Акумулатор гръмна в лицето на шофьор край Благоевград

1299234569.tirove

53-годишен шофьор на ТИР се заля с киселина от гръмнал акумулатор край Благоевград, за щастие очите му не са засегнати, съобщава БГНЕС. Сигналът за инцидента е подаден в 6:40 часа тази сутрин от бензиностанцията в местността „Антените“, на 3 километра от Благоевград в посока Дупница.

Товарният автомобил „ДАФ“ с врачанска регистрация бил спрял за почивка в аварийната лента до бензиностанцията. Когато шофьорът и спътникът му решили да тръгнат, товарният автомобил отказал да запали. Пламен Ц. слязъл и отворил акумулатора, за да притегне клемите, докато другият водач задействал стартера. Получило се късо съединение и акумулаторът буквално експлодирал, при което намиращата се в него киселина заляла лицето на 53-годишния шофьор от град Монтана.

Веднага пострадалият измил обилно лицето си с вода и позвънили на тел. 112. С линейка на ЦСМП-Благоевград водачът на ДАФ-а е транспортиран до Спешно-приемно отделение на МБАЛ-Благоевград.

В момента състоянието му се уточнява. На този етап е ясно, че очите му не са засегнати, няма видими следи от изгаряния по лицето. Той остава под наблюдение в СПО.

Полицията направи оглед на местопроизшествието към 7.45 часа. Взети са показанията на втория шофьор. Отстрани на товарния автомобил имаше следи от разлялата се по пътя киселина.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене