Прогноза за времето – 31 август (събота)

През нощта ще бъде предимно ясно и почти тихо. Утре отново ще е слънчево. Това съобщи за Агенция „Фокус“ дежурният синоптик Мартин Славчев от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). В следобедните часове, главно над планинските райони, ще има временни увеличения на облачността, но ще е без валежи. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Дневните температури слабо ще се понижат и максималните ще са предимно между 28° и 33°.

Атмосферното налягане ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за месеца.

Времето за Гоце Делчев днес ще е предимно слънчево и максимална температура 33°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево и топло. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 26-27°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 1 – 2 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево, след обяд с временни увеличения на облачността, но ще е без валежи. Ще духа умерен до силен вятър от изток-североизток. Максимална температура на височина 1200 метра около 21°, на 2000 метра – около 14°.

В неделя и в началото на следващата седмица времето ще се задържи без съществена промяна – предимно слънчево, в следобедните часове с временни увеличения на облачността, без валежи. Максималните температури в понеделник и вторник ще бъдат предимно между 30° и 35°. Вятърът ще се запази от изток, ще е слаб, в Дунавската равнина и в източните райони – до умерен.

Новата седмица ще започне с високи температури и много слънчеви часове, отново няма да вали. Максималните температури в понеделник ще бъдат между 29 и 34 градуса, за София около 30 градуса.

Във вторник съществена промяна на времето не се очаква – ще бъде предимно слънчево и топло, само сутрешните температури слабо ще се понижат и ще бъдат около 11-15 градуса, за София около 14 градуса.

В сряда се очакват гръмотевични бури на места в Североизточна България. Температурите ще бъдат от 27 до 31 градуса, за София около 28 градуса.

В четвъртък също ще бъде приятно топло.

На празничния 6 септември – петък се очаква слабо да се понижат температурите и да бъдат между 25 и 30 градуса.

В събота и неделя отново ще бъде предимно слънчево, без валежи, с температури до около 30 градуса.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене