Свържете се с нас

Интервюта

ЕДИНСТВЕНО В ТОП ПРЕСА! Радослав Тасков: Да! Ще подкрепя д-р Атанас Камбитов за трети мандат

Публикувано

на

Радослав Николаев Тасков е роден на 22 август 1969 г. в Благоевград. Семеен с три деца. Образование: висше, специалност: „Международни отношения“.

Мандат 2003-2007 е Председател на ОбС Благоевград. Мандат 2007-2011 г. е Заместник-председател на ОбС Благоевград.

Мандат 2011-2015 г. е Председател на ОбС Благоевград.

На 5.11.2015 г. г-н Радослав Тасков е избран за председател на Общински съвет Благоевград за мандат 2015-2019.

Срещаме се с г-н Тасков ден след 50-годишният юбилей. Как се чувствате на 50 години? Направихте ли равносметка и какво си пожелахте ?

– Чувствам се като човек, който чисто здравословно съм сравнително добре. Наистина това е възраст, която човек малко или много, иска или не иска прави различни равносметки в живота си. Аз лично не съм правил някаква кардинална равносметка по постигнато и изпълнени цели. Или неща за които съм мечтал като по-малък. Мога да кажа с едно изречение. ако се наложи пак да изживея живота си отново бих искал до голяма степен да ми се повтори по същият начин. Иначе 50 години е и много и малко.Зависи от гледната точка.Смятам, че смисъла на живота не е в броя на годините, а в броя на добрите неща които си успял да направиш . Затова това което си пожелах от тук насетне е свързано със семейството ми и със здравето, с успеха на децата ми.

Вие като председател на Общински съвет Благоевград как се чувствате, когато незнайно защо този съвет все почесто се превръща в цирк. Хора с болни амбиции скачат. Спират им се микрофоните. Даже имаше един случай вие накарахте общинска охрана да изведе общински съветник, който си позволява повече отколкото е необходимо. Защо се случва това?

– Трудно ми е да отговоря на въпроса. В такива ситуации се чувствам самият аз неудобно. Неудобно, че хората които са ни гласували доверие, които са ни изпратили да вършим работа стават свидетели наистина на сцени, реплики и изказвания, които по дефиниция не са присъщи и не би трябвало да са присъщи на такава институция като общински съвет. Вие самият сте свидетел какви усилия полагам това да не се случва. Но понякога се случва, за което наистина съжалявам. Може би и аз като председател на общински съвет и човек, който представлява пред обществеността тази институция дължа извинение на…

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

 

коментара

Интервюта

Мария Иванова с първа самостоятелна изложба!

Публикувано

на

Мария Иванова е от град Гоце Делчев, икономист-счетоводител, което според нея е скучна професия и за това  рисуването й дава свободата да разчупва стереотипите, да изобразява красотата на света след като разкъсаме ограниченията, които сами си налагаме. Припомняме, че миналата година художничката участва с две картини: „Свобода” и „Блясък” в общата художествена изложба в Благоевград по повод 24 май. Сага първо в Топ Преса, та разказва за първа си самостоятелна изложба! 

Представи се на нашите многобройни читатели…

– Здравейте. Казвам се Мария Иванова. Занимавам се с рисуване още от дете. Учила съм малко в художествено училище. Но всъщност това остана мое хоби. Занимавам се с много неща и това е едно от тях.

Хоби, но сега имаш изложба?

– Да. Предстои ми първата самостоятелна изложба в гр. Симитли в събота 16 ноември.

Тя какво представлява. Какво ще има в нея?

– Нарекла съм я „Светлосенки“. Искам да изобразя вечната битка между доброто и злото като естествено наблягам на доброто. Всяка една от картините носи своето послание, което искам да предам на хората.

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

Методи Байрактарски зам.председател на редакционния съвет на Топ Преса

коментара

Продължете с четенето

БСП

Ваня Маникатева, член на Националния съвет на БСП и Областен председател на Младежкото обединение в БСП: Инж. Румен Томов ще управлява Благоевград с подкрепата на съгражданите си

Публикувано

на

Ваня, благодариш на всички, които са гласували за Румен Томов. Пишеш във фейсбук статус, че можем да променим живота и съдбата си. Как очакваш да стане това?
– Да, благодаря на 18 700 наши съграждани, които подкрепиха инж. Румен Томов и нашата програма за прозрачно и честно управление на община Благоевград. Наистина мисля, че ще променим живота и града си към по-добро. Ние, младите в БСП искаме да върнем младите хора в родния им град с конкретни мерки: намаляване на бюрокрацията и корупцията, онлайн услуги от общината, подкрепа за малките бизнеси, за местните производства, програма за стартъпи, младежко участие в управлението, експертен икономически съвет към общината.  От ден първи ще работим за повишаване на доходите и достоен живот. Инж. Румен Томов получи категоричен мандат от своите съграждани за това. Това е отговорност.

БСП бе първата партия, която подкрепи Томов. След това подкрепа дадоха и всички неуспели кандидат кметове на първи тур. Сега очаквате ли да поискат и те парче от баницата?

– Нашият кмет получи подкрепата на почти всички политически сили в града за балотажа. Обърнахте ли внимание, че тя дойде като призив да се гласува срещу модела „Камбитов“? Разказаха се детайли за конкретните корупционни схеми на този модел и призивът беше да го спрем. Благодаря за това на всички политически сили, това е истинското гражданско обединение срещу корупцията! Така че, експертизата на всички политически и граждански организации е добре дошла в нашата борба за „чист“ от мафията и приветлив към гражданите си Благоевград. Чакаме и конкретни сигнали, за да ги проверим…

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

коментара

Продължете с четенето
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

ноември 2019
П В С Ч П С Н
« окт.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

ПОПУЛЯРНИ