Свържете се с нас

Светско

Учители от Първо ОУ в Гоце Делчев начело с директора си Л. Дерменджиева се представиха блестящо на 10-то Юбилейно издание на образователния форум в Бургас

Публикувано

на

От 21 до 23 август в Културен център „Морско казино“ в град Бургас се проведе 10-то Юбилейно издание на образователния форум „Иновации в обучението и познавателното развитие“.

Над 160 лектори от цялата страна и от чужбина представиха идеи и добри практики за въвеждане на иновативни методи и технологии в детските градини и в училищата.

Директорът елитното гоцеделчевско  училище, Людмила Дерменджиева  представи доклад на тема „Офис 365 за намаляване на административната тежест в училище“, преподавателите Христина Попаркова и Ангелина Маркова представиха реализираните иновативни практики „Екскурзията като форма на изнесено обучение, а Надка Динева и Илия Динев – доклад за изпробваната от учениците им техника – Ебру – рисуване върху вода.

Целта на форума бе преподаватели, учители и директори от всички нива на образователната система да обсъдят най-новите и модерни тенденции в процеса на обучение, възпитание и социализация на децата и учениците.

Освен представяне на докладите и личните запознанства на иновативни учители от България и Европа, продукт на форума е списание „Образование и технологии“.

От 2017 година списанието е реферирано в CROSSREF. Има ISSN номера за издаване на хартиен носител и онлайн: ISSN 1314-1791 (Print), ISSN 1314-1791 (Online).

Издават се два броя годишно. В първия брой се публикуват научни статии, анализи, доклади и научни съобщения а  във втория брой се публикуват добри педагогически практики, описание на проектен опит и други, тясно свързани с практиката на учителя анализи и изводи.

 

коментара

Таблоид

ТИР помете лек автомобил на Предел! Има пострадали

Публикувано

на

ТИР помете „Пежо“ край Предел. Инцидентът е станал в района на образувано кръстовище между два пътя. Лекият автомобил „Пежо“ с 54- годишен водач от Пещера, движейки се от село Баня към местността Предел не спира на знак Стоп и навлиза в кръстовището.

В резултат на което е блъснат от товарен автомобил „Рено“ с 24-годишен водач от Банско. При инцидента са пострадали 52-годишна жена от лекия автомобил „Пежо“, която е с контузия на таза, както и 83-годишен мъж от същия автомобил.

С травми по тялото е и 40-годишен мъж от товарния автомобил „Рено“, който е с контузии в областта на гръдния кош и шията. Пробите за наличие на алкохол в издишания въздух на водачите на автомобилите са отрицателни.

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Тежка катастрофа край Дъбница! Има пострадал…..

Публикувано

на

 18-годишен шофьор от село Дъбница навлезе в насрещното движение и стана страшно. Той бил паркирал на път между река Места и село Дъбница. Излизайки от мястото на паркиране, се включва в движението в посока село Дъбница.

 Навлиза в насрещното движение и удря лек автомобил „Фиат Браво“, управляван от 28-годишен водач от Гоце Делчев.

 В резултат на инцидента, с охлузни рани по главата и ляв крак, е пострадал водачът на лекия автомобил „Фиат Браво“, който след извършен медицински преглед е освободен за домашно лечение. Пробите за наличие на алкохол в издишания въздух на водачите са отрицателни.

коментара

Продължете с четенето
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

септември 2019
П В С Ч П С Н
« авг.    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

ПОПУЛЯРНИ