да превали краткотрайно. Вятърът ще е от изток-североизток. Температурите ще са с градус-два по-ниски.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене