Учители от Първо ОУ в Гоце Делчев начело с директора си Л. Дерменджиева се представиха блестящо на 10-то Юбилейно издание на образователния форум в Бургас

От 21 до 23 август в Културен център „Морско казино“ в град Бургас се проведе 10-то Юбилейно издание на образователния форум „Иновации в обучението и познавателното развитие“.

Над 160 лектори от цялата страна и от чужбина представиха идеи и добри практики за въвеждане на иновативни методи и технологии в детските градини и в училищата.

Директорът елитното гоцеделчевско  училище, Людмила Дерменджиева  представи доклад на тема „Офис 365 за намаляване на административната тежест в училище“, преподавателите Христина Попаркова и Ангелина Маркова представиха реализираните иновативни практики „Екскурзията като форма на изнесено обучение, а Надка Динева и Илия Динев – доклад за изпробваната от учениците им техника – Ебру – рисуване върху вода.

Целта на форума бе преподаватели, учители и директори от всички нива на образователната система да обсъдят най-новите и модерни тенденции в процеса на обучение, възпитание и социализация на децата и учениците.

Освен представяне на докладите и личните запознанства на иновативни учители от България и Европа, продукт на форума е списание „Образование и технологии“.

От 2017 година списанието е реферирано в CROSSREF. Има ISSN номера за издаване на хартиен носител и онлайн: ISSN 1314-1791 (Print), ISSN 1314-1791 (Online).

Издават се два броя годишно. В първия брой се публикуват научни статии, анализи, доклади и научни съобщения а  във втория брой се публикуват добри педагогически практики, описание на проектен опит и други, тясно свързани с практиката на учителя анализи и изводи.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене