Отлична реколта тютюн очакват тази година тютюнопроизводителите от Гоцеделчевския край

Отлична реколта тютюн очакват тютюнопроизводителите от Гоцеделчевския край тази година. Тютюна  в момента е във фаза  сушене  е като качество и като количество е много добър споделят производители .Те обаче се надяват тази година фирмите  и държавата да дадат по високи  изкупни цени за българското жълто злато, с което да бъде оздравен и запазен отрасъла  тъй като много хора разчитат  на тютюнопроизводството.

В Гоцеделчевско  от  тази година според статистиката броят на производителите и на хората които отглеждат тютюн се е увеличил  , а тенденцията и за следващите години е производителите да се увеличават още повече .

Много хора от региона през годините зарязаха родното производство  и отидоха да  произвеждат тютюн в Гърция . В последните години обаче се наблюдава  че след натрупания опит в Южната ни съседка и след закупената  от Гърция техника много се върнаха в България и произвеждат тютюн  за себе си . Единственото което все още  спира тютюнопроизводителите са  ниските изкупни цени  коментират , тютюнопроизводители от региона почерпили добър опит  от  южните ни съседи през годините .

В момента напливът от българска работна ръка по гръцките полета е кампанията за прибиране на  реколтата от картофи .

Бусове с работници всяка сутрин пътуват за Гърция за да вадят картофи за по 30 евро дневна надница  и вечер се прибират в селата по домовете си .

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене