Свържете се с нас

Ataka

Сидеров разгледа довършителните дейности на спортната площадка в Маломир, за която помогна

Публикувано

на

Лидерът на АТАКА Волен Сидеров посети село Маломир, където разгледа финалните дейности по изграждането на спортната площадка, за която партията и лично той съдействаха финансово и логистично. По думите му на новото съоръжение ще могат да се провеждат различни спортни мероприятия, а началото ще бъде дадено с ежегодния турнир по народни борби.

„Това, което виждате зад мен, не е „Арена Армеец”, а „Арена Маломир”. Това е теренът, на който ще се провеждат традиционните борби, където идват борци от всички краища на страната и чужбина”, каза Сидеров. Той допълни, че подпомага това, защото е стар народен празник.

Като народен представител, избран от Ямболски избирателен район, Сидеров неведнъж е помагал за спортното и културното развитие на селото.

„Направихме Музей на борбата. Маломир е родното място на много наши легендарни борци, печелили знатни медали. Помогнах да се направи по-добър терен, където да се борят и тази традиция да има по-добри условия”, заяви лидерът на АТАКА.

Това не е всичко, което Сидеров иска да направи за спорта и младежите в село Маломир.

„В бъдеще ще изградим истинска спортна площадка в близост”, информира той и уточни, че на този етап има административни пречки. „Надявам се след местните избори да се преборим с тях и да има възможност Маломир да разполага със спортно съоръжение, където да се провеждат състезания и по борба, и ММА, и други, които да привличат повече хора”, изрази надежда партийният лидер.

„Смятам, че хората оцениха амбицията ми и амбицията на АТАКА. Когато се разхождах в Ямбол, ме срещнаха две жени от Маломир, които ми благодариха за това, което правя за селото. Няма по-голямо признание за политика”, заяви в заключение Сидеров.

Тазгодишният турнир по борба ще се проведе на 22 септември, когато ще бъде и официалното откриване на спортната площадка. Състезанието ще бъде под егидата АТАКА и лично на Сидеров, обяви кметът на Маломир Йордан Тодоров.

„Почти сме на финал. Поставя се тревната настилка. В очакване сме на големите борби през септември, които ще се проведат под егидата на АТАКА и лично под ръководството на Волен Сидеров”, каза кметът Тодоров.

Припомняме, че само за година лидерът на АТАКА помогна за създаването на Музей на борбата, младежки клуб и спортна площадка в селото.

Традициите, свързани с народните борби в с. Маломир, датират отпреди две столетия. В по-нови времена в селото са израснали и започнали успешна кариера десетки спортисти, завоювали шампионски титли за страната и медали на световни и европейски първенства.

Желанието на Сидеров да помогне за възраждане на славата на село Маломир дойде, след като той присъства на народните борби преди година. По стара традиция тогава Сидеров дари победителя с овен. Раздаде и няколко парични награди, за да поощри младите поколения да продължат да поддържат родните традиции.

коментара

Ataka

Сидеров на яз. „Копринка”: Да не участваме вгеополитически игри, не са в интерес на България

Публикувано

на

Стотици посрещнаха сърдечно лидера на АТАКА на събора на русофилите

Лидерът на АТАКА Волен Сидеров посети 16-ия събор на русофилите край яз. „Копринка”. Той беше посрещнат радушно от участниците в ежегодното мероприятие. Стотици присъстващи пожелаха да се снимат с партийния председател, да му стиснат ръката и да му пожелаят успех на предстоящите местни избори през октомври.

„Посрещат ме сърдечно както всяка година. Хората искат да имаме нормални отношения с Русия и да не участваме в геополитическите игри на санкции и враждебност. Тези игри са чужд интерес, а не български”, каза Сидеров край яз. „Копринка”.

По темата за т. нар. шпионски скандал, в който беше въвлечен председателят на НД „Русофили” Николай Малинов и негови колеги, Сидеров коментира, че всичко това е действие на чужда държава, за да пречи на отношенията ни с Москва в момент, когато премиерът Борисов полага усилия да възстанови стратегически проекти като АЕЦ „Белене” и продължението на газовия поток през България. „Точно сега се явява този скандал, който ще се отрази лошо на намеренията на правителството да осъществи тези проекти. Пак се търси резултат, който не е в български интерес”, посочи лидерът на АТАКА.

Във връзка с предстоящия местен вот Сидеров е уверен в по-добрите резултати, които партията му ще постигне на изборите. „В лицето на партия АТАКА хората, с които се срещам, виждат разумна българска патриотична партия, която е загрижена за националния интерес и се опитва да го отстоява по всякакъв начин”, заключи Сидеров.

коментара

Продължете с четенето

Ataka

Волен Сидеров: Елен Герджиков от името на Борисов ли говори?!

Публикувано

на

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров коментира кога и защо би се кандидатирал за кмет на София. Защо председателят на Общинския съвет от ГЕРБ Елен Герджиков отхвърля подадената му ръка и дали на балотаж би подкрепил Йорданка Фандъкова обяснява в откровен разговор пред ПИК Сидеров.

– Господин Сидеров, инициативен комитет от преподаватели и спортисти иска да издигне вашата кандидатура за кмет на София, същевременно вие декларирахте готовност да подкрепяте Йорданка Фандъкова като прекалено категорично. Аз казах, че ще заявя публично подкрепа, когато видя кои излизат. Защото се очаква ВМРО да извади кандидат. Но подкрепата ми за Фандъкова, така или иначе, беше обявена. Няма лошо. Въпросът е, че сега има реакция на хора, които казват: „Волен да излезе за кмет, за да се справи с гей парада!“ Ако правилно ви разбирам, сега вие се вслушвате в гласа на определена група граждани?

– Това е инициатива на граждански комитет. Не става дума да излизам като независим. Въпросът е да изляза и с кандидатура за кмет, а не само с листа.

– Вие приемате ли тази номинация и кандидатирате ли се за кмет, какво се случва тогава с идеята ви да подкрепите Фандъкова?

– Вчера в Дряново, където издигахме кмет, казах за местния сайт, че ще съобщя това в бъдеще публично – за подкрепа на Фандъкова, но изчаквам, тъй като научавам, че някои коалиционни партньори на ГЕРБ ще издигнат Фандъкова. Това веднага го грабнаха и го обявиха като новина, че ще я подкрепям. В същото време някой си Елен Герджиков, председател на Общинския съвет, беше написал във фейсбук: „Благодаря, няма нужда от вашата подкрепа!“ Е, хубаво, щом се чувстват толкова силни… Това става в същия ден, в който БСП казва, че ще подкрепя Мая Манолова. Т.е. за Фандъкова всяка една подкрепа и подкрепичка е ценна, но щом така смята Елен Герджиков, щом там той говори вместо нея и ми обяснява вместо нея, вместо Бойко Борисов, да си го отглеждат този човек. Аз вече имам предложения и ме подтикват доста хора, инициативен комитет, който казва: „Излез за кмет! Не бъди само с листа, защото ти си човекът, на когото разчитаме да спре гей парадите, които развращават децата. Това трябва да се прекрати, а сегашното ръководство на общината не го прави. И виждаме, че всяка година става все по-зле.

– Очевидно не ви липсва амбиция и влизате в битката за кметския стол в София?

– Ще ги видя тези хора от инициативния комитет, ще се срещна с тях. Тогава ще мога да кажа категорично. Може би в близките ден-два. Трябва да ги чуя тези хора. Те са се събрали спонтанно. Потърсили са нещо като организатор, който да ги координира и ми го предлагат. Аз трябва да се видя с тях. Сега пътувам. В Стралджа съм. Тук издигаме Атанас Киров, досегашния кмет. И се прибирам в София. Довечера ще съм в БНТ. До ден-два ще съобщя официално.

– Ако се стигне до балотаж и сте в позицията да подкрепяте или да не подкрепяте някого, какво ще е политическото ви поведение?

– Това го казах. По принцип подкрепата ми е за Фандъкова. Но ако не я искат тази подкрепа, ще помоля да го кажат официално. Няма да им я натрапвам. Трябва да се пита другарят Елен Герджиков какво има предвид, като казва, че няма нужда. Ако няма нужда действително, няма да се натрапвам.

коментара

Продължете с четенето
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

септември 2019
П В С Ч П С Н
« авг.    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

ПОПУЛЯРНИ