Свържете се с нас

Политика

Масовите кадрови рокади в МЗХГ засегнаха и клона на „Напоителни системи“ АД –Гоце Делчев ,връчиха предизвестие на управителя Димитър Попов

Публикувано

на

 Предизвестие за освобождаване от длъжността управител на клон „Напоителни системи“ АД гр- Гоце Делчев е било връчено днес на управителя на гоцеделчевския клон инж. Димитър Попов , научи Топ Преса.

Пред репортер на медията ни , инж .Попов потвърди неприятната новина като сподели ,че подобни рокади са нормални при смяна на ръководствата на всяка една структура и желанието на новите ръководства да назначат нови екипи в структурата , какъвто е и случаят в „Напоителни с-ми в Гоце Делчев .

Днес предизвестия за освобождаване от длъжност са били връчени на още десетки управители на клоновете на дружеството .

Инж. Димитър Попов от 2009 година е управител на клона на „Напоителни системи в Гоце Делчев с прекъсване от 1 година през 2013 когато е бил назначен наново на същата позиция . Той е общински съветник с няколко мандата зад гърба си от ППГЕРБ .Член е на ръководството на ГЕРБ Гоце Делчев и на номинационното събрание на партията отново бе номиниран за кандидат общински съветник за предстоящите местни избори на есен .

 

коментара

Политика

Официално! Борислав Пръков е кандидатът за кмет на град Гоце Делчев от ПП ГЕРБ! Ето и първото му обръщение:

Публикувано

на

Уважаеми съграждани,

Аз съм Борислав Пръков

Кандидат съм  за кмет на община Гоце Делчев, издигнат от ПП ГЕРБ.

 

Ето моята кратка визитка:

 

Имам юридическо образование.

През последните 4 години съм общински съветник и успях да натрупам административен опит, свързан с местното самоуправление.

В същото време продължавам и традицията на семейния бизнес, където придобих рутина и управленски умения.

Аз и моят екип разработваме „Програма за управление на Гоце Делчев 2019-2023 г.“ В нея се акцентира на сферите, които трябва да бъдат подобрявани, осъвременявани и оптимизирани.

Да,  има неща, които са направени в Общината през последните години, но те са  недостатъчни за бъдещето и бита  на хората от региона.

Едни от приоритетите, върху които ще работя със своя екип, са насочени към създаване на нова индустриална среда и подобряване на финансовото състояние в общинското здравеопазване, концентрирано  в болница „Иван Скендеров”.

 

Ще представим  Програмата си в началото на предизборната кампания.

 

Аз и моят екип сме убедени, че ще допринесем за увеличаване на доходите на гражданите в региона, за завръщане на младите хора в града и за едно смислено, съзидателно бъдеще за всички.

 

Пожелавам успех на всички участници в политическата надпревара!

коментара

Продължете с четенето

Политика

СКАНДАЛЕН БАНСКАЛИЯ ИЗЛАГА МАЯ МАНОЛОВА!

Публикувано

на

Скандална история има зад гърба си небезизвестният „активист“ Никола Вапцаров, който оглави инициативния комитет, издигнал кандидатурата на Мая Манолова за кмет на София.

Припомняме, че миналия вторник омбудсманката на България хвърли оставка и официално се впусна в борбата за кметския пост на столицата. Малко след това пък на брифинг стана ясно, че Никола Вапцаров ще бъде председател на инициативния комитет, който издига Манолова за кмет.

Името на Никола Вапцаров предизвика редица полемики, когато стане дума за политическата му кариера.

Никола Вапцаров е наследник на близък до комунистическата власт род. Неговият дядо Борис Вапцаров – брат на поета Никола Вапцаров, успява да се домогне до всички възможни привилегии, недостъпни по това време за простосмъртните в страната. Редица анализатори изтъкват като причина за възхода на Борис Вапцаров разстрела на неговия брат.

Въпреки че съпругата на поета Вапцаров се отказва от всички привилегии, които властта й е предлагала, неговият брат Борис получава всичко възможно от комунистическия режим.
Семейството му се превръща в част от червената буржоазия и получава безвъзмездно огромно жилище от партията, повече от 300 кв.м., в центъра на София – кв. „Лозенец“. Децата му учат в чужбина и се внедряват във всички възможни етажи на властта. Синът на Борис – Никола Борисов Вапцаров, дълги години е сътрудник на тайните служби и като такъв получава поста на консул на България в Канада. Дейността му се е изразявала предимно в следене и вербовка на сънародниците ни там, пишат медиите в годините.

След промените през 1989 г. консулът Вапцаров се възползва до близостта си до комунистическите олигарси и започва бизнес с внос на бронирани коли, които често се опитва да търгува с държавни институции. Почти всичките му опити за това са завършвали със скандали, измами и съдебни дела, но по някаква странна причина всички те умело са потушавани от близки до комунистическата власт.

В семейството се ражда и днешният Никола Вапцаров. През 2013 г. той става част от още една сделка в стил „кланът Вапцарови“. БНБ обявява обществена поръчка за 2 бронирани автомобила, като само една фирма отговаря на изискванията. Това е „ЕКО-ЛОЗЕНЕЦ“ ЕООД, собственост на фамилия Вапцарови, в която е включен и самият Никола Вапцаров. Фирмата иска повече от милион за двата бронирани автомобила, въпреки че банката е предвидила сума, която е значително по-малка – около 700 000 лв. В крайна сметка след няколко месеца, при липса на конкуренция и изгодни за банката условия, сделката е мистериозно сключена.

Паралелно с печалните бизнес схеми родът Вапцарови полага огромни усилия да внедри младия Никола Вапцаров във властта. Успява да го направи съветник на външния министър Вигенин, но семейството така и не може да го наложи на по-сериозна позиция или да го издигне като кандидат за евродепутат.

Въпреки това младият Никола Вапцаров не се отказва от амбициите си и докато семейството му е замесено в нестихващи скандали и съдебни дела, той се явява като независим кандидат в местни избори и то не къде да е, а в град Банско. Получава едва 25 гласа, което недвусмислено показва какво мислят банскалии за него и семейството му.

Възползвайки се от краткотрайната памет на обществото, Никола Вапцаров се впуска в политически активности като част от партията на напусналия БСП Георги Кадиев. Припознава и съмнителния ИК Лозенец, което пък му дава възможност да сътвори несъществуващо гражданско недоволство и така да се легитимира в обществения живот чрез ефирно време в медиите, като дори се среща с министър-председателя.

Същият Никола Вапцаров е и зам.-кмет на район „Младост“ в мандата на печално известната Десислава Иванчева, но остава в историята на квартала като зам.-кмета, който 6 месеца не се явява на работното си място.

И така до днес, когато оглавява инициативния комитет, издигнал Мая Манолова за кмет на София.

Вестник “ Топ Преса “

коментара

Продължете с четенето
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

септември 2019
П В С Ч П С Н
« авг.    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

ПОПУЛЯРНИ