Без категория

Вицеадмирал Румен Николов е новият началник на отбраната

Росен Плевнелиев и Румен Николов

Във Варна се проведе церемония по назначаването на военния шеф

Вицеадмирал Румен Николов беше назначен за нов началник на отбраната. Събитието се проведе в щаба на Военноморските сили в присъствието на Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Йоан, заместник-министъра на отбраната Иван Иванов и други официални лица.

С указ на президента на Росен Плевнелиев на мястото на вицеадмирал Румен Николов бе назначен комодор Димитър Денев, който вече е новият командир на Военноморските сили.

Румен Николов е роден на 9 февруари 1957 г. в Тервел. Учил е във Висшето военноморско училище във Варна. Випускник е на две академии – в Русия и у нас. Преминал е през всички основни командни длъжности на флота – от командир на бойна част на противолодъчен кораб до командир на ВМС.

След церемонията заместник-министърът на отбраната Иван Иванов награди, от името на министъра на отбраната Ангел Найденов, военнослужещи от Военноморските сили, участвали в евакуацията на хора от наводнения квартал „Аспарухово“ в град Варна и курортен комплекс „Албена“ и при ликвидиране на последствията от природното бедствие. 
www.blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене