“Индустриални зони” ЕАД ще изгражда индустриална зона в Благоевград

Местният парламент даде съгласието си и за сключване на  меморандум на общината с националната компания , за изграждане на индустриална зона в Благоевград и привличане на ивеститори.

Идеята идва два месеца преди местните избори, което събужда въпроса-защо едва сега?

Кмета Камбитов  обясни, че  държавната фирма ще  купи най-вероятно частен терен, върху който да бъде изградена индустриалната зона, защото както през последните години самият той твърдеше, общината нямала собствени.

Проблемът с липсата на инвестициите в Благоевград не е от днес, затова се прие оптимистично от съветниците. Единственото съмнение е по отношение на приближаващите избори и някои заподозряха кмета, че това е предизборен ход.

“Индустриални зони” ЕАД е компания 100% собственост на Министерство на икономиката, в момента се управлява от Антоанета Иванова-Барес, а в Съвета на директорите е  и Владимир Каролев. Той се появява в обществено-политическото пространство през 2001 година, при управлението на НДСВ.

Става анализатор по икономически въпроси, управляващ съдружник в Балканска консултантска компания. Консултант е на чуждестранни фирми за инвестиции в България./Благоевград нюз/

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене