Магистрала “Струма” отворена в посока Гърция

Платното от магистрала „Струма” в посока Гърция е отворено за движение. Участъкът при 62-рия километър  пострада при пожар заради складирани отпадъци под моста. 

Съоръжението беше затворено от съображения за сигурност. След обследване на устойчивостта на пътя властите решиха да пуснат трафика, макар и само в едната посока, за да облекчат придвижването в последните дни на август.

Така днес отворено ще бъде платното в посока Кулата, а утре – в посока София. Щетите след пожара са сериозни. Очаква се възстановяването да отнеме няколко месеца и близо 2 милиона лева.

През следващата седмица в делничните дни за преминаването на леките автомобили в платното за София на АМ „Струма“ край Дупница ще бъде направена допълнителна временна организация на движението в зависимост от интензивността на трафика.

На този етап движението на тежкотоварните превозни средства остава изцяло по Е-79. За повишаване на безопасността до 20 ч. в събота – 24 август, превозните средства над 12 тона, пътуващи към Кулата, ще бъдат пренасочвани от АМ „Струма“ към Е-79 при пътен възел „Долна Диканя“. При пътен възел „Бобошево“ тежкотоварните камиони отново ще продължават пътуването си по автомагистралата.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене