На вниманието на старши комисар Дойчин Дойчинов, началник на ОД МВР – Благоевград! Законът важи ли и за полицейските коли? (част 2)

Вече се убедих, че Законът за движение по пътищата (ЗДП) не важи за полицейските автомобили. Става въпрос за паркиран полицейски автомобил  Kia Ceed  с рег.номер „СВ4367КК“ на спирката на булевард „Джеймс Баучер“ в Благоевград.

Припомняме, че според вътрешна инструкция на МВР всички автомобили на Министерството, които извършват проверки трябва да бъдат паркирани перпендикулярно на пътното платно, за да виждат водачите на цивилните коли надписа „Полиция“. Изключение се прави за автомобилите, които имат стикер „видеозаснемане“. На този автомобил се вижда стикера, но нищо друго не го оправдава.

Обръщаме се към старши комисар Дойчин Дойчинов началник на ОД МВР- Благоевград, да обърне внимание на подчинените си и да бъдат извършени необходимите инструктажи. Несериозно е хората, които трябва да следят за спазването на Законът за движение по пътищата да извършват нарушения.

Целият материал четете в печатното издание на Топ Преса!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене