Свържете се с нас

Разследване

КОНПИ и прокуратурата сноват в района? Дабнат ли действащи кметове? И кои?

Публикувано

на

За някои общини мачът начерен „местен вот“ в областта може и да изглежда решен, да не се окаже, че въпреки спокойствието и щастливите мечти, въпросният турнир може да бъде определен в последната минута при това от някоя голяма държавна институция.

Топ Преса разполага с изключителната и ексклузивна информация, че в района на общините в област Благоевград, трайно са се загнездили екипи на КОНПИ и службите, провеждат се разпити и се изискват проверки от регионалните институции, по конкпретни сделки, обществени поръчки и действия на кметове от региона. Информацията ни е близка до сто по достоверност, пази си в абсолютна тайна. Разбира се разполагаме и с конктрени имена на общини, станали обект на наблюдение и мониторинг от страна на КОНПИ, но като уважавана и коректна медия, нама  да им напишем имената докато не получим гаранции и реално потвърждение. Едно можем да споделим на своите читатели, следим зорко събитията, информацията ни е от служители на контректни агенции и институции, които са станали преки свидетели на контректни питания, посещения и проверки. По гръмките анализатори от нашия екип, дори са на мнение че нищо чудно да се стегне до гръмки акции разпоредени от специализираната прокуратура, ако се намерят потресаващи скандално извършени престъпления. Ако един действащ кмет бъде изведен с белезници от общината си, то това би означавало за него че кампанията му е сринатаи „мачът му не е решен“. Шансовете му да стане отново управник ще са близки до нулата, защото както е известно трудно се прави кампания от следствения арест на специализираната прокуратура. Топ Преса приведства действията на държавата, защото е на мнение че тези неща се правят точно в този момент, момент в който управниците ни ще се борят за нов мандат доверие, в крайна сметка ако наистина са вършили престъпления и злоупотреби, сега е моментът меракът им да продължат да го правят да бъде прекършен. Призоваваме и активните граждани на югозапада, да съдействат на нас медиите, по изобличаването на подобни действия от страна на управниците ни. В крайна сметка, сега е моментът да им поискаме сметка и проверка на мандатите. Успоредно с това ще следим и зорко процесите около общините, защото убедени сме – затишиието е пред буря. Вие как мислите? Споделете долу в коментарите! 

коментара

Разследване

Дървен кенеф построен за 13 500 евро може да сдобие бившия кмет на Гърмен, Ахмед Башев с ново обвинение? СНИМКА!

Публикувано

на

Златният дървен кенеф на Башев построен с за 13500 евро!

Златният дървен кенеф на Башев построен с за 13500 евро!

Изградената с пари от Европейския съюз ектопътека, свързваща селата Горно Дряново, Ковачевица и Скребатно, може да сдобие с второ обвинение бившия кмет на Гърмен и депутат от ДПС – Ахмед Башев, научи иксклузивно Топ Преса.

Добилата скандална слава екопътека е една от проявите, посветени на 10-годишния юбилей на Община Гърмен, в далечната 2009 година.

Екопътеката в Гърменско бе направена по проект на стойност над 132 000 евро по програма на Европейския съюз, С КОИТО ПАРИ бАШЕВ НАПРАВИ ЕДНА ДЪРВЕНА ТОАЛЕТНА, МОНТИРА ДЕСЕТИНА ТАБЕЛИ  И ДВЕ БЕСЕТКИ, ДЪРВЕНИ ПАРАПЕТИ И ПРОЧИСТВАНЕ НА ГОРСКИ ПЪТИЩА. Проектът бе изпълнен преди около девет години, но заради множество сигнали за неправомерно разходване на средствата, бяха извършени специализирани проверки, които все ощ есе въргялят из бюрата на исституциите.

Недоброжелатели и мои врагове тръбят, че съм похарчил парите едва ли не само за една гола дървена тоалетна на „Бивака“ при архитектурното село Ковачевица. Трябва обаче да се знае, че по голяма част от парите за екопътеката бяха по договор насочени към така наречените „меки мерки“, а именно за обучение на хора, издаване на рекламни туристически брошури и за занаятчийска работилница в село Дъбница и за изграждане на артцентър в Гърмен. Построени бяха беседки, мостови съоръжения и други туристически атракции, поясни тогава Ахмед Башев. „Нека проверяват. Аз не се притеснявам. Проектът с пари на ЕС е изпълнен, но политическите ми опоненти не престават да пишат доноси“, заяви категорично Ахмед Башев. Местни жители н не скрита опозиционна насоченост към Башев, обаче питат днес, къде са „обучените хора“ с над 200 000 лева пари, къде е занаятчийската работилница в Дъбница, щото от онзи ден на интервют она Башев до ден днешен никой не я видял. Информирани сме че се готви да се внесе питане до ред институции, до къде стигна проверката за „златния дървен кенеф“ на Башев, защото таказателната давност за извършените деяния изтича тази година и било време да се активира разследване, което според вносителите ще стигне до обвинение.

коментара

Продължете с четенето

Политика

ЮЗУ В МАТ! Боби Юруков мисли за оставка? Бил бесен! Какво ще обяснява на министъра, а скоро и на прокуратурата? ТОЗИ ПЕТЪК

Публикувано

на

За крушката и нейната опашка……
Сензационните разкрития на Топ Преса за един от най-оплетените казуси в ЮЗУ „Неофит Рилски“ и за съмнителните финансово-приятелски отношения в благоевградската алма матер продължават, тази седмица на страниците на най – големия и най – четен вестинк в югозапада!
След като в миналия брой разкрихме един потрасаващо скандален случай в който ректорът взимал пари без да ги връща и е осъден за това с изпълнително село при съдия изпълнител, предимно от свои подчинени преподаватели, и в крайна сметка бил осъден за това, нашата редакция бе обсипана от многобройни позвънявания от всички платени медии с дебели договори за медийно обслужване с ЮЗУ „Н. Рилски“, припявайки в хор, че истината в този казус е съвсем друга и намеквайки деликатно, че е трябвало дори и да знаем за него да го затаим лекичко или премълчим угодно.
Мотивирани от този групов медиен клакиорски вой, и леко разколебани от съмнение, ние решихме да задълбаем по-дълбоко в този случай и да потърсим дали истината всъщност наистина не е друга и дали колегите може би не са частично прави. От друга страна обаче фактите, съдебните решения и изпълнителните листове говорят достатъчно красноречиво за истината по случая и ние водени от мисълта, че все пак живеем в правова държава, им се доверяваме напълно и вярваме на съдебната система, която недвусмислено е осъдила проф. Юруков да заплати колосалните за всеки обикновен човек суми, на своя подчинен доц. Глушков. Водени от това съмнение и колебание , все пак започнахме да разпитваме за това каква е историята, за това как дългогодишното доверие и приятелство бива отметнато с лека ръка. За наше съжаление, ние не можахме да се доберем до съответните документи станали ябълка на раздора, но пък компетентните институции могат, а ние само ще ги насочим къде по точно да търсят, а посоката е следната: в академичните среди за разтрогването на това приятелство се носят множество слухове, но историята на която ние следва да обърнем най-сериозно внимание е всъщност тази в която се разква, че тези финансви отношения между професор Юруков и доц. Глушков са били вече уредени или поне частично уредени, но възполвайки се от изграденото доверие всъщност доц. Глушков е направил неща, за които трябва да се срамува…. ФАКТИ, ФИРМИ И ИМЕНА И ДОКУМЕНТИЕ – ОЧАКВАЙТЕ ТОЗИ ПЕТЪК САМО ВЪВ ВЕСТНИК ТОП ПРЕСА – ЮГОЗАПАДНИЯТ ТАБЛОИД!

ЧАКАМЕ ОСТАВКА!

коментара

Продължете с четенето
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

септември 2019
П В С Ч П С Н
« авг.    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

ПОПУЛЯРНИ