Прогноза за времето – 23 август (петък)

Днес ще е слънчево, след обяд, главно над планинските райони с незначителна купеста облачност. Ще духа слаб, в източната половина от страната и в Дунавската равнина до умерен североизточен вятър. Горещо време с максимални температури между 32° и 37°. Атмосферното налягане е и ще се задържи малко по-високо от средното за август. Това съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Георги Цеков от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Времето в Гоце Делчев ще е предимно слънчево и максимална температура 36°.

Над Черноморието ще е слънчево. Ще духа умерен, временно и силен север-североизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 29°-33°. Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Над планините ще е слънчево, след обяд с незначителна купеста облачност. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 26°, на 2000 метра – около 16°.

През следващите дни ще остане предимно слънчево, около и след пладне в низините – горещо. Преобладаващите максимални температури ще са между 32° и 37°. Ще духа слаб, в Северна и Източна България умерен вятър от изток-североизток.

В следобедните часове през почивните дни и в понеделник над планините и планинските райони ще има временни увеличения на облачността, но вероятността за валежи е много малка.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене