Свържете се с нас

Бизнес

“Индустриални зони” ЕАД ще изгражда индустриална зона в Благоевград

Публикувано

на

Местният парламент даде съгласието си и за сключване на  меморандум на общината с националната компания , за изграждане на индустриална зона в Благоевград и привличане на ивеститори.

Идеята идва два месеца преди местните избори, което събужда въпроса-защо едва сега?

Кмета Камбитов  обясни, че  държавната фирма ще  купи най-вероятно частен терен, върху който да бъде изградена индустриалната зона, защото както през последните години самият той твърдеше, общината нямала собствени.

Проблемът с липсата на инвестициите в Благоевград не е от днес, затова се прие оптимистично от съветниците. Единственото съмнение е по отношение на приближаващите избори и някои заподозряха кмета, че това е предизборен ход.

“Индустриални зони” ЕАД е компания 100% собственост на Министерство на икономиката, в момента се управлява от Антоанета Иванова-Барес, а в Съвета на директорите е  и Владимир Каролев. Той се появява в обществено-политическото пространство през 2001 година, при управлението на НДСВ.

Става анализатор по икономически въпроси, управляващ съдружник в Балканска консултантска компания. Консултант е на чуждестранни фирми за инвестиции в България./Благоевград нюз/

коментара

Бизнес

На 17 септември АBB ще открие най-новия си завод в Петрич

Публикувано

на

На 17 септември 2019 г. от 11:00 ч. АBB ще открие най-новия си завод в България само единадесет месеца след официалния старт на строителството. Новият завод е втората инвестиция на компанията в Петрич и петата производствена база на компанията в България. Заводът с площ от 7 400 кв.м. ще произвежда продукти ниско напрежение за АBB. Новата инвестиция ще създаде още 420 работни места.

На церемонията ще присъстват премиерът Бойко Борисов, кметът на Петрич Димитър Бръчков, както и областният управител на Благоевград Бисер Михайлов.

коментара

Продължете с четенето

Бизнес

Започва изплащане на държавното финансово подпомагане за стопаните, умъртвили доброволно домашните си прасета в Община Струмяни

Публикувано

на

Започва изплащане на държавното финансово подпомагане за стопаните, умъртвили доброволно домашните си прасета в Община Струмяни.

Сумите ще се предават от служители на Областна дирекция по безопасност на храните – Благоевград в съответните населени места лично на собствениците. С цел гарантиране безопасността и сигурността по време на процеса, служителите на агенцията ще бъде придружавани и от полицаи от Областна дирекция на МВР – Благоевград.

Списъците, по които ще става предаването на сумите са проверени най-малко три пъти, обявени са публично в общинските администрации по места и са получили одобрение от Областната епизоотична комисия.

pirinsko.com

коментара

Продължете с четенето
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

септември 2019
П В С Ч П С Н
« авг.    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

ПОПУЛЯРНИ