Семейство от Борово оцеля като по чудо, след като колата им се преобърна край разклона за село Елешница

Семейство от село Борово, община Гоце Делчев, оцеля като по чудо, след като автомобилът им се преобърна край разклона за село Елешница на пътя Гоце Делчев-Банско. При инцидента са пострадали жена, която е с порезна рана на главата и комоцио, и мъж, който е с фрактура на рамото и травма на гърдите. Двамата са настанени за лечение в МБАЛ – Разлог.

Катастрофата стана вчера рано сутрин. На метри след разклона за разложкото село Елешница лек автомобил „Рено” с десен волан, в който са пътували 25-годишният водач Георги Близнаков, неговата годеница, 26-годишната Кристина Бабанова, и баща му Иван, се преобръща и пада по таван вляво на платното за движение. Пътуващи по маршрута спират и подават сигнал на спешния телефон, след което помагат на тримата спътници да излязат от автомобила. На място пристигнали екипи на пожарната, полицията и Спешен център. Пострадалите са закарани в МБАЛ – Разлог от линейки на спешните центрове в  Разлог и Банско. След направените им изследвания и рентгенови снимки е установено, че 50-годишният Иван Близнаков е с фрактура на рамо, мишница и контузия на гръден кош. Младата жена е със сериозни порезни рани по главата и комоцио, а водачът се е отървал с охлузни рани. Двамата са без опасност за живота.

Семейството, което е  било в преобърналия се автомобил, е пътувало за София. Водачът Георги Близнаков, който се отърва с най-леки травми, е претърпял тежка катастрофа преди около четири години и все още не се е възстановил напълно.

По първоначална информация разлято на пътната настилка масло, точно на разклона за Елешница, е станало причина за тежкия инцидент. По информация на „Струма” малко след 07:00 часа на спешния телефон е подаден сигнал за хлъзгавия път от водач, който минал по маршрута. Към мястото пътувала аварийна група, която да се погрижи за опесъчаването на опасния участък, но до пристигането й станала катастрофата. Докато репортер на „Струма” беше на мястото на инцидента, още няколко автомобила  се хлъзнаха на същия участък въпреки ниската скорост, с която се движеха заради присъствието на пътни полицаи и разположените по осевата линия конуси заради ПТП-то.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене