Откриват VII Международен турнир „Купите на Община Благоевград“ на 26 август

Шестнадесет отбора от пет държави ще се включат в VII Международен турнир по футбол „Купите на Община Благоевград“, който стартира на 26 август в областния център.

Откриването на събитието ще бъде в 20:30 часа на площад „Македония“, a по традиция парад ще представи участниците и техните треньори. Шествието ще тръгне в 20:00 часа от Съдебната палата, ще мине по улица „Тодор Александров” и ще стигне до пл. „Македония“, където ще се проведе тържествената част. Седмият международен футболен турнир за деца „За купите на Община Благоевград” e под патронажа на кмета д-р Атанас Камбитов и ще се проведе от 26 до 31 август.  В надпреварата участие ще вземат спортни таланти, родени през 2004 и 2005 година.

Тази година е учредена допълнителна награда, която е в памет на спортния журналист Валери Младенов. Той оказваше безрезервна подкрепа на спортното събитие в предишните му шест издания. Община Благоевград пожелава успех на всички отбори, които участват в турнира.

Надпреварата за деца е едно от утвърдените и устойчиви събития, което събира бъдещите звезди на футбола, дава им поле за изява и стимул да тренират усърдно, за да се превърнат в новите носители на „Купите на Община Благоевград”.

Жребият, който определи групите, бе изтеглен на 6 август.

В „А“ група, за родените 2004 г., попадат ФК „Динамо Загреб“-Загреб, Хърватия, ПФК „ЦСКА“-София, България, ПФК „Левски“-София, България, „Тампа Брашов“-Брашов, Румъния.

В „Б“ група, отново за набор 2004 г., са „Цървена звезда“-Белград, Сърбия, ФК „Войводина“-Нови Сад, Сърбия, ПФК „Славия“-София, ОФК „Пирин“-Благоевград, България.

За родените през 2005 година в „А“ група са ФК „Апоел“-Никозия, Кипър, ПФК „ЦСКА“-София, ПФК „Левски“-София и „Тампа Брашов“.

В група „Б” ще се надиграват отборите на „Цървена звезда“, ФК „Войводина“, ФК „Национал 2005”-София, България и ОФК „Пирин“- Благоевград.

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене