Свържете се с нас

Разследване

ТОВА СЕ КАЗВА ПОСТЪПКА! Цялото село прогони извън страната ръководството на своето читалище заради дълавери и афери?! ВИЖТЕ ПОДРОБНОСТИТЕ!

Публикувано

на

Жителите на гърменското село Долно Дряново, се обединиха и прогониха ръководителите на своето читалище. Причината са системни, злоуптореби, далавери и интриги, които с години вършели. „След като държавата не взе отношение, след като законите н есе прилагат както трябва, взехми други мерки и принудихме скандалния седесар Самир Балиев и кликата му да написнат селото и те го направиха. “ Пишат ни в имейли от инициативния комитет. Самир Балиев е бивш председател на читалището в Долно Дряново , цялото село се е надигнало и заедно със секретарят му преди 2-3 години са сигнализирали ред институции но след като е нямало ефект са ги изгонили заради фалшифицирани протоколи .за разходи и наеми .Превърнали са били читалището в Долно Дряново в тяхна частна фирма . Тайно са работили и за интернет доставчик офиса на които е при полицията в град Гоце Делчев , закачвали са хора и са събирали такси от абонати без държавата да знае за това. Балиев е известен и с това че  изборите през 2012 година е бил кандидат за кмет на Долно Дряново от СДС. За него за кмет и общински съветник са гласували само 28 човека от селото . Структура на СДС са били той , брат му и още двама души повярвали си че те ще управляват селото, което е повече от странно, защото демократът Балиев, не спира да хвали управлението на Тодор Живков в личната си страница във фейсбук. Същия бил и острието на залязалата звезда от местната полититическа сцена Ахмед Башев, плашил с него и в момента Балиев се намирал в Аврстия, но чрез социалните мрежи агитира да се гласува за Башев, койт ощял да бъде подкрепен от СДС. Според писмото до нас ,пристигнало от жители на село Долно Дряново, Балиев и създсавал интриги и с бщина Гърмен под давлението на Башев и е водил дела за някаква улица в селото дето е паднала някаква жена от нейно име, в крайна сметка провалил и нея и него. Не прави чест да се ползва трагедията на хората за политическите амбиции на Башев, пишат ни възмутените жители на селото. Същия работил и в Гърция е  ,преди да копаел е орехи на някакъв гръцки бизнесмен, привлякъл и още жители то селото и в последствие не им било платено, което било и черешката на тортата за отношенията им към него. Според хората от селото които ни написаха писмото , направо е бил прогонен от местните заради интриги и далаверите в читалището и в момента с еподвизавал кат ообщи работник в Австрия.

ПОВЕЧЕ ПО ТЕМАТА И ПОДРОБЕН РЕПОРТАЖ ОЧЕКВАЙТЕ ВЪВ ВЕСТНИК ТОП ПРЕСА – ЮГОЗАПАДНИЯТ ТАБЛОИД СЪВСЕМ СКОРО!

коментара

Разследване

Дървен кенеф построен за 13 500 евро може да сдобие бившия кмет на Гърмен, Ахмед Башев с ново обвинение? СНИМКА!

Публикувано

на

Златният дървен кенеф на Башев построен с за 13500 евро!

Златният дървен кенеф на Башев построен с за 13500 евро!

Изградената с пари от Европейския съюз ектопътека, свързваща селата Горно Дряново, Ковачевица и Скребатно, може да сдобие с второ обвинение бившия кмет на Гърмен и депутат от ДПС – Ахмед Башев, научи иксклузивно Топ Преса.

Добилата скандална слава екопътека е една от проявите, посветени на 10-годишния юбилей на Община Гърмен, в далечната 2009 година.

Екопътеката в Гърменско бе направена по проект на стойност над 132 000 евро по програма на Европейския съюз, С КОИТО ПАРИ бАШЕВ НАПРАВИ ЕДНА ДЪРВЕНА ТОАЛЕТНА, МОНТИРА ДЕСЕТИНА ТАБЕЛИ  И ДВЕ БЕСЕТКИ, ДЪРВЕНИ ПАРАПЕТИ И ПРОЧИСТВАНЕ НА ГОРСКИ ПЪТИЩА. Проектът бе изпълнен преди около девет години, но заради множество сигнали за неправомерно разходване на средствата, бяха извършени специализирани проверки, които все ощ есе въргялят из бюрата на исституциите.

Недоброжелатели и мои врагове тръбят, че съм похарчил парите едва ли не само за една гола дървена тоалетна на „Бивака“ при архитектурното село Ковачевица. Трябва обаче да се знае, че по голяма част от парите за екопътеката бяха по договор насочени към така наречените „меки мерки“, а именно за обучение на хора, издаване на рекламни туристически брошури и за занаятчийска работилница в село Дъбница и за изграждане на артцентър в Гърмен. Построени бяха беседки, мостови съоръжения и други туристически атракции, поясни тогава Ахмед Башев. „Нека проверяват. Аз не се притеснявам. Проектът с пари на ЕС е изпълнен, но политическите ми опоненти не престават да пишат доноси“, заяви категорично Ахмед Башев. Местни жители н не скрита опозиционна насоченост към Башев, обаче питат днес, къде са „обучените хора“ с над 200 000 лева пари, къде е занаятчийската работилница в Дъбница, щото от онзи ден на интервют она Башев до ден днешен никой не я видял. Информирани сме че се готви да се внесе питане до ред институции, до къде стигна проверката за „златния дървен кенеф“ на Башев, защото таказателната давност за извършените деяния изтича тази година и било време да се активира разследване, което според вносителите ще стигне до обвинение.

коментара

Продължете с четенето

Политика

ЮЗУ В МАТ! Боби Юруков мисли за оставка? Бил бесен! Какво ще обяснява на министъра, а скоро и на прокуратурата? ТОЗИ ПЕТЪК

Публикувано

на

За крушката и нейната опашка……
Сензационните разкрития на Топ Преса за един от най-оплетените казуси в ЮЗУ „Неофит Рилски“ и за съмнителните финансово-приятелски отношения в благоевградската алма матер продължават, тази седмица на страниците на най – големия и най – четен вестинк в югозапада!
След като в миналия брой разкрихме един потрасаващо скандален случай в който ректорът взимал пари без да ги връща и е осъден за това с изпълнително село при съдия изпълнител, предимно от свои подчинени преподаватели, и в крайна сметка бил осъден за това, нашата редакция бе обсипана от многобройни позвънявания от всички платени медии с дебели договори за медийно обслужване с ЮЗУ „Н. Рилски“, припявайки в хор, че истината в този казус е съвсем друга и намеквайки деликатно, че е трябвало дори и да знаем за него да го затаим лекичко или премълчим угодно.
Мотивирани от този групов медиен клакиорски вой, и леко разколебани от съмнение, ние решихме да задълбаем по-дълбоко в този случай и да потърсим дали истината всъщност наистина не е друга и дали колегите може би не са частично прави. От друга страна обаче фактите, съдебните решения и изпълнителните листове говорят достатъчно красноречиво за истината по случая и ние водени от мисълта, че все пак живеем в правова държава, им се доверяваме напълно и вярваме на съдебната система, която недвусмислено е осъдила проф. Юруков да заплати колосалните за всеки обикновен човек суми, на своя подчинен доц. Глушков. Водени от това съмнение и колебание , все пак започнахме да разпитваме за това каква е историята, за това как дългогодишното доверие и приятелство бива отметнато с лека ръка. За наше съжаление, ние не можахме да се доберем до съответните документи станали ябълка на раздора, но пък компетентните институции могат, а ние само ще ги насочим къде по точно да търсят, а посоката е следната: в академичните среди за разтрогването на това приятелство се носят множество слухове, но историята на която ние следва да обърнем най-сериозно внимание е всъщност тази в която се разква, че тези финансви отношения между професор Юруков и доц. Глушков са били вече уредени или поне частично уредени, но възполвайки се от изграденото доверие всъщност доц. Глушков е направил неща, за които трябва да се срамува…. ФАКТИ, ФИРМИ И ИМЕНА И ДОКУМЕНТИЕ – ОЧАКВАЙТЕ ТОЗИ ПЕТЪК САМО ВЪВ ВЕСТНИК ТОП ПРЕСА – ЮГОЗАПАДНИЯТ ТАБЛОИД!

ЧАКАМЕ ОСТАВКА!

коментара

Продължете с четенето
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

септември 2019
П В С Ч П С Н
« авг.    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

ПОПУЛЯРНИ