Галип Мисирков е вероятният кандидат на ГЕРБ за кмет на Гърмен

Галип Мисирков е най-вероятният кандидат за кмет на община Гърмен, подкрепен от ГЕРБ и още няколко десни партии.

Кандидатурата му все още се обсъжда от партийните централи, които до началото на септември ще кажат последната си дума. Той ще бъде независим кандидат и ще бъде основна опозиция на ДПС.

Мисирков е родом от гърменското село Дъбница и има подкрепата на настоящия евродепутат от ГЕРБ – Асим Адемов.

В момента работи в НАП-Гоце Делчев. Галип Мисирков два пъти е бил кандидат-кмет на община Гърмен. На предишните избори той се включи в надпреварата от името на Инициативен комитет „Алтернатива за Гърмен“ и на балотажа подкрепи настоящия кмет Минка Капитанова. Бил е и кандидат-кмет на ДПС – през 2007 година той изгуби надпреварата от Ахмед Башев, който тогава игра като независим кандидат.

В Гърменско ГЕРБ ще се опита да направи общ десен фронт за кметския вот наесен. Идеята е да се издигне обща независима кандидатура, подкрепена  не само от ГЕРБ, но и от други десни партии.

Мисирков стана популярен преди години с видео как раздава пари на ромска сватба, като кандидат кмет от ДПС. Какво го е накарало да предаде партията, която два пъти го издигна за кмет тепърва ще трябва да разберем в хода на предизборната кампания.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене