Свържете се с нас

Рецепти

Пържен лаврак с талятели от тиквички

Публикувано

на

Необходими продукти

  • 2 филета лаврак
  • зехтин
  • 2 тъмнозелени тиквички
  • 2 скилидки чесън
  • сол и черен пипер
  • 1 лимон
  • сок

Начин на приготвяне:

Нарежете предварително измитите и подсушени тиквички на тънки резени по дължина с помощта на ренде. След това ги сложете един върху друг и нарежете на тънки ленти – талятели.

Загрейте 1 с.л. зехтин в тиган и пуснете необелените, леко смачкани, скилидки чесън. Добавете и лентите тиквички. Запържете ги за кратко, като ги овкусите със сол, черен пипер и лимонов сок. Разделете тиквичките в две чинии, като отстраните скилидките чесън.

Поръсете филетата лаврак със сол, черен пипер и лимонов сок.  В същия тиган загрейте 2-3 с.л. зехтин и изпържете рибата от двете страни, до златисто.

Сервирайте пържен лаврак върху талятели от тиквички.

коментара

Реклама
loading...

Рецепти

Мързеливи тиквички на фурна

Публикувано

на

Безспорно тиквичките се нареждат сред хитовите зеленчуци през лятото и често присъстват на трапезата ни. Предлагаме ви една лесна рецепта, различна от традиционните. Или с други думи, ако пържените тиквички и тези със сос са ви омръзнали, пробвайте нашия вариант. Ще ви хареса.

Необходими продукти4-5 тиквички, 4-5 яйца, ½ л. прясно мляко, 3 с. лъжици брашно,  200-300 гр. сирене, 150 гр. кашкавал, копър, черен пипер

tikvichki

Начин на приготвяне: Измийте тиквичките, почистете ги от дръжките и ги настържете. Осолете ги леко и изчакайте, докато се изцедят. Прибавете разбитите яйца, млякото, като в малка част от него е размито брашното, натрошеното сирене, като може да добавите и извара, нарязания копър и мъничко черен пипер. Готовата смес поставете в намаслена тава и печете на 200 градуса. Малко преди да е готово ястието, настържете върху него кашкавала. Добър апетит!

tikvichki_2

smolyandnes.com

коментара

Продължете с четенето

Рецепти

Макарони на фурна със сос бешамел и сирене

Публикувано

на

Необходими продукти: 1 п. макарони /каквито и да са/, 200-300 гр. сирене, 1 кубче бульон, 30 гр. брашно, 2 яйца, 200 гр. кисело мляко, масло, сол и черен пипер.

Начин на приготвяне: Сваряваме макароните по указания на опаковката начин, изплакваме със студена вода и ги изсипваме в намаслена тавичка. Заемаме се със соса – стопяваме малко масло в тенджерка и в него запържваме брашното, след което добавяме на тънка струя бульона /аз ползвам от готовите на „Маги”, подходящи са зеленчукови или месни/ и бъркаме непрекъснато, докато сосът се сгъсти. Сваляме го от огъня, изчакваме малко да се охлади и внимателно добавяме предварително разбитите яйца и киселото мляко. Натрошаваме сиренето върху макароните в тавата, заливаме с готовия сос, овкусяваме със сол и черен пипер и разбъркваме добре.  Отгоре слагаме резенчета масло и печем на умерена фурна. Добър апетит!

smolyandnes

коментара

Продължете с четенето
Loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

септември 2019
П В С Ч П С Н
« авг.    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

ПОПУЛЯРНИ