Десподов ненужен в „Каляри“

Понякога пътят до върха е бърз, но надолу кратък. Това се случва и с някои футболисти, дори останали в историята като герои, имената им още се помнят и споменават дори от фенове, които не са ги гледали.

Споходилата ги рано слава е нож с две, че и повече остриета – едни се пропиват, други си падат по „тънката част“, трети страдат от контузии и какво ли не.

Актуалният пример е Валери Божинов, който е най-младият чужденец в италианската Серия „А“, минал през „Ювентус“, „Манчестър Сити“ и куп други отбори, а трайно акостира в „Ботев“ (Вр). Проклятието на контузиите, за жалост, следва Валери от години, но и той си обича живота и хубавите жени. Никой не го кори, но всички фенове съжаляват за пропуснатите възможности от негова страна, защото е добър футболист.

Поколенията помнят Георги Соколов-Йогата. „Луд, луд, луд!“ гърмяха трибуните през 60-те години на ХХ век, щом Соколето дриблираше с топката. Чепат характер, любител на чашката и живота, нападателят стана неудобен след обединението на „Левски“ със „Спартак“, защото разваля реномето на Народната милиция. После караше камион, продаваше сок от количка и футболът остана само в лакърдиите му.

По-бързо Бог прибра гениалния Гаринча, когото бразилците обичаха повече и Пеле. Затова и през 1982 г. Краля не отива на погребението му. Иначе Мануел душ Сантош е легенда на „Ботафого“, играл е за по сезон и в други грандове, но умира от цироза.
На върха през 1990 г. на световното първенство е италианецът Тото Скилачи, голмайстор на „скуадрата“. Вещаят му светло бъдеще, взима го „Ювентус“. Но за три сезона играе средно по 30 мача, невинаги титуляр, после се пробва в „Интер“, но пак без особен успех.

ДЕСПОДОВ НЕНУЖЕН В „КАЛЯРИ“
Само половин година след трансфера си от ЦСКА за над 4 млн. евро Кирил Десподов се оказа ненужен в италианския „Каляри“. Футболист №1 за миналата година така и не изигра нито един мач като титуляр през пролетния полусезон. Десподов, изглежда, не е готов в кондиционно отношение за Серия „А“, а честите контузии още повече пречат на развитието му. Националът се включи добре в подготовката, но наскоро отново получи травма. Най-вероятно през новия сезон той ще бъде пратен под наем в друг тим, като дори се говореше за възможността да заиграе във втора дивизия на Италия. Феновете на ЦСКА мечтаят да го видят отново на „Армията“, но това на този етап е трудно постижимо.

РУСИЯ ПРОПАДНА В ТРЕТА ДИВИЗИЯ
Бъдещето пред Иван Иванов изглеждаше безоблачно през 2013 г., когато той бе избран за Футболист №1 на България.

Русия заслужено спечели най-ценното индивидуално отличие в родината, след като година по-рано бе обявен и за играч №1 на сръбската Суперлига.

С отбора на „Партизан“ коравият защитник триумфира като шампион и след това последва трансфер в швейцарския хегемон „Базел“.

Тогава започнаха проблемите с контузии и ходенето по мъките за Иванов.
Той смени цели 6 отбора, преди да подпише с третодивизионния „Вихрен“ (Сандански).

Вестник “ Топ Преса „

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене