Мирослав Илич, Амар и Криско пеят за празника на Симитли

Пъстра музикална програма с участието на известни родни и чужди изпълнители е подготвила община Симитли за празника на града на 8 септември. Налесеното място тази година чества и 50 години от обявяването му за град. Празничният ден ще започне в 07,30 часа с тържествена света литургия в църквата „Рождество на Пресвета Богородица”. Курбан за здраве ще бъде раздаден по обяд в двора на храма.

За хилядите жители и гости на Симитли музикалната програма ще започне в 17,00 часа. На сцената ще се качат първо талантите от общината. Ще се изявят пред публиката изпълнителите от Фолклорен танцов ансамбъл „Веселие”, Мъжка фолклорна група „Изворите”, Мъжка фолклорна група „Веселие”, както и мажоретните състави към Народно читалище „Свети Климент Охридски 1922”-Симитли.

По-късно на сцената ще пеят и гост-изпълнителите. За настроението на зрителите ще се погрижат народната певица Румяна Попова, любимецът на тийнейджърите – Криско, младият певец Денис Теофиков. Специално за симитличани и техните гости са поканени сръбската музикална легенда Мирослав Илич и големият глас от Босна и Херцеговина – Амар Гиле.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене