Издирват с европейска заповед мъж от Пиринско!

50-годишният Георги Парков от село Долно Драглище, който преди години чрез медията ни обвини горски, полиция и прокуратура в непрекъснат тормоз срещу него и брат му, се издирва от българските власти заради наложена му ефективна присъда за кражба.

Парков е бил обявен за общодържавно издирване, но не е открит на територията на страната и за него вече има издадена европейска заповед за арест. Към момента няма данни той да се намира и на територията на някоя от страните членки на ЕС, където може да бъде арестуван и върнат в България.

По данни на близки Георги Парков се намира в Сърбия, която не е членка на Европейския съюз и дори да бъде засечен от тамошните власти, няма законово основание да бъде задържан и върнат обратно в страната. С оглед на това от РП – Разлог вече са изготвили предложение до ВКП за издаване на заповед за екстрадиция.

Георги Парков се издирва, тъй като е осъден на една година „лишаване от свобода” за извършена кражба през 2013 година. Заради предишните си осъждания за същото деяние той е обвинен и съден за извършено престъпление по чл. 196, ал. 1, т. 2 от Наказателния кодекс, а именно – за кражба, извършена в условията на опасен рецидив.

Георги Парков е изправен на подсъдимата скамейка заедно с друг свой съселянин, след като в началото на 2013 година проникнали в частен дом в родното си село и успели да откраднат различни по вид и приложимост машини и инструменти и множество други предмети. Сред тях имало бормашина, ъглошлайф, тример за косене на трева и други.

На първа инстанция в Районен съд – Разлог Парков получава две години затвор, което трябва да изтърпи при първоначален строг режим. Той е осъден да заплати и направените разноски по делото на обща стойност 797 лева.

След обжалване на присъдата, постановена от разложките магистрати пред ОС – Благоевград, наказанието му е намалено на една година. Присъдата е влязла в сила през април месец тази година, но лицето все още не е открито.

Припомняме, че преди осем години чрез читателско писмо до медията ни Георги Парков хвърли обвинения срещу горски, полиция и съд за налагане на постоянен психически тормоз срещу него. Тогава той обяви, че е съден безпричинно за държането на незаконни дърва и чрез писмото си отправи тежки обвинения срещу трима горски служители./struma.bg/

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене